יום טוב!

vk3

New member
יום נהדר ../images/Emo8.gif

או הו... נגעת בנקודה רגישה אצלי
אנשים עלו פה ארצה עד גיל 5 ולא זוכרים את עצמם... אני זוכר את עצמי מגיל 4, כאילו שזה היה אתמול ועליתי ארצה בגיל 7... שנת 1994. אז גרנו בכפר סבא ( עכשיו אני נתנייתי). והאמן לי... זו הייתה התקופה הכי כואבת, מלאת יגון וצער בחיים שלי
ראשית כול זה התחיל מהשם שלי... ביה"ס הציע לשנותו מכיוון שלישראלים תהיה בעיה להגותו ( ואכן, קשה להם לשמוע את ה- ל' בסוף והוגים קירי
). הייתי ילד קטן, לא הבנתי הרבה, אבל הרעיון ממש לא נשמע לי, אפילו לא הסכמתי להוסיף שם שני לשמי. טענו שזה גם ישפיע על ההשתלבות שלי... ואכן כך קרה... מכיתה ב' עד מחצית ו' ( אז עברתי לנתניה), חוץ ממכות, קללות, הכפשות, העלבות ובכי מר לא ידעתי כלום
כול יום חזרתי מביה"ס בוכה וכול יום הלכתי לביה"ס עם פני אבל... סקלו אותי באבנים, הביאו לי מכות, ראו בי עבד ( ממש כך אמרו לי), עשו עליי חרם, הטרידו אותי בשירותים, זרקו את התיק שלי לאסלה, המורות התעלמו ומה לא
... אני מתפלא איך בכלל נשארתי נורמאלי ( או שמא...
). אחרי שעברתי לנתניה, נפגשתי עם כיתה נפלאה שנתנה לי הרגשה טובה אחרי כול שנות הסבל הללו וקיבלה אותי בזרועות פתוחות... אז החל השיפור. אני התחלתי להשתנות ולשנות... וודאי כול מה שעברתי מאוד השפיע עליי, על איפיון הדמות שלי ועל האדם שהפכתי היום ( בחיוב או בשלילה). כיום אני מרגיש שהפכתי לחלק אינטגרלי ביותר בחברה הישראלית

GardenOfEden

New member
לשמוע דברים כאלה

ממש מרתיח אותי. ובכלל כל מה שכתבתם בשירשור. לא פלא שאתם לא אוהבים אותנו הצברים...
בכל אופן, רק שתדעו, שלא כל הצברים שונאים רוסים ולא כולם מדביקים תוויות לרוסים. יש כאלה שדוקא מעריכים אתכם ואת התרבות שלכם. ואני בהחלט מסכימה עם כולכם שהרוסים הרבה יותר תרבותיים מהישראלים...

vk3

New member
אותך אנחנו אוהבים... ../images/Emo23.gif ../images/Emo24.gif

ברור שזה לא כולם ואנחנו מדברים פה בהכללה... יש גם בני אדם
.

מזכיר קצת ת'ילדות שלי.

כיתות א-ו היו מלאים במכות. עליתי בגיל 4 וקצת, וישר הלכתי לגן. בהתחלה היו בעיות בגן אחד והעבירו אותי שוב לגן אחר. לא ממש הצלחתי להשתלב שם, בעיקר בגלל השפה. אחרי זה בביה"ס מכיתות א-ד בערך הייתי הולך מכות , וחוטף מכות כל הזמן מכל מיני מרוקאים ושאר עדות מזרח. בכיתה ה הגיעו עוד כמה עולים לכיתה, והיינו הולכים מכות רוסים-מרוקאים. חח כשכף המאזניים לטובתנו :) בחטיבה הייתי בכיתה מדעית, שמן הסתם הייתה 80% רוסים ושאר עמי אשכנז (מעניין למה היה לי רק מרוקאי אחד בכיתה.. אממ.. ) . שם התפתחתי די טוב. עכשיו כשאני בי"א בתיכון אני רואה את עצמי חלק אינטגרלי ביותר של החברה הישראלית :) יש לי חברים מכל מיני סוגים. ואם יש משו שהבנתי, ישראלים מבינים רק בכח. הגמד

bariska

New member
ת'אמת

אני לא ממש זוכר את השנים הראשונות שלי פה זה היה כלכך מזמן..
וכן אני מרגיש חלק מהחברה הישראלית...

Wednesday

New member
כנראה שהיה לי הרבה מזל

כי בעיות ממש לא היו לי. הגעתי בגיל 4.5, בעיצומו של "גל עלייה הגדול" והעברית שלי הייתה שוטפת אחרי חודשיים. מאז היו לי תקופות עם יותר או פחות חברים, אבל אני לא זוכרת פעם אחת שהציקו לי על רקע זה שהייתי 'רוסיה' (על רקע דברים אחרים, בטח שכן. חברה של ילדים בסה"כ). וחברים - עד התיכון לא היו בכלל רוסים בסביבה שלי. הייתי "כמו כולם", אף אחד אף פעם לא האמיו לי שנולדתי במוסקבה (תגובה טיפוסית: "את עובדת עלי?") וכל החברים שלי היו ישראלים, מכל מוצא. איזו אינטגרציה, הא?

Dynamo1929

New member
ברוך הבא!! או שלא....

אני עליתי ארצה כמעט בגיל 8 (7 ו 11 חודשים), באמצע כיתה ב'. ההתאקלמות שלי הייתה מאד איטית וקשה. בשנה הראשונה שלי בארץ הקודש, החבר'ה הישראלים דאגו להזכיר לי מדי יום שאני לא רצוי פה ו"המליצו לי בחום" לחזור למקום שממנו באתי. אחרי כשנה בארץ המצב השתפר במקצת, רכשתי חברים חדשים (עולים חדשים, כמובן),שלטתי כבר יותר טוב בשפה ובכלל נהייתי קצת יותר מקובל בחברה הישראלית,למרות שתמיד היו כמה חברה שלא נתנו לי לשכוח שאני "רוסי מסריח" ושנוכחתי בארץ בהחלט מיותרת. כשהעתיד כבר נראה יותר ורוד והרגשתי שהגזענות קצת דעכה אירע מקרה שהזכיר לי שאני זר בארץ הזאת... בכיתה ח', בהפסקה, הלכתי לשתות מים מהקולר שבמזדרון, כשסיימתי לשתות הבחנתי בילדה מרוקאית אחת, מהכיתה שלי, שצעדה לעבר הקולר, כשהיא התקרבה אליו היא פתאום נרתעה ואמרה בקול רם: "איכס, רוסי מסריח שתה מהקולר!", במבט מזלזל היא הפנתה את עורפה אליי ופסעה במהירות לכיוון השני... כעת, כשאני בארץ כמעט 10 שנים אני כמעט ולא נתקל במקרים כאלה, אבל, המקרה הנ"ל ובכלל כל קבלת הפנים ה"חמה" בארץ ישראל לא השאירה עליי רושם טוב ואף שחקה חלק חשוב בעצוב האישיות שלי ובהכוונת דעותי החברתיות והפוליטיות בכל הנוגע למדינת ישראל. תודה שהקשבתם. :)

bariska

New member
בקשר לילדה הזאת

מתגובות כאלה צריך להתעלם פשוט לא להגיב אין משו אחר...ואם הזמן התגובות האלה מפסיקות כי הם רואים שזה לא מרגיז אותך והם מרפים

bariska

New member
אם זה לא עובד

אז בדר"כ כלל מתחילה אלימות..אבל זה מה זה לא שווה את זה..

vk3

New member
אפילו לא אלימות...

פשוט הצקה מתמדת בכוונה להרוס אותך סופית ! פשוט אנשים רעים...

Zot ani 1

New member
עד כמה שזה מוכר.....

גם אני עליתי בגיל 8... וגם לי לא היתה התאקלות קלה פה, וזה השאיר לי צלקת די עמוקה ובגלל זה אני חושבת אף פעם לא היו לי חברים/חברות ישראלים/ות.... אבל אחרי זמן מה כשגדלתי הבנתי שגם הישראלים הם יהודים ואנשים ושלא צריך לעשות הכללות על סמך מה שקובץ של ילדים דפוקים עשו לי... ושוב זה לא היו כולם זאת היתה קבוצה של מורקאים בבית ספרינו ביסודי וגם בתחילת תיכון לפני שעברתי לבית ספר שבו כולם עולים
..... עכשיו אני מרגישה ממש חלק מהחברה הישראלית מכיוון שעיברית היא כמו שפת אם בשבילי ובכלל אני מרגישה שזאת הארץ שלי גם גדלתי וכאן אחיה...

jeaka

New member
היה קשה

אני אישית לא השתלבתי בחברה אף פעם לא היו לי חברים ישראלים ועכשיו יש לי אחד או שתים המוזיקה כאן שווה לתחת כולל את הבנות אין כמו בחורות רוסיות ומוזיקה רוסית שלא לדבר עם החינוך הדפוק שמקבלים הישראלים ואיך שמפנקים אותם סתם מדינה חרא

vk3

New member
אל תגזים... סה"כ זו גם המדינה שלך

וזה שיש כמה תפוחים רקובים, לא הופך את כול שק התפוחים לרקוב... גם בנות יש וגם מוסיקה יש, הכול יש, כשמחפשים... אל תשמיץ

eMiFrEaK

New member
טוב.....

אני הגעתי בגיל 3... ואני לא מכירה חיים אחרים... השתלבתי מעולה, אף פעם לא סבלתי מזה שאני רוסיה... הרגשתי כמו כולם בדיוק.... אבל אני זוכרת שמגיל קטן כל הסבתות בשכונה שלי כל הזמן אמרו לסבתא שלי שאני ילדה שונה .... יענו.. מנומסת וכאלה... למרות שבגיל צעיר, גן- כיתה א'... חייתי בראשון.. ורוב החברים שלי היו ישראלים די התבלטתי לטובה... אני גם זוכרת שאמהות של חברות ישראליות שלי היו מופתעות מההתנהגות שלי..כי אצלם זה לא ממש היה מצב רגיל..שילדה בת 5 אומרת סליחה, בבקשה וכו'.. כיתה א'-ו'..הגעתי כבר לאשדוד.. והרוב פה הוא בהחלט רוסי.. ואני גרה ברובע רוסי אז כמובן שרוב האנשים בבצפר שלי היו רוסים... היו כמה ישראלים והם השתלבו למען האמת מעולה... ההפרדה התחילה בכיתה ז'.. כשהגעתי למקיף.. ושם שילבו בין 2 בתי ספר... שלי (שנחשב לרוב בהחלט רוסי) ובצפר אחר שהיה כולו ישראלים...(שהגיעו עוד משכונת יוקרה..). כצפוי... לא הסתדרנו... והערבוב עשה הרבה מאוד בלאגן.. עם הזמן התחברנו ועכשיו אחרי שאני למדתי עם האנשים האלה כבר 5 שנים... למדתי להכיר אותם ואנחנו מסתדרים מעולה. למרות שעדיין... הם חברים בבצפר.. מחוץ לבצפר.. אני מוקפת רק רוסים..

למעלה