יום שלישי-מה מכינים היום

TCHM

New member
יש מתכון של יאיר למעלה...

העיקרון פשוט, לבשל בשר לצלי עד שהוא מתפרק, לבשל ברוטב
ולהשתמש.
 

TCHM

New member
אני מבשל בציר בקר...

1 גזר בקוביות
1 גבעול סלרי קצוץ
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית טימין
1 כפית פפריקה מעושנת
לטגן במעט שמן עד להתרככות קלה
להוסיף את הבשר שטוגן מעט וציר בקר עד ל3/4 גובה הבשר.
לבשל בסיר רגיל או סיר לחץ עד שהבקר מתפרק.
להוציא את הבשר** ולהמשיך לבשל את הרוטב ולהוסיף מלח ופלפל
לפי הטעם.*
להפריד את הבשר לחוטים ולהחזיר לרוטב, לבשל עוד 10 דקות.
אפשר לשמור את הבשר המפורק בכלי במקרר ללא/עם הרוטב
עד 3 ימים במקרר, לחמם לפי הכמות הדרושה.
ניתן להגיש כמנה עיקרית עם תוספת אורז/פירה.
ניתן להוסיף לפסטה מבושלת.
ניתן להוסיף לפתיתים
ניתן להניח בלחמניה.

*ניתן להוסיף לרוטב פטריות/אפונה...לפני הוספת הבשר ולבשל
עד לריכוך קל.
** אני משתמש בנתח צוואר עגל.



 

עדיקים

Active member
נראה מעולה


הבאת לי אחלה רעיון מה לעשות עם בשר שיש לי.
קניתי לא מזמן בשר חתוך לקוביות והקפאתי. חלק השתמשתי לתבשיל והכמות שנשארה לא מתאימה לאירוח מצד אחד מצד שני אנחנו לא אוכלים תבשילי בשר ביומיום אלא אוכלים בעיקר עוף ואם בשר אז טחון (קציצות, בולונז וכד').
חשבתי לעצמי מה לעשות עם הבשר הזה ועכשיו אני יודעת. נראה רק מתי אמצא זמן להכין אותו. אחלה כריך אפשר להכין ממנו
.
איזה עוד רוטב אפשר להוסיף ולא ברבקיו? אפשר טריאקי או סויה? יצא גם טוב?
 

Maldini Girl

New member
יאיר, נראה יופי

קלאסי לסנדוויץ', או אפילו לפסטה/ סלט/ מוקפץ.
עשית לי חשק למרות שאני לרוב ממש לא אוהבת תבשילי בשר.
 
למעלה