יום שלישי פעמיים כי טוב - תחרות המונחים - ג'

parker36

New member
גלעד כץ

גדל בנוער של מכבי. הישראלי הראשון באירופה. שיחק במכללת קונטיקט. כיום משחק בקבוצת הותיקים של הקבוצה.

גודמן

תמיר. נקרא גם ג`ורדון היהודי. שחקן שהיה נחשב להבטחה גדולה במכללות, ביטל חוזה מכיוון שלא רצה לשחק בשבת. מכבי החתימה אותו והשאילה אותו, ומאז נותק הקשר בין הצדדים מכיוון שעלייתו המטאורית נגדעה. גם בגלל פציעות, אבל ממש לא רק.

parker36

New member
גליל עליון.

האחרונה שלקחה למכביח ת"א אליפות. עונת 92.93 עם שפר וברד ליף שהנהיגו תקבוצה.

גוט דני.

סקאוט מכבי כ6 שנים אח``כ עבר להפועל חולון. משם נדד לגיסו דיויד בלאט בבנטון. אדם שאת תפקידו במכבי היה קשה להשלים.

גוגל נורמלי.

זה מה שחסר לי כדי לנצח את התחרות... פשוט אני מסלולאר והרוב הוא מהראש. יש לי איזה גוגל במכשיר, אבל אתם מתארים לעצמכם איך זה נראה, וכמה זה עוזר... פאק!

גילי מוסינזון.

האבוקסיס של הכדורסל בעבר.(גם עם קרחת) היה שנוי מאוד ע``י אוהדי מכבי, וחטף אגרוף מארנולד בשנה שעברה, אך זה כבר לא היה עם הפועל. חבל...

parker36

New member
ג'ונסון לי

למכבי הגיע מנאפולי האיטלקית. לאורך הקריירה שלו סבל מפציעות קשות, אך תמיד ידע להתגבר עליהן. תמיד האמין ביכולת קבוצתו לנצח. לי היה ווינר אמיתי. מכוכבי הניצחון השני בתולדות מכבי על אדמת איטליה. קלע בממוצע 23 נקודות למשחק. אתלט, זריז, מהיר, ווינר, ריבאונדר מצטיין. קולע מבחוץ ויודע להיכנס עם הכדור לסל. בעל יד רכה שאפשרה לו לקלוע בדייקנות ובקלות. לא אחת הוביל את רשימת הקלעים של מכבי בסיומו של משחק. קלע במדי מכבי ת"א באירופה 990 נקודות. אחד משחקני הפנים הטובים ששיחקו אי פעם במכבי, קלע 60 נקודות בניצחון הגבוה על מכבי רמת גן 101-158 בעונת 87/86 (1.12.1986). ב 19 לפברואר 1987 - מכבי יצאה למשחק חוץ במילאנו נגד טרסר, שהייתה אז אחת הקבוצות החזקות באירופה. כל אותו יום ירד שלג כבד והשחקנים הסתגרו במלון. לי האמין שמכבי תוכל לנצח ואף התערב על ניצחון למכבי בסכום של 100 דולר. מכבי ניצחה 94 : 79 ולי קלע 18 נקודות. אחרי מכבי שיחק שם לאיטליה ולאחר מכן שיחק באנטיב הצרפתית ונפגש עם מכבי במסגרת גביע אירופה לאלופות. במשחק החוץ של אנטיב בתל אביב - קיבל גביע הוקרה ממכבי. כונה סופרמן.

parker36

New member
גריפית רשארד

שיחק עונה אחת במכבי. נבחר 38 בדראפט 95 ע"י הבאקס.

parker36

New member
גורי מרקוס

עוד אחד שהיה פה רק עונה אחת. לא הרשים במיוחד ועזב.

שומו

New member
../images/Emo31.gifלא מסכים.

גורי היה (ועודנו) שחקן מצוין. ביורוליג היו לו כמעט 10 נקודות למשחק (54% ל-2, 49.7% לשדה) עם 5.7 כ"ח למשחק, כולל תצוגת שיא במחזור הלפני אחרון בטופ 16: 20 נקודות ו-8 כ"ח (5 בהגנה) נגד בנטון טרוויסו. אני אשמח אם הוא יחליף את ניקו כשיבוא יומו של האחרון.

parker36

New member
גרין יניב

אחד השחקנים הפחות מוערכים במכבי בשנים האחרונות. הגיע למכבי מהיריבה ממגרש החניה. זכה עם נבחרת העתודה במדליית הכסף באליפות אירופה 2000 בסלובניה אחרי שעשה בי"ס לאחד בשם פאו גאסול בחצי הגמר. כיום משחק בסמארה הרוסית וגאסול... עזבו זה עצוב.

parker36

New member
גאסול מרק

האח של... הרבה פחות מוכשר מאחיו. מחזיק מעמד בברצלונה רק בגלל השם. שיחק נגד מכבי כמה פעמים ולא עשה כלום.

parker36

New member
גורדון לייזי

כשלייזי היה בן חמש עלתה משפחתו לארץ, כבר אז הצטיין בכדורסל ובנגינה על פסנתר. שהיה עדיין צעיר מכדי לשתות הופיע בנגינה על פנתר. עבד בבאר של אביו מספר חופשות קיץ בנגינה על פסנתר. כשהיה בן 15 שלחו אותו הוריו ליוסטון כדי שישתפר בכדורסל. בילה שנה ביוסטון אצל קרובים ומפחד מאנטישמיות בתיכון שינה את שמו לאלן, כשגילה שחצי מהתיכון הוא יהודי המשיך לקרוא לעצמו אלן עד שהוריו הצטרפו אליו בארצות הברית. אמא שלו הציעה לו 1800 דולר כדי שישנה את שמו לאליעזר ומאוחר יותר זכה במלגת כדורסל לאוניברסיטאת בולטימור טוסון סטייט. שם קראו לו לייזר. שאביו היה על סף ערש דווי עבר למכללת דרום טקסס שם היה אחד מקלעי השלוש הטובים ביותר במדינה. במכבי אימץ את הכינוי "לייזי". הכינוי הגיע ממשחק מילים במונח כדורסל "ליי אפ". במכבי ישב רוב הזמן על הספסל, עקב העובדה שלמרות כישרונו לא השתלב במכבי. לכן היה לו זמן פנוי לכתוב מוזיקה ושירים. לאחר שתי העונות במכבי חזר לארצות הברית. ללייזי היו כמה רגעים בקריירה שלו ככדורסלן בקדנציה השנייה שלו בישראל - לדוגמא טריפל דאבל במשחק חשוב בהפועל אילת שקלע בו 23 נקודות , אסף 10 כדורים חוזרים ומסר 11 אסיסטים ,אך יצא 4 דקות לסוף המשחק. משחק זה הוביל להזמנתו למחנה של פורטלנד.לייזי שיחק במכללת במרילנד, והיה אול אמריקן JEWISH עם מוטי דניאל ששנתיים אחרי זה שיחקו יחד באותה קבוצה. אחרי ששבר את ידו החל לאמן, לנגן ולפרשן וכיום (2004) פרשן כדורסל ידוע. לייזי איננו פרשן שמרן הוא הופך את הפרשנות למופע וגם זה טבוע אצלו בגנים, סביו היו כוכבי תיאטרון ברוסיה. בנוסף לכל הוא גם מאמן שחקנים צעירים במחנות כדורסל.

parker36

New member
גורדון עדי

לא שיחק מעולם במכבי אך ראוי להיכנס למילון המונחים. לקח כמעט לבדו למכבי את הגביע. והיה האחרון שעשה זאת פעמיים ברציפות.

למעלה