יום עצוב

Adoushi

New member
גלית שלום

קשה למצוא מילים ברגעים כאלה. אפשר רק לחבק, לעודד ולהיות איתך.

galitdror

New member
../images/Emo14.gifשלום, זה דרור

אנו אובדי עצות, האולטרסאונד גרוע מהקודם, יש הסתיידות גדולה יותר בכבד וסביב הכליה, אבל כל בדיקות הדם תקינות, אין גם טעם למי שפיר כי זה מסוכן ולא יוביל לכלום, כך לדברי הרופאים, אין כנראה סיכוי שזה זיהום, החשש הגדול הוא שילוב של קלאב פוט עם מום אחר או פיגור שיכלי שעשוי להסביר מאוד את הקלאב פוט, וזה בגלל ההסתידויות בבטן.

טאניוש

New member
בצ'אט יש אפשרות פשוט "לדבר"

ולא לחכות לתגובה. מה שנוח לכם כמובן. איתי דברו על אפשרויות הבאת: 1. בעיה כרומוזמלית (שוללים במי שפיר) 2. בעיה ניורולוגית (שלא תמיד ניתן לאבחן לפני הלידה) בעיה כרומוזומלית אין לכם. מאיזה סינדרום החשש?

שלום

שלום גלית ודרור, ניסיתי לחשוב כיצד לעזור לכם וחיפשתי באינטרנט מידע על הסתיידות. אם המונח האנגלי המתאים לתופעה הוא CALCIFICATION אז אולי המאמר הבא יעניין אתכם. חשוב לי להדגיש שאין לי כל ידע מוקדם בנושא או יכולת לתת עצה מקצועית. יחד עם זאת, הרשו לי להציע תרגום חופשי של חלק מהמאמר (למטה המקור באנגלית): מתוך מדגם של 24,600 הריונות החוקרים במחקר זה גילו הסתיידות בכבד אצל 14 עוברים (שכיחות של אחד ל-1750 הריונות). לשניים מהעוברים הללו היתה טריסומיה 18, אחד היה "גמד", ועוברים אלה הופלו. עובר נוסף מת במהלך ההריון. עשרת העוברים האחרים שאצלם התגלתה הסתיידות בכבד היו נורמליים בלידתם. אחרי תשעה מהם נערך מעקב לאחר הלידה. "כולם התגלו כילדים בריאים ומשגשגים." מסקנה: הממצאים שלנו מעידים כי הסתיידות בכבד אצל עוברים אינה ממצא נדיר בבדיקות אולטרסאונד, וכי כל עובר עם הסתיידות כזו חייב להיבדק ביסודיות לאיתור מומים, בעיות כרומוזומליות, וזיהומים ויראליים. אם תוצאות בדיקות אלה מתגלות כשליליות, הצפי הוא לפרוגנוזה טובה לאחר הלידה. שוב, עלי להדגיש כי אין לי כל ידע מקצועי בנושא ורק חיפשתי מידע באינטרנט. נראה לי שעל מנת לקבל החלטה נכונה בשבילכם כדאי שתתייעצו עם כמה שיותר רופאים ומומחים. יחד עם זאת, התוצאות של המחקר הזה דווקא מראות שיש מקום לאופטימיות, שכן הרוב המכריע של העוברים עם הסתיידות בכבד היו בריאים לחלוטין. לגבי הקשר לקלב-פוט: ניסיתי להצליב בין "הסתיידות" ל"קלאב פוט" בגוגל, אבל התוצאות שקיבלתי היו מסובכות מדי מכדי שאצליח להבין. מקווה שזה עזר מעט ונקווה לחדשות טובות. עודד (אבא של אושרי) Prenatal diagnosis of liver calcifications M Bronshtein and S Blazer Obstetrics & Gynecology 1995;86:739-743 OBJECTIVE: To report our experience with the prenatal diagnosis of hepatic calcification. METHODS: Routine ultrasonography was done in 24,600 consecutive pregnancies of 14-26 weeks' gestation. Detailed sonographic studies, amniocenteses, and chromosomal, bacteriologic, virologic, and serologic investigations were performed in each case with calcifications. RESULTS: Hepatic calcifications were diagnosed in 14 fetuses--an incidence of one in 1750--at gestational ages of 15-26 weeks. Twelve fetuses had one or two calcified foci, one fetus had four scattered foci, and one had diffuse calcification of the liver as well as peritoneal and intestinal calcifications. Three fetuses (21%) had associated severe malformations: two with trisomy 18 and one with dwarfism and hydronephrosis; these fetuses were aborted. One fetus with polyhydramnios and calcifications within the bowel died in utero; an autopsy was not allowed, but the external examination was normal. No case had serologic evidence of recent infection with Toxoplasma, rubella virus, cytomegalovirus, herpes simplex virus, or syphilis. Amniotic fluid (and neonatal urine where applicable) cultures for cytomegalovirus were negative. Ten fetuses were normal at birth, and nine of them were followed-up for a period of 4 months to 4.5 years. All were found to be healthy and thriving children. CONCLUSION: Our experience indicates that fetal hepatic calcification is not a rare ultrasonographic finding, and each fetus with such calcifications should be thoroughly evaluated for malformations, chromosomal anomalies, and viral infection. If the work-up is negative, subsequent neonatal outcome carries a good prognosis.

galitdror

New member
כתבתי לפונסטי

כדי לדעת אם אכן יכול להיות קשר בין קלאב פוט להסתיידות. הרופאים שעד עכשיו ראינו ממש לא יודעים לתת תשובות. רק יודעים לומר - שזה לא טוב ושאנחנו "לא אוהבים לראות את זה". אין להם מושג מה זה יכול להיות. פרופ' בורוביץ'מומחה ליעוץ גנטי אמר לנו היום שהוא שולל כמעט לחלוטין את האפשרות שזה בגלל וירוס CMV. אנחנו רוצים לפנות למומחים נוספים אך לא ידוע לנו למי ניתן לפנות עם בעיה כזו.

happy

New member
גלית ../images/Emo14.gif

ליבי איתך. אני עוקבת אחריך מאז שטאניוש רשמה את ההודעה שלך בפורום הריון אחרי אובדן. אין לי איך לעזור או לייעץ חוץ מחבק אותך חזק חזק. מה הרופאים אומרים? מה הם חושבים? עד כמה שאני זוכרת את בשבוע מתקדם. מחבקת אותך המון

ilana k

New member
במקרים כאלה תמיד אין לי מילים...

אז פשוט אני אמשיך להחזיק אצבעות בשבילכם...

galitdror

New member
אם אתם חושבים על מומחים שאפשר לפנות

אליהם בנושא הזה, אני אודה לכם. קשה לנו לסמוך על תשובות של 2,3 רופאים. אני מנסה למצוא אפילו רופאים בחו"ל כדי לתת לנו לפחות כיוון, גם אם יהיה שלילי, כדי לעזור לנו לקבל החלטה על סמך מידע ולא על סמך אי וודאות.

אני הייתי מנסה

אם זה אפשרי לארגן התייעצות משולבת יחד עם כמה רופאים. אין לי שמות להמליץ, אך נראה לי שכדאי לכם לראות אורטופד (שיוכל לענות על הקשר בין קלבפוט לבעיות אחרות והסתיידות) יחד עם מומחה לאולטרסאונד ואולי עוד רופאים שמבינים משהו בתופעה של הסתיידות בעובר. נראה לי שאם אפשר יהיה לארגן ייעוץ משותף עם כמה רופאים זה יוכל מאד לעזור במציאת התשובה. עודד

happy

New member
לגבי מומחה לאולטראסאונד

אני יכולה להמליץ על פרופ מייזנר. הוא מקבל ברמת גן. הוא מומחה לנושא א.ס הוא מנהל יח' הא.ס בביח בלינסון. זה הטלפון שלו 03-5347980 לדעתי תתקשרי אליו ותדברי איתו. תיראי מה הוא אומר.

galitdror

New member
תודה רבה,ד"ר ברונשטיין לא מוכן לקבל

גם במקרה של חיים ומוות זה לא מעניין אותו, רק אם טופלתי אצלו בעבר, הפקידה שלו נפנפה אותי , הדבר מאוד פוגע, ממש מביש!

טאניוש

New member
לא ייאמן ../images/Emo46.gif

במרכז יש את פרופ'צלאל (תל השומר), שם אפשר לעשות גם יעוץ משותף עם אורטופד. אני אמצא לך מס' טלפון שלו.

galitdror

New member
צלצלתי אליו

הוא בכנס. הוא יחזור אלי כשיתפנה. תודה רבה!

יש לו גם פורום והוא באמת אדם מקסים.

בזמנו נתקלתי בו פעמיים שעשינו אולטרסאונד לאישור הקלאב פוט. מומלץ

למעלה