יום קרב בעזה

respecta1

New member
אמרו כשפירסמו שהם נהרגו בבוקר.

ובתקשורת הזרה הנורמלית CNN סקיי ניוז ושאר בסגנון לא פירסמו.. אם בתקשורת הפלסטינית או שאר בסגנון פירסמו, דיי מובן למה עדיין לא פירסמו? וגם עכשיו אומרים שיש אחד שנהרג והוציאו את שמו ועל השני אומרים נהרג כנראה.

מוחמד5

New member
נכון בבוקר

ואני מבין למה לא פורסם כאן . אני רק רוצה שתתחיל להבין שישנה עוד תקשורת חוץ מהתקשורת הישראלית שמביאה ידיעות חדשותיות רציפות ובזמן אמת.

respecta1

New member
איזה? פלסטינאית?

מה שהם אומרים לא אמין, ושלא תבין לא נכון גם מה שהתקשורת הישראלית כותבת לא בדיוק שיא האמינות כי היא מצטטת מהתקשורת הפלסטינאית.. ופה הם חיכו עם הפרסום בטח בשביל אישור מהרגישות של העניין.. ובכללי אל תספר לי שיש תקשורת אחרת, אני בקושי רואה את החדשות פה רוב הזמן אני רואה רק CNN

מוחמד5

New member
כדאי מדי פעם להקשיב ולראות

תקשורת שהיא לא יחדיעות של דובר צה"ל בלבד.שזה בעצם מה שהכתבים הצבאיים עושים. חומר למחשבה.

jwin

New member
מספר דברים לכולנו -

ראשית, מוחמד, לך. גם אם "ערבים" נתנו לו את קולותיהם בבחירות - הם תמיד אזרחים ישראלים ומעל לכל וצריכים לשאוף שאף חלק ממדינתם יופגז, כולל שדרות ואשקלון. כלומר, אם ערבים בארץ הם בעלי שיויון זכויות ובעלי כח (!) בחירה - את קולותיהם הם צריכים לתת למי שהם חושבים שיעשה כמייטב יכולתו עבור המדינה, עבור כולנו ולא עבור תושבי העולם שמפגיזים אותנו, כולל תושבי עזה. אז אי אפשר להתלונן שאין ממש שיויון זכויות ומיד אחר כך לומר - בחרתי רע בתור ערבי כי מה שמעניין אותי זה תושבי עזה ולא תושבי אשקלון. אחרת, אני יכול להבין את מי שרוצה לשלוח אותך לבחור בעזה. אני מזכיר שגם קסאמים יודעים להרוג תינוקות. זה שזה לא קרה הוא פשוט הסתברות סטטיסטית או מזל אנ'לא יודע מאיפה - גם פלסטינים מבגיזים על תינוקות. ידוע לי שצהל עושה עמייטב יכולתו לא לפגוע באוכלוסיה אזרחית (אני מקווה שמספרים לי את האמת ואני נוטה להאמין). ------------------------- לגבי שאר הכותבים - אני מצטער שאני לא שומע מילת צער על מה שקורה. אני כואב את ההפגזות, את המוות את החורבן. ההרגשה היא שהחמאס לא מבין אחרת, ולצערי, לא מבין בכלל. אני גם מזכיר שהוא נבחר בבחירות דמוקרטיות - ואם כך, גם האוכלוסיה הרחבה קשורה בהחלטות להפגיז את צפון הרצועה (אחרי שיצאנו ממנה..) ובכל זאת אני הקול שאומר : אני כואב על איבוד חיי אדם מכל צד שהוא של הגבול. באמת חבל. יהודה

מוחמד5

New member
אני מאוד מקווה יהודה

הרי מי שחי במדינה הזאת לא מעט שנים יודע ומבין,ויש את ההוכחות שבכוח הזרוע ,בירי ובהרג לא הושג כלום. לגבי קולות הערבים מתפקדי מפלגת העבודה שהצביעו בעבור ברק , האם שכחו את מה שברק עשה להם !!

asparagos

New member
מי שחי במזה"ת לא מעט שנים יודע ומבין

ויש את ההוכחות שבכוח הזרוע ,בירי ובהרג הכל הושג. לגבי קולות הערבים מתפקדי מפלגת העבודה שהצביעו בעבור ברק , האם שכחו את מה שברק עשה להם (??*) כנראה שהוא לא עשה זאת *להם*, כנראה שבתוך הקבוצה הזה (מעל מיליון איש) שקוראים לה "ערביי ישראל" יש חלק גדול שמה שקרה, קורה ויקרה מקובל עליהם והם תומכים בכך. * תיקון מההודעה המקורית, רושם ההודעה המקורית מאותגר שאלתית.

../images/Emo45.gif זו התחלה טובה, אבל חובה לזכור שזו התחלה

ואם לא יהיה לזה המשך זה כאילו לא עשינו כלום. לגבי האזרחים ההרוגים: תנחומי לחוסר מזל/טימטום שלהם שהם היו ליד מחבלים, לא בעיה שלנו, לא אשמה שלנו, לא אחריות שלנו, הם קובעים את המעשה (ירי קסאמים), הם קובעים את המיקום (ליד ילדים), הם הופכים עצמם למטרה, אנחנו חובתינו להוריד מטרות.

מוחמד5

New member
מסקנה על סמך מה שנכתב

"הם קובעים את המעשה (ירי קסאמים), הם קובעים את המיקום (ליד ילדים), הם הופכים עצמם למטרה, אנחנו חובתינו להוריד מטרות" כלומר : המטכ"ל יושב בת"א . תל אביב היא מטרה. חיילים יש בכל בית בישראל , אז כל בית הוא מטרה. העם היושב בפלשתין לא זקוק לתנחומיו ולא להזדהות של אף אדם ואף אחד מאלה שמצדיקים את מה שקורה שם. למה דומה עזה ,עזה שנמצאת במצור, כלא עזה עזה הגדול, גיטו עזה הגדול.

דמגוגיה בגרוש, אתה משווה אותנו לזבלים בעזה?

אתה לא מתבייש? ישראל לא יורה קסאמים על עזה (אולי חבל שכך), חיילי צה"ל לא רוצחים אזרחים, לא מבצעים פיגועי התאבדות, פלשתינים כן. בעזה, יש טרוריסטים, חלאות אדם חסרי צלם אנוש שמשתמשים באופן ציני ומרושע באזרחים ומשתמשים בהם כמגנים אנושיים. הם יורים קסאמים על אזרחים, הם נלחמים מתוך שכונות אזרחיות - אנחנו לא נלחמים מתוך תל אביב, אנחנו לא משתמשים בתל אביבים כמגנים אנושיים, אנחנו מפרידים בין העורף לחזית - הפלשתינים לא, אצלם החזית היא העורף והעורף הוא החזית מבחירה שלהם. המצב כאן הוא לא שיוויוני, מעולם לא היה ולעולם לא יהיה! - אל תשווה ביננו לבין הפלשתינים.

אתה מנסה להתחכם היכן שאין על מה להתחכם

אין שום דבר רע במה שישראל עושה, אין לישראל שום אחריות על מה שקורה בעזה, אין שום דבר אחר שישראל יכולה לעשות, העזתים פשוט צריכים להפסיק עם ה"התנגדות" ואז הכל יבוא על מקומו בשלום, שום דבר מסובך, אין מה להראות לנו תמונות קשות, לכעוס, להתעצבן, הפלשתינים יורים, אנחנו יורים בחזרה, לא יהיה ירי משם לא יהיה ירי מצידנו, אין מה לסבך כאן.

ללא "התנגדות" שזה פשוט טרור ורצח הפלשתינים

היו מגיעים הרבה יותר מהר למדינה רציפה ועצמאית מאחר וזה היה מעלה מפלגות שמאלניות לשלטון, על ישראל היה לחץ בינלאומי לקדם את העיניין הפלשתיני והנה, היתה קמה לה מדינה פלשתינית רציפה השווה בגודלה לשטחי 67', אבל מה, כאשר מתעקשים על הכל, אז מקבלים כלום!

jwin

New member
מוחמד -

יש הגיון רב מאוד בדברים שאתה אומר. אכן, כל בית בישראל הוא מטרה. ובעזה גם חושבים ככה ומתנהגים ככה : כל קסאם מיורט בלי כל הבחנה. איפה שנופל, נופל. גם אם הוא נופל על גן עם 40 ילדים - אין בעייה לחמאס. ואני לא מתלונן. אני מבין את הגישה. אבל גם כל בית בעזה הוא מטרה. אז גם אתה צריך להבין את הגישה ולא להתלונן על כל ילד מרוטש. אלא מה? אני הוא שמתלונן על כל ילד כאן ועל כל ילד שם! לחמאס לא אכפת. הוא ממשיך לשגר טילים בלי הבחנה, סופג הפגזות שמנסות בכל זאת להיות עם הבחנה. אבל מלחמה היא מלחמה. ומי שיכול צריך למלט את עצמו ולהתרחק מכוחות החמאס. ראה מה קרה בדרום לבנון. הרס מוחלט. למה? כי התושבים לא צריכים לאשר ירי מתוך ישובים. מה הבעייה? שיצאו מחוץ לעיר, מהחולות. יהודה.

מוחמד5

New member
מסכים איתך יהודה

בגלל זה אני מתנער מכל הנסיונות ההזויים להפוך כל בית וכל אזרח למטרה. בגלל זה אני מנסה להאיר את עיני הוורים ולהגיד להם שהכוח אינה הדרך לפתרון הבעיות . ישנן דרכים יותר טובות ויותר משתלמות. צר לי שהמוח הלוחמני בשני הצדדים משתלט על המצב וגורם לכל הכאב הזה . צר לי צרלי.

jwin

New member
הבט, אני מאוד כנה איתך -

אני לא בטוח שהשיחות של אבו מאזן יוליכו להיכן שהוא - ז"א הוא בוודאי יזכה בפחות ממה שהוא מבקש. אבל הוא מנהל שיחה. הוא פועל על פי מה שאתה כותב שהוא טוב -"אני מנסה להאיר את עיניי העיוורים ולהגיד להם שהכוח אינו דרך לפתרון בעיות". אתה אומר את זה ואני מסכים במאה אחוזים. הוא מנהל שיחות ולא מלחמה! הוא הביא רגיעה יחסית לתושבים תוך שהוא ממשיך לשמור על זכויותיו. החמאס בחר בדרך אחרת (בבחירות דמוקרטיות !) - המצע שלו היה מוכר וברור לכל מי שבחר בו. אני באמת מצטער ודע לך שהרבה אזרחים במדינה מצטערים מאוד, מכל המגזרים ההגיוניים. דבר אחד חייב להיות ברור - לא יכולה מדינה להיות מטווח של קבוצה. נדמה לי שישראל הוכיחה באמת הרבה סבלנות. אני לא אומר יותר מדי - כדי למנוע מלחמה זה אף פעם לא "יותר מדי". אבל התאפקות כן היתה כאן. ----------------------- המחלמה באמת הזוייה. הכאב הוא כאב. החמאס צריך להבין שאם הוא יורה בלא הבחנה על אזרחים - אזרחים שלו נורים עם נסיון רציני של הבחנה. זה לא תמיד מצליח. מאחל לך ערב יותר שקט. יהודה

למעלה