יום חמישי עבר

RozenekZ

New member
עוד על שדות תעופה קטנים באיטליה

בהמשך למכתבי הקודם על הארכת המסלול ב-Bologna, ולאחר ארוחת ערב של יום שישי על טהרת הפיצה שאישתי אפתה לבד, מלווה ביין נסך (לא כשר לקידוש), הנה עוד ידיעה על שדה תעופה קטן. העיירה Pavullo שוכנת בהרים כ-50 קמ. מפה, כולה אולי 10,000 תושבים, (כמו אותו בעל שמאשים את אישתו כי היא "מתעסקת" עם כל הגברים בעיר והיא עונה: גם כן עיר, בקושי 2000 תושבים...) ולידה שדה תעופה בעמק צר מוקף גבעות , מסלול דשא 850 מטר בגובה 700 מטר amsl, הנושק לבתי העיירה דבר שעושה את ההמראות למסוכנות . אני נהנה לטוס לשם בגלל הנוף וכן בגלל שהפינל עובר בעמק בין גבעות, צר ועקום עד כדי שמתחילת הפינל אין קשר עין עם המסלול. כל הפעילות שם מסתכמת בדאיה (עם wynch , אין גרירה), piper tri-pacer אחד קטן לרפואה ולפעמים מטוס מזדמן עם טייס אמיץ. לאחר גשמים המסלול לא שמיש למספר ימים רציני, שלא לדבר על שלג שהופך את המסלול לאתר סקי (country-cross )לתושבי האזור. אז הנה החליטה מועצת העיירה, לאחר מאבקים נגד כרישי נדל"ן המיוצגים במועצה, שנאבקו למען סגירת השדה מ"טעמי בטיחות" ( מזכיר מה שהוא?) להקציב סכום נכבד ממענק שקיבלה מהממשלה "לפיתוח האזור" לשיפור השדה. לאחרונה הסתימו עבודות הארכת המסלול ל-1200 מטר, וזה כמו אומרים "חתיכת עבודה " כי זה בכל זאת שטח הררי, ובקרוב תחלנה עבודות סלילה כדי להפוך אותו למסלול סלול. אז תשלחו לפה את יעל גרמן, אני מתנדב לקחת אותה לסיור, לפגישה עם ראש המועצה וכן לארוחת gourmet . זאב

geepster

New member
בכתבת תחקיר ב"על השרון " מיום שישי

האחרון,פורסמו משכורותיהן של בכירי העיריות באזור.לפי הסכומים שפורסמו,הם יכולים להזמין אותך ואת כל תושבי PAVULLO לביקור בארץ כולל ארוח.לא בטוח שתקבלו ארוחת GOURMET

אני לא מבין את האיטלקים ב-BOLOGNA

הם לא יכולים לבצע את העבודות באותו הזמן שמבצעים באילת?

eli eagle

New member
שלא תבין לא נכון

גם בארה"ב יש פולטיקאים וראשי ערים ומושלי מדינות שעושים הכל לסגור שדות תעופה, אם בתירוץ של איכות סביבה, רעש לאזרחים, סיכון ביטחוני ועד כהנה וכהנה. ההבדל הוא, ששם בארה"ב, יהיה על אותם מרושעים להלחם מול עורכי-הדין של ארגוני התעופה כמו AOPA, EAA ושאר עורכי-דין פרטיים של בעלי מטוסים עם ממון. לא קל לסגור שדה. קח לדוגמא את שיקגו מיגס. המושל פשוט כנגד כל הגורמים הטובים פעל בשיטה מכוערת של הריסת השדה בשעות הלילה הקטנות (הציב עובדה בשטח). היום הוא עומד בפני תביעה פדרלית - מן משהו שגורס שאסור להרוס מבנה ציבורי! הטיפש עומד ומתבכיין על כך שהוא הציל את הציבור בפני מפגע ביטחוני (לא פחות).

nadaveiron

New member
זה רק חצי הספור

הדבר הנוסף שמאפשר ל AOPA להיות כ"כ אפקטיבית במלחמה נגד כרישי נדל"ן וחברי מועצת עיר מפגרים זה הפעילות של ה FAA בנדון. ה FAA יושב על תקציבים אותם הוא מחלק לשדות תעופה. יש ל FAA תכנית מתאר ארצית לתעופה שכמעט כל פס דשא על ראש גבעה נזכר בה. אם אתה המפעיל/בעלים של שדה שנזכר בתכנית הזאת, אתה יכול לבקש ממון מה FAA להרחבת/שפוץ השדה. הם עושים matching של 90%, כלומר על כל דולר שאתה שם, הם שמים 9. בקליפורניה, למשל, המדינה שמה עוד matching של 1 ל 1 לפני ה matching הפדרלי, מה שאומר שעל כל דולר שאתה שם השדה מקבל 20 דולר. זה כמובן מאוד אטרקטיבי לאותם ראשי ערים - הם משקיעים סכום זניח, מקבלים הון, משתמשים בו כדי לבנות הנגרים ומשכירים אותם במחירים מופקעים שמהם מרויחה העיריה (בלי להזכיר את מבחר האגרות המסים וההטלים שהעיריה מרויחה מהם). אבל, בעל המאה הוא בעל הדעה. מי שמקבל כסף מה FAA מתחייב להפעיל את השדה למשך 20 שנה לפחות כשדה פתוח לצבור. אין שום דרך (אפילו לא אם תחזיר ל FAA את כל הכסף שקבלת) להתחמק מההתחיבות הזו (מקרה מיגס לא נופל בקטגוריה הזאת בגלל תרגיל ערמומי של ראש העיר שבעטיו מי שחתום על ההסכמים עם ה FAA אינו העיריה שמפעילה את השדה, ולכן לא ניתן לאכוף את ההסכם). המפעיל גם לא יכול להגביל את הפעילות בשדה ללא הסכמת ה FAA, ול FAA יש כללים נוקשים וברורים איזה הגבלות מותר לשים (בעיקר משקולי רעש - ראה לארי אליסון נגד עירית סן חוזה, וכעת המאבק בטיטרבורו). כל מה שנשאר ל AOPA לעשות זה לרחרח, לראות מי הולך להפר את החוזה, ולכתוב מכתב לעו"ד של ה FAA שעליהם להגיש תביעה נגד הגורם המדובר. העתק המכתב הזה בד"כ מספיק כדי שמפעיל השדה יחזור בו מכוונותיו הזדוניות. חוץ מזה הם גם עושים יחסי צבור לשדות וכו', אבל עיקר השדות ניצלים ע"י אכיפת ההתחיבויות של הרשויות המקומיות ל FAA.

eli eagle

New member
../images/Emo127.gifתודה על ההרחבה

חידשת לי המון. מחזק את דעתנו על-כך שארה"ב היא היא מדינת התעופה. לי עדיין קשה להאמין שממשלה מחלקת כסף ביחס שכזה.

nadaveiron

New member
אני תמיד מסביר לחניכים שאפשר לזהות

את נקודת GILRO בתנאי מכשירים בלי VOR ובלי נעליים - רק לפי הריח של השום. עובד עד גובה האינברסיה...

xb70

New member
../images/Emo5.gif מקנאה. לוקח בגדול

קרבורטורים, תערובות, פלגים חולים, והרבה גשם כמו שיש במקומותינו
. שבת שלום, o o /_\

deutsch

New member
נראה כמו

נראה כמו פיינל 30 בן גוריון עם המגדל משמאל וה-K רק בלי 03/26

למעלה