האיגוד לצמחונות
New member
קורס בירושלים על מזון, סביבה וכלכלה
ביום ד' 22.4.2009 (יום כדור הארץ!) פותחת המכללה החברתית כלכלית את הקורס "בין ממון למזון - דברים שלא ידעת על מזון, סביבה, חברה וכלכלה". במפגש הראשון ידבר אייל בלוך ממכללת דוד ילין על: "מי בוחש בקדרה? שוק המזון הגלובלי ויזמות מקומיות חלופיות". הקורס מתקיים במרכז הקהילתי הצמחוני, בלפור 8, ירושלים. המפגשים הם בימי ד' ב-19:30. עוד פרטים על הקורס (כולל פירוט המפגשים) בהמשך ההודעה ובהזמנה המצורפת. * * * המונים בעולמנו סובלים מרעב. בה בעת אוכלוסיות אחרות נזונות ממזון תעשייתי המוביל להשמנת יתר ומחלות שונות. החקלאות התעשייתית פורמת את המרקם החברתי הכפרי. הזיהום הסביבתי מתעשיית המזון עולה על זה של תעשיות אחרות. תנאי גידול בעלי החיים למאכל הופכים לאכזריים יותר ויותר. מה האינטרסים הכלכליים והגלובליים שמובילים תהליכים אלו? הקורס ישלב הרצאות וסרטים על הפוליטיקה של תעשיית המזון. בין המרצים: אמי אטינגר, מרכז השל; אייל בלוך, מכללת דוד ילין; ערן בן ימיני, יו"ר התנועה הירוקה. הקורס מתקיים בשיתוף המכללה החברתית כלכלית. המפגשים יתקיימו בימי רביעי, החל מ-22.4.2009 בשעה 19:30 במרכז הקהילתי הצמחוני ברחוב בלפור 8 בירושלים. עלות ההרשמה לקורס כולו: 150 ₪; 30 ₪ להרצאה בודדת, הרצאה ראשונה חינם. לפרטים נוספים: יוסי [email protected] או 052-2598773; דפנה [email protected] תוכנית הקורס: 22.4.2009: מי בוחש בקדרה? שוק המזון הגלובלי ויזמות מקומיות חלופיות. מרצה: אייל בלוך. 6.5.2009: הפוליטיקה של המזון. מרצה: אמי אטינגר. 13.5.2009: טביעת הרגל האקולוגית של תעשיית המזון. מרצה: ערן בן ימיני. 20.5.2009: מה בתפריט? על תרבות מזון וכיצד היא נקבעת. 3.6.2009: מי קנה את החווה של הדוד משה? - משק החי המתועש. מרצה: יוסי וולפסון. 10.6.2009: סחר הוגן. מרצה: אבי לוי. 17.6.2009: מפגש עם חקלאים ויוזמי קואופרטיבים בתחום מזון האורגני. 20.6.2009: סיכום
ביום ד' 22.4.2009 (יום כדור הארץ!) פותחת המכללה החברתית כלכלית את הקורס "בין ממון למזון - דברים שלא ידעת על מזון, סביבה, חברה וכלכלה". במפגש הראשון ידבר אייל בלוך ממכללת דוד ילין על: "מי בוחש בקדרה? שוק המזון הגלובלי ויזמות מקומיות חלופיות". הקורס מתקיים במרכז הקהילתי הצמחוני, בלפור 8, ירושלים. המפגשים הם בימי ד' ב-19:30. עוד פרטים על הקורס (כולל פירוט המפגשים) בהמשך ההודעה ובהזמנה המצורפת. * * * המונים בעולמנו סובלים מרעב. בה בעת אוכלוסיות אחרות נזונות ממזון תעשייתי המוביל להשמנת יתר ומחלות שונות. החקלאות התעשייתית פורמת את המרקם החברתי הכפרי. הזיהום הסביבתי מתעשיית המזון עולה על זה של תעשיות אחרות. תנאי גידול בעלי החיים למאכל הופכים לאכזריים יותר ויותר. מה האינטרסים הכלכליים והגלובליים שמובילים תהליכים אלו? הקורס ישלב הרצאות וסרטים על הפוליטיקה של תעשיית המזון. בין המרצים: אמי אטינגר, מרכז השל; אייל בלוך, מכללת דוד ילין; ערן בן ימיני, יו"ר התנועה הירוקה. הקורס מתקיים בשיתוף המכללה החברתית כלכלית. המפגשים יתקיימו בימי רביעי, החל מ-22.4.2009 בשעה 19:30 במרכז הקהילתי הצמחוני ברחוב בלפור 8 בירושלים. עלות ההרשמה לקורס כולו: 150 ₪; 30 ₪ להרצאה בודדת, הרצאה ראשונה חינם. לפרטים נוספים: יוסי [email protected] או 052-2598773; דפנה [email protected] תוכנית הקורס: 22.4.2009: מי בוחש בקדרה? שוק המזון הגלובלי ויזמות מקומיות חלופיות. מרצה: אייל בלוך. 6.5.2009: הפוליטיקה של המזון. מרצה: אמי אטינגר. 13.5.2009: טביעת הרגל האקולוגית של תעשיית המזון. מרצה: ערן בן ימיני. 20.5.2009: מה בתפריט? על תרבות מזון וכיצד היא נקבעת. 3.6.2009: מי קנה את החווה של הדוד משה? - משק החי המתועש. מרצה: יוסי וולפסון. 10.6.2009: סחר הוגן. מרצה: אבי לוי. 17.6.2009: מפגש עם חקלאים ויוזמי קואופרטיבים בתחום מזון האורגני. 20.6.2009: סיכום