יום פתוח בספיר

Joe Gideon

New member
יום פתוח בספיר

מישהו כאן היה ביום הפתוח בספיר? אני חייב לציין שמאד התרשמתי. עד כה הייתי בימים הפתוחים של כמעט כל המחלקות (חוץ משל שפיגל, שנקבע ל-17 לחודש), והיה מאד מעניין להרגיש את האווירה המיוחדת שם. מהבחינה החברתית והמקצועית. לצערי לא הספקתי לשאול כמה שאלות על נושאים שחשוב היה לי לדעת. אם יש כאן סטודנטים מספיר שיוכלו לענות לי, אודה להם מאד. 1. כמה דגש מושם על תסריטאות במסלול קולנוע? אורי סיוון אמר שישנם "שלושה מקצועות התמחות שאנחנו שמים עליהם דגש - כתיבה, צילום ועריכה". ולא לגמרי הבנתי איך הנ"ל מתבטאים והחל מאיזו שנה. ומי מלמד תסריטאות שם? 2. השאלה שבערה בקרב המתעניינים אבל בקושי נענתה. איך הסטודנטים במכללה מתקיימים כלכלית? הלוא הלימודים מאד אינטנסיביים, רחוקים מהבית, ואומנם זולים, אבל אני משער שמכללה כ"כ מפלצתית, על אלפי הסטודנטים שהיא מאכלסת, יוצרת גם לא מעט תחרות על מקומות העבודה באזור. בניגוד למרכז, שבו אני מניח שיותר קל להשתלב "בתחום". לקחתי לתשומת ליבי הודעה שקראתי כאן על כך שחשוב להתחיל ללמוד קולנוע עם חיסכון גדול בכיס. עד כמה זה נכון כאן? ובמה אפשר לעבוד שמתקשר באופן כזה-או-אחר בעשייה שנוגעת לקולנוע אם בכלל? (אני יודע שסביר שאקבל תשובה בנוסח "בשנתיים הראשונות לא יהיה לך זמן לנשום" - אבל בסופו של דבר, כן חשוב לי שתהיה לי ההכנסה המינימלית שסטודנט צריך כדי לשרוד וגם מאד חשוב לי לדעת כמה כסף לדעתכם אצטרך לחסוך מראש כדי להסתדר). 3. האם יש אפשרות לשלב קורסים מהמחלקות האחרות (לאו דווקא מהאומנותיות) שנלמדים במכללה כמו שאפשר לעשות באוניברסיטה? או שזה לא אפשרי? 4. הבנתי שפסטיבל קולנוע דרום הוא הפסטיבל הרשמי בו מוקרנים סרטי הבוגרים לראשונה. אבל מה קורה הלאה? האם יש למחלקה הצלחות בפסטיבלים נוספים בארץ או בחו"ל? תודה רבה מראש!
 

vanishing point

New member
אני אתייחס שוב

רק לשאלה השניה. לא לצאת ללימודים עם פחות מ80.000 ש"ח. אני אומר את זה במלוא הרצינות. ויוזמה שגיליתי לאחרונה ומאוד מצאה חן בעיני היא: http://negev-net.org.il/htmls/article.aspx?C2004=14345&BSP=12779&BSS333=12779 אם יורשה לי להשאיל מונח מאוד פופולרי מזמננו- יש "בועת" קולנוע תל-אביבית....
 

CinemaCrazy

New member
אענה לך על כמה דברים

1. לפי מה שהבנתי, יש דגש על כל דבר ועוברים שיעורים רבים על כל הדברים שקשורים לקולנוע, כולל כתיבה. בשנה ה-3 אתה בוחר במה להתמחות ואתה יכול לבחור גם תסריטאות בנוסף להתמחות אחת 2. שמע, vanishing צודק כאן - אתה יכול לעבוד קשה לפני תחילת הלימודים עד לסכום של 80 אלף (עדיף 90 אלף), ואז כל הלימודים יהיו בלי עבודה - כי גם יהיה לחץ, וגם אתה צודק לגבי מקומות העבודה שאין או שנדיר מאוד למצוא שכר דירה שם בקיבוצים יחסית זול - החל מאיזה 700 שקלים לחודש וחיים זולים שם יחסית, יש גם חדר אוכל בקיבוץ אם אתה רוצה לחסוך 3. לשלב קורסים ממחלקות אחרות לפי מה שהבנתי זה מאוד קשה - צריך לבקש אישורים מיוחדים, אבל הבנתי שכל הסטודנטים חיים ביחד בקיבוצים ויכולים לשתף במה שהם לומדים
4. נכון, הפסטיבל החשוב ביותר לספיר זה קולנוע דרום, אבל יש עוד הרבה פסטיבלים שנשלחים אלייהם סרטי הגמר (וגם סרטים שהסטודנטים מכינים בסוף השנה השנייה) בקיצור, אני חושב שזהו בית הספר הכי טוב בארץ בהיבט כללי על כל התמונה במגמת הקולנוע והטלוויזיה. Joe, היית בהרצאה של קולנוע או טלוויזיה? מה לבשת בדיוק ביום הפתוח?
 

kreon11

New member
גם אני הייתי ביום הפתוח

ואני חושב שהבשורה החדשה היא שהלימודים התרחבו ל-4 שנים והתואר שמוענק הוא BFA בדיוק כמו באת"א (במגמת בימוי/תסריטאות) מה שבכלל לא מקל על הדילמה איזה מוסד לבחור אלא רק מגדיל אותה.
 

CinemaCrazy

New member
להיפך

זה מקל באופן משמעותי - את"א יקרה הרבה יותר, יחס קר וקשה, תנאי קבלה של פסיכומטרי גבוה...מול ספיר -יותר זול, אחלה אנשים וסגל, יצירת סרטים ושליחה לפסטיבלים... kreon מה לבשת ביום הפתוח ובאיזה הרצאה היית?
 

kreon11

New member
.

שכר לימוד באת"א ובספיר הוא בדיוק אותו שכר אוניברסיטאי. גם באת"א יוצרים סרטים ושולחים לפסטיבלים. הייתי בסבב הראשון ואח"כ בשיחה של אורי סיוון. לא אהבתי שהוא אמר שכל מרצה מלמד לפי מה שהוא מאמין ומתחשק לו ואין להם תכנית מסודרת והוא ראש החוג ואין לו מושג מהמלמדים בשנה א' לדבריו.. נכון שהאוירה הרבה יותר נחמדה בספיר מאשר באת"א אבל לא בטוח שזה מה שיתרום וייתן לך יותר כלים. ותנאי הקבלה באת"א גבוהים בגלל שיש הרבה ביקוש. המדד באת"א הוא הציונים כמו שבספיר המדד הוא ראיון שכלל לא ברור איך מתרשמים מראיון ומבחן.
 

CinemaCrazy

New member
יש בזה משהו נכון

אבל יחסית, המעונות, האוכל והכול יותר יקר באת"א, לעומת ספיר שם בקיבוצים המוצרים מסובסדים ואווירה הרבה יותר טובה... ולגבי מה שאורי אמר, זה נשמע דווקא לא רע כי אחרי הכול המקצוע עצמו הוא לא בטוח...כל מורה ומרצה מסביר את דרכו להצלחה ובנוסף מעשיר אותנו, הרי הם למדו כדי לקבל תעודת הוראה או תואר ראשון, ובין המרצים יש גם את ניר ברגמן ועוד מרצים רבים ומצליחים בקולנוע אל תשכח, אורי השתתף בהפקת "בטיפול", אני מאמין בו. ושוב, מה בדיוק לבשת ביום הפתוח?
 

vanishing point

New member
cinemacrazy

אני מעריך שבתום לימודיך תביים ישר את העונה החמישית של "טריני וסוזנה עושות את ישראל"....
 

vanishing point

New member
עוד רגע עולה לשידור.

תביא רייטינג נאה לדעתי(מינימום 15%-14%) והרבה ריבים בין זוגות על השלט של הטלוויזיה.
 

noosh

New member
מה שתורם ונותן כלים בתחומי לימוד כאלה

הם היצירתיות והחופש של המרצים שלך ושל האנשים שסביבך. אני לא לומדת קולנוע, אבל התחום שאני לומדת אולי רחוק טכנית מקולנוע אבל לא רעיונית, לא מבחינת הדרישות לעבודת צוות, לשיתוף פעולה בתחומים שונים וליצירתיות והרמת פרויקט, ולכן האינפוט שאני יכולה לתת לך הוא כללי (ואישי, מן הסתם) אבל הוא לא כלכך רחוק מהמציאות, אני חושבת. כשהאנשים גרים קרוב ומתנהלים באופן חברותי וקהילתי יותר (ולא בצורת ה"נגמר היום,הולכים הביתה"), יש אוירה טובה וקל ונוח יותר ליצור פרויקטים. זה גם פשוט הרבה יותר כיף והופך את הלימודים להרבה יותר כיפיים, והקשרים שנוצרים הם שונים מהותית. כלים זה דבר חשוב, אבל לטעמי מה שחשוב יותר זה מי שאיתך והגישה של מי שמלמד אותך, ותתפלא אבל לפעמים החופשיות הזאת וה"אווירה הנחמדה" זה -בדיוק- מה שיתרום וייתן לך יותר כלים. אל דאגה, גם אם ראש החוג לא יודע מה מלמדים בשנה א' (אני משערת שזו היתה לשון גוזמה), יש לך תכנית לימודים מסודרת, אפילו באתר האינטרנט שלהם. זה לא שהם באמת קמים בבוקר ומחליטים מה הם ילמדו אותך היום. אח שלי למד בספיר ואני די בטוחה שמה שהוא למד לא כזה שונה ממה שילמדו אותך באת"א. אני גם משערת שיש מרצים שמלמדים בשני המקומות. מראיון ומבחן אפשר ללמוד הרבה, לפעמים יותר מאשר מציונים שרכשת לפני שלוש עד שבע שנים.
 

vanishing point

New member
אותי מעניין לדעת

אם באותם ימים פתוחים יש מי שטרח לשאול את נציגי המוסדות לגבי ההשתלבות בתחום ומה הייתה תשובתם.
 

CinemaCrazy

New member
vanishing

הם תמיד אומרים את אותו הדבר... פה ושם כמה מצליחים, כמה משתלבים, אולי אחד-שניים מצליחים להגיע לתעשיות בחו"ל... אין כסף אין אוכל אין עבודה
 

Sputer

New member
היתי גם..

דווקא אני באתי בשביל לשמוע קצת על פסקול ומוזיקה לסרטים כי זה מה שמעניין אותי.. מתסכל אותי שהרחיבו את זה ל 4 שנים.. לפי מה שהבנתי העומס לא יורד ועדיין לימודים ראשון עד חמישי לפחות בשנתיים הראשונות.. אז לא מובן לי איך זה התרחב ל 4 שנים.. ועדיין אני לא סגור.. מצד אחד זה מה שמעניין אותי ואני לא רואה את עצמי נכנס ללמוד משהו אחר, מצד שני זה פאקינג 4 שנים שאחריהם אני יכול למצוא את עצמי מלצר {תחזית פסימית למדי} היתי שמח למילת עידוד חחח :)
 

Sputer

New member
לגבי ה 80 אלף שקל

אני בטוח במליון אחוז שרוב האנשים שיכנסו ללמוד קולנוע בספיר לא יהיה להם הסכום הזה.. שורדים איכשהו... הלוואות בנק פיקדון מלגות משפחה וכו' האמת זה קצת מלחיץ אפילו שאתה קובע לא להכנס ללמוד אם אין סכום כזה
 

vanishing point

New member
האמת שהסכום הזה

מתייחס יותר לשנתיים ראשונות של לימודי קולנוע במרכז. בהנחה שבשנה שלישית אתה כבר יכול לקחת על עצמך עבודה חלקית. במקרה של ספיר, מדובר בשכר דירה נמוך בהרבה, כנראה שאפשר בפחות. למה מלחיץ? מה הבעיה לעבוד ולחסוך שנתיים לפני הלימודים?
 

Sputer

New member
בעיה למי שמחליט ללמוד מעכשיו לעכשיו :)

ואין יותר זמן לדחות..
 

Sputer

New member
ד"א

יש לך דעה לגבי מסלול עיצוב פסקול לסרטים ? כמה שזה מעניין אותי זה נשמע לי קצת מונפץ ללמוד 4 שנים מקצוע כזה.. כשאפשר ללמוד קורס כזה באחד מבתי הספר בי פי אמ / מיוזיק .. נכון שמספיר אני יוצא עם תואר אבל כמו שכבר אמרו לנו ביום פתוח בתעשיה הזו תעודה לא שווה כלום בלי תיק עבודות.. אז מה ההבדל בעצם..
 
למעלה