אצל הדיאטנית לא צריך לבקר יותר מפעם אחת, אם היא בסדר.
הרופאה הנפרולוגית הפנתה אותי אליה. קבלתי ממנה הסבר מה מותר לי לאכול ומה לא (הרוב לא) ובגללה זו הפעם הראשונה שאני בודק בכל דבר כמה נתרן יש ומצאתי שלמשל בקופסת תירס יש משהו כמו 370, ויש תירס בלי סוכר ובלי מלח ויש 5 מ"ג נתרן בלבד, והטעם אותו טעם.....
אני מאוד אוהב מלפפונים חמוצים בחומץ. אבל:
א. יש בהם 750 מ"ג נתרן (כמות רצח).
ב.בחומץ יש 20 מ"ג בלבד
ג. בדקתי את הקודים של משרד הבריאות והאסיד הוא פשוט חומצה שמשנה את מבנה התאים במלפפון וכך נראה לנו שיש לנו מלפפון בחומץ בעוד שהוא בחומצה.....
ד. כתוב שאין חומר משמר, האסיד הוא גם חומר משמר.....
(את הבעיה פתרתי, אני קונה פחים של 3 ק"ג, מרוקן את החומצה, משרה קצת במים, שופך וממלא חצי בקבוק מים וחצי בקבוק חומץ, מוסיף שום, שמיר ופלפל חריף, וכך הורדתי באופן ניכר את אחוז הנתרן עד רמה סבירה).
בקיצור, אני לומד לבד מה טוב ומה לא (למשל:משתמש הרבה בחמאה. לורפק עם מלח 370 מ"ג נתרן, בלי מלח 0 נתרן, ואותו טעם, גם מיץ תפוזים אמיתי כולל 0 מ"ג נתרן).
בשורה התחתונה כל תוספי הנתרן הם רק לצורך שימור כמו בימי קדם, ולכן ללא חומר משמר , לא קשור למציאות..
ומאוד צריך להיזהר. רציתי לקנות מרק פטריות (קנור), 260 מ"ג נתרן ואילו בקופסה של אבקת מרק פטריות - 12.500 מ"ג נתרן.....
פעם שניה שבאתי לדיאטנית, היא אמרה כמה דברים הפוך מהרופאה ולא חידשה לי דבר, מסקנה - אין לי מה לבוא אליה יותר.