יום הזכרון לשואה ולגבורה מתקרב לו....

יום הזכרון לשואה ולגבורה מתקרב לו.... ../images/Emo16.gif

מה זה עושה לכם? מכירים ונזכרים רק בספרים ותוכניות או שזה נוגע בכם אישית? {בואו נעזוב לרגע את הדיון ההלכתי על קביעת יום זכרון בחודש ניסן והבעייתיות שבכך}.

וזאת כי.....? השואה עצמה היא נושא מרוחק מחייך

או שספציפית ליום הזכרון לשואה ולגבורה אינך מתחבר? נניח, בעשרה בטבת אתה חווה משהו שונה?

היום הרישמי בלבד

אינו מדבר אלי, נושא השואה מאוד קרוב אלי, הייתה תקופה בעבר שהייתי ממש "מכור" לשואה, קראתי המון בנושא, אספתי המון חומר וכו'. יש לי בעיה עם היום הזה עצמו, לדעתי "יום הקדיש הכללי" מועיל הרבה יותר מצפירה או טקס כזה או אחר.

yuvalmines

New member
היום הרשמי

למה היום הרשמי לא מדבר אליך? יש עניין במשהו כללי ביום שבו קבוצה מתייחדת עם הזכרון, האבל וכו' כמו שיש אזכרה לאדם פלוני והוא לא יוכל להגיד זה לא מדבר אליי כי אני זוכר תמיד, כך גם פה קבעו תאריך מסויים בנוסף לזכרון הפרטי יש גם זכרון כללי לאומי. ח"ו שלא ישמע מדבריך "ולפי שהוציא עצמו מן הכלל...(מן ההגדה)"

גם הרבנות הראשית הוציאה עצמה

מן ``הכלל`` בזה שקבעה את יום הקדיש הכללי בעשרה בטבת?

למען הדיוק ../images/Emo88.gif

הרבנות הראשית קבעה את עשרה בטבת כ"יום הזכרון לקדושי הגולה" (כיום זכרון לשואה בעיקר) שנתיים לפני שכנסת ישראל קבעה את כ"ט בניסן כיום הזכרון לשואה ולגבורה. כך שלא הרבנות היא זו שהוציאה את עצמה מן הכלל. חשוב לדעת זו.

בדיוק חשבתי היום

על כמה השואה הייתה "נוכחת" בחיי דווקא בילדותי, כשסבא וסבתא ז"ל היו בחיים. איך מילדות שמענו מהם סיפורים על "שם" ו"אז"... איך כל הזמן סיפרו, ובעצם יותר הסתירו מסיפרו. גם אחרי שנפטרו זה המשיך עוד להיות מוחשי ונוכח. ל"אפיקומן" בקשתי (וגם קיבלתי) טיול שורשים להונגריה. הצמרמורות שחלפו בי כשמצאתי את המקום בו הסתתרו ככל הנראה, גם חרוטות בי. ובחלוף השנים, הנוכחות של השואה ושלהם ביום יום כמעט והתאדתה לה ושמורה לימים מיוחדים. יארצייטים, ימי זכרון. שלא לדבר על מה זה בכלל יאמר- ובעיקר לא יאמר- לילדינו... ואולי זה אינדיקטור בריא? לא יודעת. רק תוהה בקול...

../images/Emo16.gif לזכר שישה מיליון יהודים שנרצחו באכזריות

יום עצוב מאוד. המשפחה של אימי ,שתחיה,נספו כולם בשואה 0מצד האבא).

לזכר 6 מליון יהודים

פעם עברתם פה אחי , יחפים ובגדים בלוים רק תלאי הצהוב נתן סימן שאתם יהודים, פעם הביאו אותכם פה בקרונות שחורים קרונות דוממות בלי מפה להיכן נוסעים,ועד היכן מגיעים, פעם עמדתם פה בחום ובקור בגשם ובחמסין, עמדתם דוממים ושקטים ורק הלב בוכה מבפנים כיום אתם איינם שם עומדים כיום אתם רק בתמונות וסרטים ישנים דמעותכם לא ניראים וצעקותכם לא נישמעים ורק הפסים וקרונות השחורים עוד עומדים לזעוק פה מתו 6 מליון יהודים ורק בגלל שהם יהודים

היום עצמו

לא עושה לי כלום אני חיה את השואה יום ביום בכך שהסבא והבתא מצידי הצדדים ניצולי שואה לצערי נשארה לי סבתא אחת ואיתה את חוה את החויות שנשאר לה משם אני לא צריכה יום בשביל זה

והיא מספרת על ההתקופה ההיא?

מספרת על עובדות או על התחושות? רוצה לשתף אותנו בסיפור חייה?

היא קצת מספרת רק לי

כי בבית הורי אין דבר כזה לדבר על השואה שרציתי לנסוע לפולין לקח לי חדשיים לשכנע את ההורים שלי שאני אסע וזה אחרי שסבתא שלי מימנה לי חצי סבתא אחת שי הייתה פרטיזנית היא ברחה מחנה ריכוז היא ושבעת אחיה הם התפצלו לארבעה ארבעה כי חשבו שכך יהיה לה יותר קל לברוח היא ועוד שלושה אחים הצליחו לברוח ארבע אחים שלה נהרגו מול העיינים שלה ע"י הגרמנים {הגרמנים לא ידעו שסבתא שלי ואחיה רואים] סבתא אחרת נשלחה לעבודות כפייה בסיביר ועד היום היא סובלת מבעיות גופניות כתוצאה מהליכה יחפה קפור של סביר סבא אחד היה לוחם בצבא האדפ{שאין לי מושג מה זה} סבא שני עם מספר על היד ניצל ברגע האחרון ממחנה השמדה אושוויץ מה שלויה אותי כל החיים זה הפחד של כולם מזה שיום אחד יגמר האוכל הם אכלו כאילו אי מאחר הם אגרו אוכל כאילו פורצת מלחמה שהיינו באים בתור נכדים היינו שלושה והם יכינו לאוכל לעשרה כדי שלא נהיה רעבים שנאכל שאני כותבת את שורות אלה אני כוי צמרמרות וגעגעים לסבא וסבתא שהיו בשבילי אבא ואמא

../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif

נשמע טעון מאוד... עד היום אינך יכולה לדבר עם הורייך על כך, או שאת פשוט לא מנסה כבר?

yuvalmines

New member
מרגש

הדברים שכתבת בליווי התיאורים החיים גרמו לי לדמעות.

כמו שכבר נכתב פה דוקא היום הספציפי

לא עושה לי כלום. את השואה חיים ומדברים בכול מיני הזדמנויות במשך השנה. ביום הספציפי הזה יש לי יותר אפשרויות לראות מגוון של סרטי שואה ואנשים ששרדו.

חנהפ

Active member
זה אמנם יום ממלכתי

אבל כבת לנצולי שואה,אין רק יום אחד שנזכרים ומזכירים, אמא שלי לא מפסיקה לדבר ולספר כך שעבורי זה לא משהו שמוגבל בזמן

מוכנה לשתף אותנו קצת בסיפוריה?

עושה רושם (אולי אני טועה) שרוב חברי הפורום הם לא בנים/נכדים של ניצולים..

למעלה