יום כיפור - איפה תהיו ומה תעשו?

יום כיפור - איפה תהיו ומה תעשו?

מי צם? מי עושה על האש? מי 'קורע' את הכבישים על דו-גלגלי?

BellA עלמה

New member
אני צמה

רוב היום בבית הכנסת(בערך עד סוף מוסף) בין זה לזה קוראת נכה (אבל גם גולשת בנט . להמרות שהשנה אשתדל פחות) האמת שזה יום מורכב אצלי

BellA עלמה

New member
כל שנה אני בתלטתת עם עצמי

לצום או לא. אבא שלי צם (יותר בקטע של להזדהות איתי ובריאות) אמא שלי לא. השנה אבי יהיה בחו'ל רק אני ואמא אני באה מחינוך דתי(בתי ספר) שם עשו לנו משא הפחדה למה שקורה אם לא צמים
אני נולדתי באמצעה מלחמת יום כיפור בירושלים בהחלט מקום ותקופה לא קלה . גם זה במקום מסויים עושה לי צורך לצום בקשר לדת- זה מאוד מבלבל אותי בקיצור לא פשוט

BellA עלמה

New member
אני צמה אבל לא הלכתי לבית הכנסת

אתמול כמו שרציתי אלך הבוקר יותר מאוחר

לקשמי

New member
יום כיפור

סביר להניח שלפחות בחלק מהזמן אהיה במרכז ליוגה, מקום טוב ביום כיפור לעשות בו מדיטציה ולהיות עם עצמי. יום כיפור הוא זמן לעשות פסק זמן, לעשות חשבון נפש, לבחון את עצמי איפה אני עומדת היום ביחס למקום שבו אני רוצה להיות כאדם. לכן אני בטח ארגיש צורך גם לכתוב ואת זה אני אעשה כשאהיה בבית כי במרכז מאוד שומרים על יום כיפור ולא אוכל לכתוב שם. בשנה שעברה צמתי רוב היום אבל לא באופן מלא כי בערב, אחרי הסעודה המפסקת, עדיין לא הייתי בטוחה אם אני רוצה לצום ואכלתי, אבל למחרת צמתי עד צאת היום והצום עושה הרגשה נפלאה. לכן אני חושבת שגם השנה אני אצום.

לקשמי

New member
לא

אבל היוגה כשלעצמה מכבדת את כל הדתות ובמיוחד בהיותנו יהודים, יש כבוד גם ליהדות.

opalit

New member
וואו.. אז זה אומר

שגם חוגגים את חג ההודיה(שהוא מקסים בעיני)? לכבד את כל הדתות זה גם את החגים של הדתות? אם כך שווה להיות בעניינים כל הזמן חג...

לקשמי

New member
מה זה חג ההודיה?

האמת, שמעתי על זה, אבל אני לא בטוחה שאני זוכרת מה זה. מה שכן, חוגגים גם את חג המולד וגם הרבה חגים מהאינודואיזם. (למשל בימים אלה חוגגים חג שנקרא נווה רטרי, שהוא החג של האמא הקוסמית, התפיסה שרואה את האלוהים כאמא. זה בא מההינדואיזם). גם החגים היהודיים שם נחגגים מאוד יפה, סעודות החג וסעודות שבת, הקידוש, הברכות וכו'. אווירה ממש טובה ונעימה.

BellA עלמה

New member
האם הצום במרכז

היא מהסיבה היהודית כי ידוע לי כי גם בודהיסטים צמים מסיבת ניקיון ריגשי וגופני

לקשמי

New member
כשמדובר ביום כיפור

אז הצום הוא מהסיבה היהודית. חוץ מהצום, גם אחרי הסעודה המפסקת, הולכים ביחד לבית כנסת ויש כאלה שהולכים לבית כנסת גם למחרת.

opalit

New member
צמה

ושומרת. לצום זה כ"כ חשוב ובריא לנפשגוף. מחר נוסעת לקייטרינג כדי שתהיה לי ארוחה מפסקת אכילה..

reedgreenwhait

New member
תשובה

אני לא צמה, אבל לא עושה על אש. אני מתכננת לשבת בחדר וללמוד ולבהות במסך המחשב במקביל...

אני לא צמה.

מסיבות בריאותיות. מתכננת ללכת לים - ולהיפרד מהשנה שעברה. אולי אביא איתי מחברת ואעשה חשבון נפש על מה שהיה. מתכננת גם לרכב על אופניים כמו כל הילדים
קניתי שני ספרים חדשים: אחד של סוזן אדם (ותודה לסייפנית על ההמלצה) והשני: התובנה העשירית של ג'יימס רדפילד.

האמת היא...

שאני בדילמה ענקית. לצום או לא לצום. אני יודעת שזה מטומטם אבל אני באמת מרגישה צורך לצום. פשוט כי אני חלק מהעם הזה. כי זה מה שעושים ביום כיפור. ומצד שני כולם אומרים לי שאם אני אצום זה לא יהיה בסדר כי אפשר לומר שיש לי סיבות בריאותיות לא לצום... בקיצור, אני רוצה לצום, אבל אם אני אצום אני ארגיש אשמה, וגם אם אני לא אצום אני ארגיש אשמה. ואין לי שמץ של מושג מה עדיף. כרגע נוטה לכיוון ה-כן לצום... לא יודעת
אבל חוץ מזה אני יוצאת עם החברה לכבישים כל הלילה ויהיה פנאן
אני דיי מחכה לזה. אחלה של חוויה חברתית
[כמה עצוב... יום כיפור של ימינו... פחח] ויהיה גם חשבון נפש. לפני, אחרי, תוך כדי. האמת היא שכבר היה הרבה חשבון נפש בזמן האחרון, גם בלי קשר ליום כיפור או עשרת ימי תשובה...

לא לצום. אין בכלל סימן שאלה.

יש עוד מנהגים ביום כיפור שגורמים להרגשת שייכות וקירבה.

לגבי ההמלצה שלי לא לצום.

רק רוצה שלא יבינו אותי לא נכון. זו המלצה אישית לירגזי כחול. לא משהו נגד הדת, או נגד מנהגי הדת.

BellA עלמה

New member
מה אם לא לצום אבל..

עדיין ללכת לבית הכנסת? ככה עדיין תהיה לך את ההרגשה של" אידישקייט"

אני הולכת לבית כנסת, כן...

זה הולך להיות יום כיפור לכל דבר מכל בחינה אחרת, זה בטוח. לא יודעת. אם אני לא אצום, זה יהיה היום כיפור הראשון שאני לא צמה בו מאז גיל 11. זה קצת מוזר לי. ואין מה להגיד, אני הולכת להרגיש כל כך אשמה על זה. וזה מעצבן אותי. אבל אולי אני צריכה לעשות את הצעד הזה...
הקטע הוא ש(טוב, אני אהיה כנה) אני באמת לא רוצה את זה ממקום חולה. רק ממקום מאמין ומסורתי. זה פשוט שכן יש לזה את ההשלכות בכיוון הזה ו... אוף, נו.

למעלה