יום הזכרון לשואה ולגבורה מתקרב לו....

חנהפ

Active member
אמא שלי הגיעה לאושוויץ

מהונגריה,די בסוף המלחמה,מתישהו באיזור פסח פינו את הגטו שלהם. כבר כשירדו מהרכבת עברו אקציה ראשונה והיא שנתנה יד לאמה ולאחותה הקטנה הופנתה ל"מקלחות" משום מה היא דוקא רצתה ללכת עם אחיותיה ורצה לצד השני וכך ניצלה ושרדה את המחנות עם אחיותיה. לקראת סוף המלחמה הן הועברו בטרנספורט מיוחד (היהודים שנקנו ע"י ברנדוט) לשבדיה שוקמו,עבדו למחיתן ומאוחר יותר עלו לארץ. אצל אבא שלי הסיפור הרבה יותר קשה והוא גם נמנע מלדבר עליו, אף הוא הגיע מהונגריה למחנות ובהיותו בן יחיד הופרד מאימו ומאחיותיו, אותן ראה כל יום מעבר לגדר,עד לאותו יום מר ונמהר שבו הן לא הופיעו ואחרים הצביעו על העשן שבשמים כששאל היכן הם. אבי הגיע לארץ ללא משפחה קרובה,רק עם חברים מהעיירה,התגייס לפלמ"ח ואח"כ לגולני ולחם במלחמת העצמאות, מלחמה בה נפצע. לאחר מספר שנים הכיר את אימי והם הקימו בית לתפארת. עד היום אמא שלי אומרת שאם מישהו היה אומר לה,אז,שם בקור וברעב שתזכה לכך היתה צוחקת ולא מאמינה. ב"ה

אז קצת על המשפחה שלי...

אבא שלי הוא דור שני (די קלאסי את האמת...) הורי (שהיו במקור מצ'כוסלובקיה)ו, קרי - סבא שלי ז"ל שנפטר כשהייתי בת שנתיים וחצי, וסבתא שלי ז"ל שאיתה גדלנו וכל כך אהבנו, שרדו את המלחמה בזכות הסתתרותם במה שמכונה "בית הזכוכית". (מנסה לצרף תמונה) בבית הזכוכית נצלו קרוב ל-3000 יהודים (אם זכרוני אינו מטעה אותי) בזכות זה שהוא הוגדר כשגרירות מדינה ארופאית אחרת, אז לגרמנים ימ"ש ועוזריהם לא היתה אפשרות להכנס ולסרוק את המבנה. חסיד אומות העולם שבזכותו נצלו הוא שרל לוץ. {בגיל 13 טסתי עם הוריי לטיול שורשים בהונגריה, לקח לנו לו מעט זמן לאתר את בית הזכוכית, וכשמצאנו אותו זו היתה בהחלט חוויה מצמררת ומרגשת. אבא שלי התרגש ואמר אז שאנחנו זו הנקמה הכי טובה...}

וואי, כתבתי מבולגן... סליחה

בית הזכוכית נמצא בבודפשט, בירת הונגריה. לפני כן סבא שלי נלקח למחנות כפיה ואשתו הראשונה הוילין ובתם הי"ד נלקחו לאוושויץ ונרצחו שם. לאחר שחזר בשלום ממחנה הכפיה נאלץ להסתתר בבית הזכוכית, שם גם הסתתרה סבתי. סבתי וסבי נשאו לאחר המלחמה בבודפשט. בבקור הראשון שלנו בבית הכנסת ברובע היהודי בבודפשט, "זכינו" לראות כיצד מפרקים את שלד החופה (עמודים ומסגרת עליונה ממתכת) בה נשאו.... וזה על קצה המזלג.... יש לי מליון סיפורים מהם ועליהם ומהטיול הזה....

אודה לך מאד

אם תעלי את כל הסיפור לפורום: "שואה - הנצחה ותיעוד" עם התמונה, התרגשתי מאד, תודה רבה לך מראש!

למעלה