אחי המסכן
התעלף אתמול במקלחת. אתמול הוא השתחרר מאשפוז, אני מתכוונת למקלחת בבית שלו. הוא איבד את ההכרה ונפל על אשתו שעזרה לו. הוא התאושש והחלים, ופרסם סטטוס בפייסבוק שלו, שבו הוא שאל שאלה חצי רטורית: למה רק כשאין לנו, אנחנו יכולים לראות ולהודות על מה שהיה? למה רק כשאין בריאות אנחנו יודעים להוקיר אותה? ואז הוא הוסיף שללא המשפחה שלו הוא לא היה יכול לעבור את זה, את הניתוח, את ההתאוששות, כי איך בן אדם יכול לתפקד בלי לשרת את עצמו ברמה הכי בסיסית של לשתות כוס מים לבד כשאתה מחובר לצינורות... או להתקלח כשאתה בבית לבד ואין מי שישמור עליך 24 שעות.
ולא יפה להגיד את זה, אבל קינאתי וגם כעסתי. אתה כותב על המשפחה שלך, המשפחה התומכת והחמה שלך (שהיא באמת כזאת! אני מתה על הילדים המאומצים שלו, ואשתו גם סבבה לגמרי), זו שמכרכרת סביבך ושבזכותה אתה מחלים ומודה שלא יכול בלעדיהם, אבל על המשפחה שממנה באת אתה לא כותב דבר. אתה לא רוצה ולא יכול להגיש עזרה, גם לא לזו שצעירה ממך ביותר מ-15 שנה, להזמין אותה לביתך כשנשרף לה הבית (גם אחותי לא הזמינה אותי אז, נהפוך הוא, היא סירבה לבקשה שלי לבוא אליה), להתקשר לאחותך כשהיא מאושפזת חודשיים בבי"ח ואתה יודע מכך היטב, אתה לא מתקשר אפילו פעם אחת לשאול מה שלום אחותך, שגרה לבד, כשנופלים טילים על אזור המגורים שלה, אבל לאחותך הגדולה כן מתקשר למרות שיש לה את המשפחה שלה והיא לא לבד... מה אני אגיד לכם, זה מרתיח אותי. אני לא מצליחה ללמוד להפחית את הציפיות שלי ממנו. אני לא מצליחה להבין איך הוא יכול להיות כל כך דיכוטומי, להתעלם ולא להתעניין בכלל... והמשפחה שלו הרוסים עליו, במפלגה שלו מתים עליו, בעבודה מקדמים אותו עוד ועוד, איך כולם רואים מה שאני לא רואה ולא רואים את מה שאני רואה כבר 39 שנים???
אני לא מבינה את זה. וגם אחותי - מתברר שגם היא חטפה אתמול וירוס שלשולים נוראי - שלחה את בעלה אתמול בצהריים להביא לה דיאט קולה נגד הבחילה. ומה אתי? אילו היה חסר לי משהו בבית לא היה לי ממי לבקש. אולי מהשח"ע, אבל אם זה משהו שלא היה לו בבית, הוא מן הסתם לא היה רץ להביא לי. אני לא יכולה להסתמך על העזרה הפיזית שלו. בנושאי עזרה משפטית ולפעמים חגים אצל הוריו (נדיר, אבל העיקר הכוונה) הוא לא זמין לעזרה מסוג אחר בדרך כלל. שזה מצוין כשלעצמו, ואני מברכת על הקשר שלנו, אבל הוא לא יבוא לשמור עליי במקלחת אם אני אתעלף אחרי ניתוח.
זה דבר אחד כשאין משפחה, אבל כשיש משפחה והם בכל זאת לא מוכנים לעזור ברמה הכי בסיסית - זה אפילו כואב יותר.
ורציתי לכתוב עוד, אבל זה לא מכבד את המעמד של היום הזה בשבילי, אז אני אפסיק.