יום התנדבות מטעם העבודה

מצב
הנושא נעול.

ask333

New member
יום התנדבות מטעם העבודה

יום התנדבות מטעם העבודה
עורכים לנו בחברה יום התנדבות ואנו מחויבים להגיע. באופן עקרוני ההתנדבות נערכת ביום אשר רוב עובדי החברה לא עובדים בו-התנדבות על חשבון הזמן הפרטי. הבעיה היא שאני ועוד כמה אנשים במחלקה שלי בד"כ עובדים באותו היום ונפסיד יום עבודה וכסף בשל כך. מקום העבודה אינו מציע לשלם לנו עבור היום ואינו נותן את האפשרות לעבוד כרגיל במקום להתנדב. מה ניתן לעשות?

המעביד יכול לקבוע שזהו יום חופשה

יום התנדבות מטעם העבודה
עורכים לנו בחברה יום התנדבות ואנו מחויבים להגיע. באופן עקרוני ההתנדבות נערכת ביום אשר רוב עובדי החברה לא עובדים בו-התנדבות על חשבון הזמן הפרטי. הבעיה היא שאני ועוד כמה אנשים במחלקה שלי בד"כ עובדים באותו היום ונפסיד יום עבודה וכסף בשל כך. מקום העבודה אינו מציע לשלם לנו עבור היום ואינו נותן את האפשרות לעבוד כרגיל במקום להתנדב. מה ניתן לעשות?
הזכות לקבוע מועדי חופשה היא של המעביד ולא של העובד. לכן, הוא בהחלט יכול להודיע לכם שאם לא תגיעו ליום ההתנדבות ינוכה לכם יום חופש.

ask333

New member
הוא לא יכול לקבוע לנו יום חופש כי

הזכות לקבוע מועדי חופשה היא של המעביד ולא של העובד. לכן, הוא בהחלט יכול להודיע לכם שאם לא תגיעו ליום ההתנדבות ינוכה לכם יום חופש.
אין לנו ימי חופשה כמו למישהו שעובד גלובלי-אנחנו עובדים לפי שעות ואנחנו יכולים לפדות את ימי החופש בתשלום לפי בחירה גם כשאנחנו לא עובדים וגם כשאנחנו כן עובדים. אנחנו עובדים בימים שאנחנו יכולים ולא כל יום. כך שלא ניתן להכריח אותנו לקחת יום חופש

שיר ורד

New member
המעביד לא יכול לחייב את העובד

אין לנו ימי חופשה כמו למישהו שעובד גלובלי-אנחנו עובדים לפי שעות ואנחנו יכולים לפדות את ימי החופש בתשלום לפי בחירה גם כשאנחנו לא עובדים וגם כשאנחנו כן עובדים. אנחנו עובדים בימים שאנחנו יכולים ולא כל יום. כך שלא ניתן להכריח אותנו לקחת יום חופש
המעביד לא יכול לחייב את העובד
לבצע פעולה התנדבותית. אך הוא כו יכול להחליט לסגור את שערי המפעל ולא להעסיק אף עובד במועדים מסוימים, בהם מתקיימת פעילות חברתית או התנדבותית ע"י מרבית העובדים. במקרה כזה, על המעביד להוציא לחופשה בתשלום, עובדים במשכורת אשר ידרשו כן לעבוד, אך אין לו מחויבות לגבי עובדים בשכר, אלא אם בחוזה העבודה או בהסכם כתוב , נקבעו מפורשות ימי ושעות העבודה שעל העובד לעבוד והם כוללים גם יום זה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה