יום שלישי פעמיים כי טוב -היום 50 שנה לנישואינו

שאלתי אותה את כל השאלות ודיברתי

לקיר, כפי שסיפרתי היא לחצה על כפתור במחשב והוציאה הודעות הפעלה כללי ביותר בטיפול בבעית כבד,

אמרתי יפה תודה ויצאתי, כי הטלפון כבר היה שוב ביד שלה.

אצל הדיאטנית לא צריך לבקר יותר מפעם אחת, אם היא בסדר.

הרופאה הנפרולוגית הפנתה אותי אליה. קבלתי ממנה הסבר מה מותר לי לאכול ומה לא (הרוב לא) ובגללה זו הפעם הראשונה שאני בודק בכל דבר כמה נתרן יש ומצאתי שלמשל בקופסת תירס יש משהו כמו 370, ויש תירס בלי סוכר ובלי מלח ויש 5 מ"ג נתרן בלבד, והטעם אותו טעם.....

אני מאוד אוהב מלפפונים חמוצים בחומץ. אבל:
א. יש בהם 750 מ"ג נתרן (כמות רצח).
ב.בחומץ יש 20 מ"ג בלבד
ג. בדקתי את הקודים של משרד הבריאות והאסיד הוא פשוט חומצה שמשנה את מבנה התאים במלפפון וכך נראה לנו שיש לנו מלפפון בחומץ בעוד שהוא בחומצה.....
ד. כתוב שאין חומר משמר, האסיד הוא גם חומר משמר.....

(את הבעיה פתרתי, אני קונה פחים של 3 ק"ג, מרוקן את החומצה, משרה קצת במים, שופך וממלא חצי בקבוק מים וחצי בקבוק חומץ, מוסיף שום, שמיר ופלפל חריף, וכך הורדתי באופן ניכר את אחוז הנתרן עד רמה סבירה).

בקיצור, אני לומד לבד מה טוב ומה לא (למשל:משתמש הרבה בחמאה. לורפק עם מלח 370 מ"ג נתרן, בלי מלח 0 נתרן, ואותו טעם, גם מיץ תפוזים אמיתי כולל 0 מ"ג נתרן).

בשורה התחתונה כל תוספי הנתרן הם רק לצורך שימור כמו בימי קדם, ולכן ללא חומר משמר , לא קשור למציאות..
ומאוד צריך להיזהר. רציתי לקנות מרק פטריות (קנור), 260 מ"ג נתרן ואילו בקופסה של אבקת מרק פטריות - 12.500 מ"ג נתרן.....

פעם שניה שבאתי לדיאטנית, היא אמרה כמה דברים הפוך מהרופאה ולא חידשה לי דבר, מסקנה - אין לי מה לבוא אליה יותר.

נימה3

New member
אני כן מבקרת אצל הדיאטנית נפרולוגית

אחת לתקופה היא מסבירה לי הכל ומנפקת נירות עם טבלאות למען האמת אין לי סבלנות לעיין בטבלאות, אני לא כל כך חרוצה כמוך, מאיר. ולכן צריכה מדי פעם תזכורת על מה לשים לב ועל מה להשגיח וגם לא כל כך קפדנית בענין זה. אבל הבדיקות מראות שאני גבולית. אז כנראה בכל זאת שומרת.

סבתא שלי אמרה:"האדם הוא הרופא הכי טוב לעצמו".

גם אני בהחלט חוטא פה ושם אבל צריך לחיות ולא רק לאכול פריטים מסויימים או תפלים.
נכון שבגלל זה אני לא משתמש במלח לשום דבר, כלום., ומידי פעם אני גם אוכל דברים מלוחים (למשל כריך עם גבינה לבנה וסלמון) אז אני משתדל להקפיד אבל לא לסבול, ובבדיקה האחרונה נמצא שהנתרן אצלי בנורמה.

הנושא הזה הרבה יותר דרמטי ממה שחושבים. היתה לי בעיה מסויימת ברגליים וסבלתי ממנה שנה וחצי, והוצאתי מאות רבות של שקלים על אמצעי חבישה שלא כל כך עזרו לי.
זה היה מצב מייאש.
אשתי אמרה לי שאולי אפסיק עם מלח? שאלתי את הרופאה והיא אישרה.
הפסקתי לחלוטין להשתמש במלח, אפילו לא קמצוץ בשום תירוץ - תוך שבוע כל הבעיות נעלמו.....

תחשבי על זה: כמה פעמים אמרת לרופא מה את צריכה, איזו תרופה או פתרון בנושא הבריאות ? זה אינסטינקט מולד, וככל שמתבגרים הנסיון מעשיר.
לא סתם הזקנים בימי קדם היו יועצים, ולא סתם יש גם "תרופות סבתא".

למעלה