יום העצמאות

EdisonGirl

New member
יום העצמאות

מה המשמעות של היום הזה עבורכם?

מה דעתכם על הסמיכות שלו ליום הזיכרון?

מה תעשו הלילה? ומחר?

ונסיים בברכת עצמאות אמיתית למדינה הזו

אני מבינה את הקושי (ממקום לא שקול שכנראה לא

מבין כלום) אבל אני חושבת שיש הרבה הגיון בסמיכות של שני הימים, משום שהם שזורים זה בזה.

הערב אני מתכננת לאפות עוגיות חמאת בוטנים לטובת ברביקיו אצל חברה אליו אני מוזמנת מחר
אמרו לי לא להביא כלום כי יש הכל אבל אני לא מסוגלת לבוא בלי כלום! יש למישהו עוד רעיון חוץ מעוגיות?
אבל אני חושבת שאולי ארד לכיכר רבין (זה 5 דק' הליכה מכאן) לאיזה שעה, תלוי אם יהיה לי כוח ואם בעלי ירצה לבוא איתי.

מחר כאמור, ברביקיו בגינה של חברה בצהרים

EdisonGirl

New member
גם אני חושבת לעשות על האש- אבל דווקא מחר..

לפני כמה דקות חזרתי מקניות צמחוניות למטרה הזו. אנחנו לא אוכלים בשר. בעיקר בנזוג, ואני זורמת.

היום מדבר אליי להיות נוסטלגית וללכת לכיכר רבין או בכלל לרחובות, איפה שיש חגיגות, שערות סבתא וזיקוקים. זו אווירת יום העצמאות הכי שלמה בשבילי :) וגם אני אשמח אם בנזוג יצטרף.. לבד זה פחות סבבה במקרה הספציפי הזה.

מחר אנחנו עושים

למעשה זה לא היה אמור להיות ברביקיו עצמאות אלה מסיבת פרידה של חברה שעוזבת את הארץ, בטעות זה נקבע על התאריך הזה

כיף לך.

אני מאוד רוצה להפסיק לאכול בשר, אבל הסביבה שלי לא ממש תומכת ברעיון.

יוצא שאני אוכלת ארוחות לא בשריות רק כשאני לבד, כי עם המשפחה או בעלי, זה מסתכם בד"כ בארוחות בשריות או כאלה שכוללות מנה בשרית, ואז מעקמים לי פרצופים למה אני לא נוגעת באוכל.

בכל אופן, התוכנית היתה לצאת עם חברים של בעלי לקייקים בצפון, אבל סבתא של אחד החברים נפטרה היום בבוקר והתוכניות התבטלו...
עכשיו אני מחפשת אחר איועים מעניינים במרכז להעביר את הזמן.

EdisonGirl

New member
ככל שעובר הזמן, ובהתחשב בתחום שאני לומדת

(עיצוב תעשייתי) אני מבינה שאף פעם לא תקבלי תמיכה מלאה למה שאת עושה. אם מדובר במשהו יוצא דופן, יתכן שיהיה לך מזל אם יהיה אדם אחד שיתמוך בך. לפעמים אין מנוס אלא ללכת עם האמת הפנימית ולהתעלם מרעשי הרקע.
ואני אומרת לך את זה כאחת שתמיכה היא חלק מהדרייב שלי למוטיבציה, אלא שאני מבינה שאאלץ לבחור לי דרייב אחר

באירועים משפחתיים, בשלי לכולם אוכל צמחוני\טבעוני שווה וטעים. יש גם חלופות שלא נופלות כלל מהמקור, כמו לזניה טבעונית (שלדעתי אפילו מתעלה על זו שמכילה מוצרי חלב). אפשר לאכול ולשבוע ממזון טבעוני והארוחה לא חייבת להכיל בשר כדי להיות "ארוחה", ואם הבעל רוצה לאכול בע"ח, יש כבוד הדדי והוא מוזמן להכין לעצמו, להביא מההורים או להזמין ממסעדה. זה לא חייב להיות שחור או לבן, ו- 2 אנשים עם הרגלי תזונה שונים יכולים למצוא את הפשרות ולחיות חיים קולינריים מצוינים.

אם מעקמים לך פרצופים, תגידי להם שזה לא בריא ושהפרצוף שלהם עלול להישאר עקום

אני מסכימה איתך שזה לא צריך להיות שחור או לבן ובהחלט מסכימה לגבי זה שמזון טבעוני לא פחות טעים ומשביע... רק שכרגע אנחנו גרים עם סבתא של בעלי והיא מכינה דברים מזעזעים מבשר שבעלי מאוד אוהב משום מה: לשון, קורקבנים ועוד כל מיני דברים שרק מלחשוב עליהם אני יכולה לחטוף בחילה.

אם זה היה תלוי בי לא הייתי מכניסה בכלל דברים כאלה הביתה. אגב, אני גם באה מתחום העיצוב (עיצוב גרפי).

h a j b i

New member
לדעתי הסמיכות מיותרת

אני חושב ש- 64 שנים מספיקות כדי לרדת מהקטע של "איזה מגניב אי עוברים מעצוב לשמח".

גם לוויה והירושה אחרי זה שזורים זה בזה אז אפשר לעשות מסיבה ענקית לאחר כל לוויה

חג מנגל שמח!

זה יום חשוב עבור כל מדינה, בטח ובטח בשביל המדינה הקטנטנה שלנו שאין יום בה הקיום שלה מובן מאליו.
זה לא שאי פעם אני יוצאת מגדרי ברמת החגיגות, אבל יש ליום חשיבות רבה עבורי!
זה ה-יום להרגיש ישראלי!

מבחינה רעיונית ורגשית זו סמיכות שהיא נכונה, כי בזכות אלו שאינם אנחנו יכולים לציין את עצמאותנו.
מצד שני, קשה לי עם כל האיחולי חג שמח במהלך ולפני יום הזכרון, עם כל ההכנות לחג- מה נאכל, מה נלבש, איפה יש את הזמר הכי שווה וכו'.

מה תעשו הלילה? ומחר?
לא חוגגת השנה :(

אני מאחלת למדינתנו עצמאות אמיתית, קיום נצחי ללא תלות באף- ללא תלות במדינות אחרות, ללא תלות במלחמות...
וכמובן שלום!

היה שינוי בתוכניות

בסוף לא נשארתי בבית.
תכננתי לא לצאת מפאת מחסור בתקציב ומחסור בחיי חברה.
בסוף הלכתי להופעות בעכו, היה לנו השנה את עידן יניב, אתניקס, קצת משרית אביטן המעפנה ושלושת רבעי שעה של אייל גולן.
ואז קצת ישבתי עם כמה אנשים על בירה.
וזהו, אני כבר בבית...

מחר לא חוגגת.
אבל אני אף פעם לא עושה כלום ביום עצמו.

EdisonGirl

New member
אני בסוף לא יצאתי

במקום זה ישבתי להכין ש.ב.. מחר כבר נצא.

הייתי בטוחה שאת מצטרפת ל"על האש" של חברי הפורום.

ואני תכננתי לעשות שיעורים

בסוף בכלל לא נגעתי בהם אתמול ויש לי ערימות של דברים להספיק!

אה, ואין לי מושג על איזה "על האש" את מדברת...

faland

New member
יש לי שאלה בקשר ליום העצמאות

מתיי הוא הפך ליום המנגל? מה הקשר בין לצאת לעשות על האש לעצמאות המדינה?

Optimistic Girl

New member
תשובה לא מקצועית

פשוט מאוד,
הישראלים כל יום חופש עושים על האש !

לדוגמא ביום אחרי פסח, היו זמרים רבים בפארק אצלנו,
הזמרים המסכנים נחנקו מהעשן של על האש שעשו במקביל לשירה שלהם!
ואני לא מבינה יום אחד, יום חופש אחד כשזמרים באים, פשוט תביאו אוכל מהבית וזהו !
מסכן הזמר ששר על הבמות, ראיתי במו עיניי שהוא כמעט ולא נחנק מהעשן שבא לכיוון שלו בגלל הרוח !!

חושבת שזמרים צריכים לצאת למחאה-יש עשן אין שירים !!

AS00AS

New member
חג עצמאות שמח!

של חג כמו כל חג אחר מבחינתי,
יש ארוחה חגיגית, מחר קוראים הלל, מברכים שהחיינו!
הכל חג עצמאות של מדינת ישראל!

למרות שמאוד קשה לי באופן אישי המעבר החד הזה (ואני לא יוצא לחגוג הערב), ,
אני מבין למה שני הימיים הלו סומכים אחד לשני, בלעדי הראשון השני לא היה קורה,
כמו שנאמר ביחזקאל "וָאֶעֱבֹר עָלַיִךְ וָאֶרְאֵךְ מִתְבּוֹסֶסֶת בְּדָמָיִךְ וָאֹמַר לָךְ בְּדָמַיִךְ חֲיִי וָאֹמַר לָךְ בְּדָמַיִךְ חֲיִי"

מה תעשו הלילה? ומחר?

הלילה אני בבית, ארוחה חגיגית וזהו, המעבר קשה לי באופן אישי

תמשיכי לשגשג ולפרוח, ושלעולם לא יהיה בך גייס חמישי!

למעלה