יום כיפור - איפה תהיו ומה תעשו?

אז בסוף

אני לא צמה. עושה את מה שנכון. קצת נצבט לי הלב כל פעם ששאלו אותי היום אם אני צמה ואמרתי שלא... אבל לפחות אני יכולה להיות שלמה עם עצמי מבחינות אחרות. תודה על העצות

רננהלי

New member
אני צמה

והולכת לבית הכנסת שנה שעברה לבשתי רק לבן. חולצה וחצאית. ואני מוכרחה לומר שזה עשה לי נורא טוב, כי הרגשתי טהורה יותר, טובה יותר. חדשה ונקיה. אז גם השנה קניתי לי לבן, ואני אלבש כולי לבן. זה עושה נורא טוב, תנסו את זה.

הממ...

האמת שאני גם בדילמה אם לצום או לא, נראה לי שלא, כי די התרחקתי בשנה האחרונה מעניין הדת. בעבר עוד הייתי צמה כדי שאמא שלי לא תהיה היחידה שצמה ולהיות שם למענה, כי יותר קל כשעוברים את זה ביחד, אבל בכל מקרה תמיד אני נופלת ביום למחרת וטורפת איזה אוכל, או נופלת בגלל שלא מסוגלת לא לשתות. בערב הולכת עם חברה סתם להסתובב בעיר כזה, יש צומת שבה כולם תמיד נפגשים בלילה- ממש מפגשי מחזור יש שם חחח... ומחר כל היום משחקי קופסא וקלפים עם חברה- קנתה את המשחק "הרמז" ונשחק מונופול וספיד. האמת שהיום קצת איבד מערכו לדעתי- כמעט ואין אנשים שצמים, מרבית האנשים מנצלים את היום הזה לדברים כייפים והאמת שיש לי קצת רגשות אשמה שלא צמה ושהולכת להנות בגלל המפגש עם החברים והמשחקים ביום למחרת...

למעלה