יום כיפור,

ganooov

New member
חשוב, ../images/Emo13.gif

אבל פחות מעצם הרצון לסליחה. אדם שחוזר בתשובה, חטאיו יימחלו, אם זה ברצון או לא - זה באמת פחות חשוב מעצם החזרה בתשובה.

asaf2000

New member
תשובה, תפילה וצדקה

כתוב שתשובה ותפילה וצדקה מעבירים את רוע הגזירה. הצום נועד כדי לכפר על העוונות ולהתנתק מהעולם הגשמי כדי לרומם את הנשמה שיהיה יותר קל לעשות תשובה כשאתה מנותק מהחומר וכולך רוחני. הצום ביום כיפור הוא לא צום של אבל כמו בתשעה באב אלא צום של עינוי הנפש מהחומר כדי שתתעלה. אבל בשביל שיתכפרו עוונותינו לא מספיק צום כמו שכותב הרמב"ם ש'תשובה' כוללת גם חרטה על העבר, קבלה על העתיד שלא לחזור על החטא, ווידוי בתפילה על כל החטאים.

ganooov

New member
כי אתה מצטער על שעשית רע. ../images/Emo13.gif

יהדות, לך תבין..

lala897

New member
יאללק אתה לא מבין חתיכה ביהדות../images/Emo8.gif

בכלל לא קשור
תמר, תסבירי לו. אין לי כח..

tamarhp

New member
מה להסביר?

אם הוא לא מבין דברים בסיסיים, אין לי ממש מה להסביר חוץ מלהביא לו את הסיכומים בתושב"ע..

ganooov

New member
זה מעניין, ../images/Emo13.gif

(זאת היתה בדיחה, למי שלא הבין), כי מעולם לא למדתי למה זה נחשב למירוק עוון..

lala897

New member
מה היה בדיחה?

ה"יהדות לך תבין" ה"זה מעניין" או ה"כי עשית משהו רע"? עזוב סתם יורדת עליך..

tamarhp

New member
אבל אתה מציג את זה

בצורה של "יהודת, לך תבין" איזה משהו לא ברור שעדיף לזרוק אותו בצד מאשר לאמץ את המוח.

ganooov

New member
ה-"יהדות לך תבין". ../images/Emo13.gif

גם לי יש דברים שלא ברורים ביהדות..

ganooov

New member
אמממממ.. ../images/Emo13.gif

משהו באופי, של "אני יודע הכל", אולי
. אני אשמח להוסיף ידע, תמיד
.

מתנדב

New member
כתוב בספרים.....

שעצם היום שאנשים צמים זה כבר מכפר, כפי שנאמר שהשם קם מכסא הדים ומתיישב על כסא הרחמים, ושעצם היום עצמו מכפר לעם ישראל, כך שהצום עצמו הוא דבר גדול וזה הסליחה ומחילה לך.... וגנוב, מהיכן לקחת את הרעיון ששאר הדברים הם זניחים?, האם איסור של נעילת הסנדל, זה זניח בעיניך? ומה עם שאר החמישה עינויים?...

ganooov

New member
זניח יחסית, דיברתי על זה כבר. ../images/Emo13.gif

מכיוון שהמצווה מדאורייתא היא הצום, ואי לבישת סנדל (לדוגמה, זה לא מציאותי, כמובן) יימנע ממני לצום - מה קודם למה פה, איסור דרבנן או חיוב דאורתייא?

Baby Boo

New member
אצלי יום כיפור קצת מוזר

כי אני לא אוכלת אני אני יושבת במחשב ואני לא שומרת את כל שאר הדברים רק אוכל וזה סתם לאתגר את עצמי כי אני לא יודעת לא בא מבפנים.. וקשה לי לגרום לעצמי לעשות משהו כשזה ל בא מהלב..

tiptip4u

New member
וול, לי אין בעיה בזה ../images/Emo3.gif

אני חוטאת גדולה, אנילא רק לא צמה ובמחשב ובטלוויזיה, אנחנו עושות הרבה יותר (=אני ואחותי) נו, טוב, אבלכל אחד ועצמו. חוץמזה, כששנה אחת צמתי- זה היה קשה, אחרי הכל, כל הבית אוכל מולי (בכוונה, שתבינו, בכוונה מולי!) ואני ניסיתי לצום לבד. ולא נשברתי, ומאז אנילא צמה בכלל.

למעלה