יום שלישי פעמיים "כי אחלה"

רֶשֶף

New member
תוכנית ה-SA של הממשל האמריקאי

(SA = Selective Availability), אותו "רעש" שציינתם, הפיקה ממערכת GPS "דיוק" של 100 בקירוב. מידת הדיוק המקורית של GPS (ללא SA) היא בסביבות 15 מטר. תוספת נקודות ייחוס באמצעות תחנות קרקעיות (מערכת DGPS) הגדילה את הדיוק לבין 3-5 מטרים. תוספת מערכת WAAS (היא Wide Area Augmentation System) הביא לדיוק של פחות משלושה מטרים. עם זאת, לא תמיד יש "מרחב שמיים" מספק, לעיתים כמות הלווינים אינה מספקת או שמערת WAAS אינה נכנסת לפעולה ואז מידת הדיוק המוצגת עשויה לצנוח ל-8 מטרים, 15 מטרים ולעיתים אף 40 מטרים. זה לא קרה לי הרבה, אבל מצד שני קרה לי לא פעם שברכיבה ביער איבדתי קליטה לחלוטין לפרקי זמן קצרים. כל האמור אינו מוריד במאומה מהכבוד שאני רוכש למערכת המופלאה הזו.

הערה לדבריו של אילן

אילן הי לענין ה GPS אז נכון שהערתי על סטייה מהמסלול אך מדובר במסלול שאני טענתי ל GPS ולכן לא בהכרך אני ואתה ניווטנו לפי אותו מסלול בדיוק ומכאן הפערים. ה GPS הנו כלי מדהים לניווט ואין ספק שעדיף על כל ניווט אינטואיטיבי שמושפע קודם כל מאיכות המנווט וגם מגורמים חיצוניים כגון ראות,לילה\יום ועוד פרמטרים שאינם משפיעים על ה GPS כלל. אני משוכנע שלרב המטיילים היתה נחסכת ברברת רבה אילו היו משתמשים ב GPS שאפשר לטעון אליו מסלולים. בדור הבא של ה GPS לאופניים כבר ניתן יהיה לטעון פנימה גם את המפה הצבעונית עם מסך של 3-4 אינץ או אז זה יהיה פתרון מושלם כפי שהיום כבר קיים לכלי רכב ממונעים . בכל מקרה אתה כנראה תנווט על המפה ואני אמשיך ליעץ מאחור. בהצלחה ירון

shl17

New member
מה זה הטיפוס הזה

יש לאמר הולכים בעליה בסינגל התלול

רֶשֶף

New member
מה אני אגיד לך, שלמה ../images/Emo4.gif

החבר'ה, איך שקלטו את המצלמה התחילו לצרוח לי "רגע! רגע! רשף, חכה! אל תצלם ככה, שלא יראו אותי מתפדח", קפצו כולם מהאופניים והתחילו לדחוף אותם בעליה. לא'מבין ת'בני-אדם, בחיי. מה לא יעשו בשביל לשמור על המוניטין.

shl17

New member
ואני מתאר לעצמי

אותך רוכב הפוך על האופניים ומצלם הפאדיחות כל הכבוד

רֶשֶף

New member
נותנים בראש לסינגל השחור

בכניסה ליער הסוללים (ממזרח למערב) תמונות נוספות (ומוצלחות הרבה יותר) ניתן למצוא באתר של רונן. כשהוא יתעורר הוא בטח יתן לינק לשם.

Ronen B

New member
"עלילות רשף ושות' "- ה-ת-מ-ו-נ-ו-ת

תודה לרֶשֶף שיזם, ארגן והוביל את הטיול שהיה פשוט אחלה. וכמובן לכל שאר החבורה שסיפקו חוויה מהנה ויוצאת דופן
... מקבץ תמונות מהטיול קצר בקישור הבא אגב, לגבי עניין ה GPS: אני חייב לציין שבתור אחד שסומך בעיקר על ניווט טופגרפי- ה GPS פשוט הפליא לדייק בכל מקטע ופנייה, דבר המקנה בטחון רב במהלך הניווט... שאפו לרשף על העמידה האיתנה בטיול (ובצדק...) מול האופוזיצה הקשוחה לGPS (בראשם עמדתי אני
... ) רונן

למעלה