יום טוב לכולנו..רק שנשמע בשורות טובות

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לכולם

למה כל דבר צריך להיות בזוגות בערוץ 2 הם מתחרים בעצמם? אם יש כוב נולד אז מוסיפים x פקטור ואם יש השף הבא אז מוסיפים שף נולד.... למה שניים וכאילו שזה לא מספיק דוחפים את זה גם בתכניות הבוקר....

EFFE 7

New member
בוקר טוב - שם המשחק בטלוויזיה

זה כ ס ף.
כמה שיותר sms ככה הרווח רב יותר.

אך טוב שיש לנו שלט ואנו יכולים לזפזף
לאותם ערוצים מעניינים שניתנים שלא
למטרת רווח.

יום נעים
אפי

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לכולם

למה כל דבר צריך להיות בזוגות בערוץ 2 הם מתחרים בעצמם? אם יש כוב נולד אז מוסיפים x פקטור ואם יש השף הבא אז מוסיפים שף נולד.... למה שניים וכאילו שזה לא מספיק דוחפים את זה גם בתכניות הבוקר....

יוליקה

Member
מנהל
הטבלט שלי יש לו חיים משלו

שולח, מתי שבא לו ואפילו פעמיים

עמיקם10

New member
על האלקטרוניקה ועל עוד משהו

מרוב יצרנים יש גירסאות שונות וכל אחד מנסה למכור יותר על ידי הכנסת תכונות ויתרונות. לפעמים זה רק צורה חיצונית כמו בחורה שמשנה צבע שיער או צבע של הליפסטיק..לפעמים זה רצועה של החזיה בחוץ..והיתה אצלנו אחת שגם סידרה לעצמה שפיצים.
העוד משהו זה התקררות שבאה אלי בגל שני. בדיוק כמו הגל הקודם והפעם הגעתי לרופא..אחר שביטלתי תור כי היתה הפסקה.
אז שבוע אני כמעט חושב ש..ובסוף נופל לשעה אחת למיטה חצי מת. ישן ומתאושש. היתרון של הרופא הוא שהוא מקבל הרבה כמוני הרבה..כל יום.
לפני הדלת של הרופא- שאלה אותי אחת בגילי..שבאה עם הבת שלה..איך הרופא ? אז אני שואל אתכם..מה זאת אומרת איך הרופא..? האמת שהוא רק שלשה חדשים במרפאה. הקודמת היתה מרוסיה והרופאה הקודמת שלי שהיתה טובה מאוד- בערד גם היא היתה מרוסיה..אז אחרי 30 שנה יש לי רופא 'משלנו'..כשיצאתי מהרופא-אחרי שבדק טוף טוף..אמרתי לה שהוא רופא טוב..
לי נראה שזה הגורל שלנו- כיהודים. בערב הפגנות של פליטים..שאף אחד לא יודע ולא מעיז פשוט להחזיר אותם. רופאים שלנו מרוסיה..
וכשאני קורא את 'תמול שלשום' אני ממש מזדהה עם תקופת העליה השניה..שמתאר עגנון בספר- כשכולם עולים והיתר ערבים..
זה לא בדיוק דומה אבל משום מה אצלי זה מתחבר.

יוליקה

Member
מנהל
מה שאתה אומר ממש משולל כל יסוד

אם הרופא לא בן 50 או 60 + אז מה זה חשוב איפה נולד???
כל רופאים שהם בני כ-40 גם אם הם עלו מחבר העמים את לימודיהם
הם עשו בארץ אז מה זה חשוב איפה נולדו???? אם הם מארגנטינה או תימן או מרוקו
כולם למדו בארץ!!!!
יש לנו ביישוב רופאת משפחה מעולה מומחית לסוכרת, נולדה בברה"מ אבל את כל
לימודיה והמומחיות שלה למדה בארץ.... מה זה חשוב רוסיה או ישראלית?????

עמיקם10

New member
אולי לא ראית שכתבתי שהרופאה בערד טובה מאד

ואת עשית סלט כי לקחת משהו בהודעה-שלא כתבתי. רק ציינתי שלראשונה מזה 30 שנה יש לנו רופא משפחתי לא ממוצא רוסי.
ושמישהי שאלה אותי על הרופא כי פעם ראשונה היא אצלו בביקור. עשית סלט והוספת נענע. ומצדי הרופא יכול היה לבוא מסודן.
לדוגמא-בבאר שבע טיפלה בי רופאת סכרת מרוסיה. ובראשון מטפלת בי רופאת סכרת מ..רוסיה. ולאחר מאמצים הצליחה איך שהוא בי להיכנס לפרטים ובלי לשנות הרבה- ובלי להוסיף כלום- להוריד לי את רמת הסוכר- למידה שלא היתה. קודם.
אז ככה - זו שבראשון- חתיכה..ואולי זה הוריד לי קצת רמת סוכר. והדבר השני שלא צריך לנסוע לחצי יום למרפאת חוץ ב'סורוקה' אלא 10 דקות מהבית..ללא טופס 17..ואולי זה מה שהוריד אצלי את הסוכר. מה שכן יוצאי רוסיה אומרים ACוואן-[ב- וו'] והישראלים אומרים AC-ONE
אז מה נשמע באילת..?
נ.ב.
ואיך הקור במינסוטה.שזה מה שמעניין את התקשורת..ומה שלום אריק -שהבנים שלש מקבלים את המשכורת במקומו-
ולמה לכל הרוחות העלו לחברי הכנסת [המסכנים..]את המשכורת..?

אל תשכח שהעולים מרוסיה לא התביישו להתפרנס...

גם אנשי אקדמיה ורופאים לא התביישו בכל עבודה כוללא טיאטוא רחובות ושטיפת מדרגות כדי להתפרנס עד שיעברו את המבחנים ויכנסו למקצועם.
ולא התבייכנו, ולא הוציאו שום שד עדתי מבקבוק וודקה.....

ובטיולים בכל פעם שהיה למישהו משהו נגד העליה מרוסיה, הזכרתי להם מהיכן הגיעו העליות הראשונות שבנו את היסוד להקמת המדינה.

EFFE 7

New member
הורי משני הצדדים שורשיהם מרוסיה - אז אני

רוסיה טהורה למרות שנולדתי פה וכן אמי נולדה פה.

הורי אמי הגיעו לארץ לפני 150 שנה לארץ
אבי הגיע לפני 100 שנה (כשנולדתי הוא היה כבר סבא).

עמיקם10

New member
בארה"ב שהיא ארץ מהגרים

מזכירים את המוצא כמו אירי איטלקי ובצד נוצר ה'וואספ' לבן-אנגלו-סקסי-פרוטסטנטי. רוב המובילים הם ואספ- ורק עשירים כמו אופרה וינפרי יש לה מקום בצמרת. כקנדי נבחר לנשיא הוא היה הנשיא הראשון ממוצא אירי. מוצא רוסי- לא כל כך אהוד..בגלל השוני של התרבות הרוסית. וההיסטוריה של האמריקאים היא פחות מ-250 שנה. אצלנו כל איזכור של מוצא זוכה לתגובה כאילו שיש בזה משהו רע. כשבסך הכל כולנו בנים למהגרים. ואצלנו נוספה השואה..ואת המילה נאצי רצוי בכלל לא להגיד.
נ.ב.
וכעת נוספו הסודנים מ...אריתריאה. שעוד יתברר שמישהו דאג לשלוח אותם הנה..לא רק ממצרים. אולי הם 'שחו' דרך בים סוף.

יוליקה

Member
מנהל
הנשיא קנדי לא היה הראשון

במוצא האירי שלו...אולי גם זה אבל הוא היה הראשון
כקתולי... קתולי הוא נוצרי דתי בניגוד לפרוטסטנתי
ומה שהכי נורא שמאפיה האיטלקית היא קתולית ועובדה
שהיה לינקז' בין אביו למאפיה....

עמיקם10

New member
שני שיאים של קנדי לא נשברו.

אחד שבגיל 43..נבחר לנשיא. השני שהיה נשיא קתולי ראשון.
מכיון שהאירים קתולים- נראה שנשיא פרוטסנטי- ממוצא אירי- יהיה קשה למצוא. אז בינתיים התיק במעקב.

עמיקם10

New member
בארה"ב- במסגרת התמודדות עם המקומיים

"החוק להזזת האינדיאנים" (Indian Removal Act), שעליו חתם הנשיא אנדרו ג'קסון- ב-26 במרץ 1830 שבמסגרתו נחתמו הסכמים עם מנהיגים של הילידים האמריקאים (אינדיאנים) שויתרו על שטחים במרכז ארצות הברית של היום וזזו מערבה, מה שאפשר למתנחלים אמריקאים חדשים לקחת את אדמותיהם. הטרנספר "מרצון" נתקל בהתנגדות של חברי קונגרס כמו דייווי קרוקט ונוצרים מיסיונרים כמו ג'רמייה אוורטס (Jeremiah Evarts).

מנהל המרפאה בכפר מגוריי - ערבי.

רוקחת אחת ערביה אחת עם מבטא רוסי.

וביקור בבתי החולים מציג רופאים, אחיות ואחים וכמובן גם סניטרים ערבים.

והשרות שהם נותנים אדיב ונעים.

במתן שירות, הערבים מזכירים לי את הכרתיים

בניגוד לרוב הישראלים, הערבים מתנהגים שלתתת שירות זה עיסוקם, מקצועם ודרך חייהם.
בבית המרקחת יש רוקחת רומניה, וארבעה רוקחים ערבים.
בבית החולים יש אחים ורופאים ערבים לצד רוסים (ונכון, זה איננו כינוי לגנאי אלא הזכרת מוצא).
כשעסקתי בהוראת דרך, תמיד העדפתי נהג ערבי כי הוא חברותי ולא מנסה לתפוס את מקומו של מורה הדרך, ונוהג טוב ואדיב לנוסעים ולא תאב בצע. כל ההתנהגויות ההפוכות מנהג יהודי.

בילדותי היו חברי הטובים נערים ערבים מהכפר סולם. אבל היום המצב שונה ובישובים כרבים אין יחס חיובי ליהודים, אולי כי הם ניכוו יותר מידי פעמים מההתנהגויות השליליות ? ואני לא מדבר על כפרים עויינים.

למעלה