יום הזכרון והעצמאות

לגמרי.

מהבוקר אני מנסה לנסח לו תגובה בלי הצלחה.
זה כמו להגיד למשפחות השכולות "מגיע לכם" או "בעיה שלכם".

bitchsayer

New member
משפט אולי חסר רגישות

אבל לא מפגר. ולא, זה לא כמו להגיד למשפחות השכולות "מגיע לכם". אנחנו בפאקינג המזרח התיכון, אנחנו מדינה שחיה על חרבה מאז יום היווסדה ועוד מלפני כן, אבל משום מה אנשים פה מעדיפים להיתמם.

h a j b i

New member
הוא בהחלט מפגר

אף משפחה לא יודעת למה היא נכנסת. מה זה קשור למזרח התיכון או לחיה על חרבה? קורבנות תאונות הדרכים מגמדות את קורבנות המלחמות (חלק לא מובטל מחללי צה"ל בכלל נהרגו בתאונות דרכים) ועדיין, זה לא אומר שמישהו "יודע למה הוא נכנס" כשהוא עולה על הכביש או כשהוא עוזר לילד שלו להוציא רישיון (בניגוד לצה"ל, שם אף אחד לא "שולח", יש חוק מאוד ברור בעניין).

ואיך כל זה מהווה טיעון להצמדה המטופשת של יום הזיכרון ליום העצמאות?

חבל שרוב המשפחות שבוחרות לא להשתתף ביום העצמאות וכך מענישת את עצמן. זה צריך להיות להפך, עליהן לוותר על ההשתתפות ביום הזיכרון ולהסתפק ביום הזיכרון הפרטי שלהן באזכרה. כשהפוליטיקאים והקצינים ישבו לבד בטקסים האלה, הם יבינו שצריך לשנות.

bitchsayer

New member
בסדר, אז הניסוח לא מוצלח כי התעצלתי.

עדיין אני חושב שהגישה שלך היא קיצונית. נכון, על פניו זה מטורף לצאת מאבל לשמחה גדולה אבל זה חלק ממה שמהווה את שגרת החיים פה. אנשים לומדים לחיות עם הטירוף הזה ומתמודדים איתו לאו דווקא בצורה של תחושה של פגיעה כמו שאתה מתאר. אני לא חושב שאם תעשה סקר בקרב משפחות שכולות לגבי ההרגשה שלהם עם זה תקבל תוצאות חד משמעיות כמו התגובה שלך.

EdisonGirl

New member
אני חושבת שהמעבר החד הזה נמצא שם במיוחד

כדי שיהיה לישראלים על מה להתלונן.
הרבה יגידו שזה לא בסדר שזה ככה ושזה לא נראה טוב ושזה לא מרגיש טוב, אבל כולנו זורמים עם זה יופי (וטוב שכך), והחיים שלנו- גם הם כאלה. יש לנו הרי כל הזמן ימים בודדים שנראים בדיוק ככה. אזכרה ולמחרת יום הולדת, למשל...?

הדבר היחיד שמוזר בסמיכות הזו זה שהיא *מבחירה* של מישהו, שמשום מה החליט שהיום הכי נכון להתאבל על חללי מערכות ישראל הוא בדיוק לפני חגיגות העצמאות...

למעלה