יום שלישי-מה מכינים היום

ארוחת צהריים לבחור כבר הכנתי ליומיים הקרובים

אז יש לי פטור

&nbsp
לעצמי כנראה שאכין פסטה, אולי משהו בסגנון שיאיר הציע

&nbsp
וגם מתכננת להכין את העוגה הבאה:
http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/cooking-with-children/Recipe-90ba6742ffccd41006.htm
&nbsp
בהתלבטות אם להכין כמאפינס במולטי קייק או כעוגה- נראה לי שאלך על עוגה

במה עדיף להשתמש בעוגה הזו-בקמח כוסמין או בקמח קינואה?
&nbsp
&nbsp
 
במקום פסטה סתם הכנתי לעצמי מלוואח פיצה


הכי שוקעת שיש!

&nbsp
אבל הנה העוגה...
יצא 2 אינגליש קייק כמו שרשמו במתכון אבל התבאסתי על החתכים האלה בעוגה עצמה- שונאת כשזה קורה ככה ולא ישר.טיפים להימנע מזה בפעם הבאה?
&nbsp
העוגה יצאה ממש טעימה




 

עדיקים

Active member
טיפים לעוגה


למדתי פעם קורס קונדיטוריה ולימדו אותנו שבעוגות בחושות לפני שמכניסים לתנור מעבירים סכין במרכז לא לכל גובה העוגה ממש טיפה למעלה כדי לכוון את הסדק שיווצר בעוגה לאן שאנחנו רוצים וככה העוגה לא מקבלת חתכים במקומות שלא אוהבים והחתך יפה מאוד אחרי כן כשהעוגה יוצאת מהתנור.
 

TCHM

New member
סליחה, טעות שלי, ובכל זאת...

העיצה נכונה ומתייחסת לעוגה שתופחת לא מסודר,
אצלך העוגה שקעה, זאת בעיה שונה ואין לזה כל קשר
לביצוע חתך מקדים בקרום העוגה.
 

yair_bar

New member
מנהל
מה להערתך הסיבה לשקיעה ומה הפתרון למנוע זאת להבא?

 

TCHM

New member
יכולות להיות מספר סיבות אבל...

התשובות צריכות להתייחס קודם כל למתכון ודרך ההכנה.
עוגה שהתבקעה זה סיפור אחד, לפעמים אינו פוגם באיכות העוגה,
עוגה ששקעה (והרבה) זה סיפור שונה לחלוטין.
 

שרון 337

New member
העוגה נסדקת מהסיבות הבאות:

1.כשחומרי ההתפחה,(אבקת האפיה או הסודה -לשתייה,) הם לא עורבבו היטב עם הקמח.
&nbsp
2. כאשר יש בתערובת עודף של אבקת-אפייה.
&nbsp
3. כשחום התנור גבוה מדיי.
&nbsp
כדאי לקבל אפיה אחידה,כדאי לחמם את התנור מראש,
ולאפות את העוגות בטמפרטורה של 170 מעלות,ולא יותר מזה.
&nbsp
ולגבי עוד 20 תקלות שיש לא אחת בעת אפייית עוגות ,
כול התשובות נמצאות כאן:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3975602,00.html
&nbsp
 
תודה, העשרת אותי


אני חושבת שזה באמת היה שילוב של הנסיבות.
&nbsp
בכל מקרה, יצא טעים וזה העיקר

האורח שלנו זלל 5 פרוסות ונתתי לו כל מה שנשאר-שאני לא אתפתה
 

yair_bar

New member
מנהל
הכנתי אתמול בשר מפורק שגעון

עברתי בסופר ושוב היה מבצע על כתף בקר טרי.
&nbsp
קניתי 3 קילו חתוכים לקוביות גדולות.
&nbsp
בבית שמתי בסיר רחב מעט שמן וחיממתי את הסיר היטב.
&nbsp
הנחתי את הקוביות על תחתית הסיר והשארתי 10 דקות.
&nbsp
תיבלתי רק במלח ופלפל והוספתי מים עד 1 ס"מ מתחת לפני הבשר.
&nbsp
הבאתי לרתיחה והמשכתי לבשל עם מכסה במשך 3 שעות.
&nbsp
הוצאתי את הבשר לקרש ופירקתי אותו עם הידיים לסיבים.
&nbsp
הוצאתי חצי מכמות הנוזלים והוספתי רוטב ברביקיו מוכן.
&nbsp
הוספתי את הבשר חזרה לסיר וערבבתי.
&nbsp
יצא מאד מאד מוצלח. מתחמם היטב גם למחרת.
&nbsp
היום בדרך הביתה אקנה בגט טרי ואכין לי גם כריך.
&nbsp
אגב, בצרכניה מתחת לבית שלי אופים במקום בגט "רוסטיק" של פילסברי. כשהם טריים הם מאד מאד מוצלחים - ממליץ.
&nbsp
מצרף תמונות מהתהליך















 

TCHM

New member
נראה יופי!...

העדפה שלי נתח צוואר.
כאן עם פסטה פנה ופטריות ברוטב בישול הבשר.

 
למעלה