עונה
מה המשמעות של היום הזה עבורכם?
יום העצמאות למדינה,
אומר הרבה,
אני לא אדם שחדור כל כך פטריוטיות אז לא מבחינה לאומנית
אבל מבחינה שבארץ שלנו יש כל כך הרבה חגים עצובים, וכאילה של סבל, 9 באב, צום גדליה, צום זה וצום זה...
ואז מגיע חג שכולם יוצאים החוצה וחוגגים ביחד.
והביחד הזה.. לא קיים בשום חג אחר לא בפסח (שבו רק עם המשפחה כל אחד עם העולם שלו)
לא בפורים (שאני שחכתי כבר מתי התחפשתי
וחבל כי ממש אהבתי את זה)
זה חג שכולם בחוץ ביחד
וזה היופי בו בעצם,
שאחרי המחאות
ואחרי מליוני התלונות כולם בחוץ ביחד ...
רוקדים שרים, מפזרים ספרי שלג אחד על השני
או פשוט עושים כיף . .
.
מה דעתכם על הסמיכות שלו ליום הזיכרון?
וול החיילים מתו כדי להגן על המדינה
ואנכנו קיימים וחיים את החיים המאושרים שלנו בגלל שאנכנו לא יודעים על כל החילים האילה שמגנים על החיים שלנו.
ונכון יש משהו בזה שאם ניתן לאנשים לבחור בעצמם מי רוצה לשמור ולצאת ללחימות ולתפוס מחבלים נראה כמה יתנדבו בעצמם במקום שאנכנו נחייב אותם ונגיד להם שאם הם לא עושים את זה נכניס אותם לכלא. . .
אבל זה המנהג של העולם שכולם מתים בשביל דעות של כמה מטומטמים . .
אבל החיילים האילה הם אמיצים .
ויש להם קשר ישיר לקיום יום העצמאות
לפי דעתי זה דווקא דבר יפה שיש לו כזאתי קרבה.
רק אם היה אפשר להעלים את הצפירה ולהחזיר את הטלויזיה ולזכור אותם בדרך שיותר מתאימה ל2012... ובכלל אם היה אפשר להביא את המדינה ל2012 בעוד מליון דברים ...
מה תעשו הלילה? ומחר?
האמת הייתי (זה היה אתמול ) בכיכר ...
היה נחמד, היה מופע לבני 50 + עם כמה מהשירים הישנים, ועם מירי אלוני... ועם עוד זמר אחד ים תיכוני שאף אחד לא מכיר..
כל המופעים היו ליפסטיק והיו ברמה נמוכה להחריד, חוץ מההופעות של צעירי תל אביב וכל הלהקות של הבנות והבנים הצעירות שעלו בהתחלה הם היו מהממות. כל השאר היה מיותר . . .
מה שכן הייתי לפני זה על אותה במה היה את ההופעה של עברי לידר בשעת כדור הארץ.. הרבה..הרבה..הרבה יותר טוב והרבה יותר אנרגטי. ואהבתי אותה מאוד !
מחר ? (שזה היום ..) רציתי לראות את המפגן .. בסוף לא הסתדר אבל נראה היום עוד צעיר . !!!
אני מעדיף לעשות משהו מחר .. או משהו שקט להתרחק מכל ההמולה של כל ישראל ולקבל חלקה של מטר על מטר לחיות בה ולנסות לעשות בה על האש ולריב עם אנשים ...
אולי אני ילך לדרום לאיזה טיול רגלים או איזה ריצה או משהו ...
ונסיים בברכת עצמאות אמיתית למדינה הזו
אני .. מאכל למדינה הזאתי קודם כל שתתקדם ל2012...
שתדע שזה בסדר להיות מדינה צעירה לא חייבים להיות הכי טובים בעולם .. פשוט חייבים להיות הכי טובים שאפשר להיות .
אני מאכל למדינה שתוכל להפסיק עם השנאה שלה, ותיהיה מדינת שלום אמיתית..
שכל השחיטוחת תרד... שנפסיק לגנוב אחד מהשני... שנפסיק להאשים אחד את השני .. להבין שכולם שווים .
אני מאכל למדינה שתוכל ללמוד להבין ולסלוח.
ולסיום אני הייתי רוצה שיפסיקו הלחימות.. שיפסיקו הדווקא הזה..
ושכולם יגיעו לעמק השווה פה ..
כמו שהמוסקטרים אומרים
אחד בשביל כולם
וכולם בשביל אחד לא ?
אה.. כן..
ומזל טוב !!!!