יום שמח ומאושר לכולם..לא רק היום

אני בפורום הזה מוכן להסיר את הכובע

אם תמצאי לי היכן כתוב בתורה שאסור לשמוע שירת נשים.

יוליקה

Member
מנהל
נכון מאד מאיר!!

גם לא כתוב בתורה שאסור לאכול עוף עם שמנת!!!

כי זה לא כתוב בתורה - זה בגמרא!!

קול באישה ערווה -
מקור הדין
מקור להלכה זו נמצא גם בבבלי וגם בירושלמי, שניהם מאותו אמורא כאשר קיימת אסמכתא שונה לדבריו. בתלמוד בבלי‏[1] נאמר: "אמר שמואל: קול באשה ערוה, שנאמר‏‏ "כי קולך ערב ומראך נאוה".‏[2]" ואילו בתלמוד ירושלמי‏[3] נאמר: "שמואל אמר: קול באשה ערוה, מה טעם? "והיה מקול זנותה ותחנף הארץ" וגו'‏[4]." למרות הגישות השונות של הבבלי והירושלמי, התוצאה היא אחת, כאמור: יחוס תכונות ארוטיות לקול שירתה של האישה.

עמיקם10

New member
כתוב בחלב אימו-חלב עם צירה וסגול ולא חלב.אלא מה שגם חלב

השומן הוא סיכון לבישול האם עם הגדי. אבל להפריד בשר וחלב..זה כבר איסור גורף.
לא רוצה לפתוח שרשור חדש--אבל בנוגע לנשיא התורכי - הוא היה ראש ממשלה ולא יכול להמשיך-אז שינו את החוק או את החוקה-
וכעת הוא נבחר לנשיא. דיברנו על דמוקרטיה..זו הדמוקרטיה התורכית.בשנים קודמות הסבירו לנו שהצבא קבע אם השליט טוב לתורכיה
ומי שהצבא לא קיבל הורידו אותו -איך שהוא.

בת אל751

New member
אני בדיעה לא לעשות מכל דבר סיפור גדול,אם לחילים החילונים היה

איכפת ועומדים על שלהם שהם כן רוצים לשמוע את שרית , היה נשמע אחרת לא נראה לי שבכלל היה איכפת להם
אם שרית תשיר או לא,
בדרך כלל הולכים לפי הרוב,
נראה לי שהחילים החילונים והדתיים הסתדרו יפה מאד בינהם,

אני בכלל לא שמעתי על המקרה איפא זה היה כתוב??

מינהר

New member
היי בתאל, כשהייתי בצבא הכריחו אותנו לשמוע

הרצאות כל יום ה בערב בנושאים של תרבות, חברה, דת, מסורת.
אני לא יכולתי לומר - לא- כי זה צבא, למרות שהייתי עייפה, ורק רציתי ללכת לישון לפני שמירה, או סתם.
אגב, למדתי ערבית שנים רבות, ועסקתי בשפה זו בצבא. היתה לנו תועלת הדדית בעניין זה.
גם הבנים שלי לא יכלו להתווכח עם הצבא בעניני תרבות, דת וכו'.

בת אל751

New member
נו טוב שרק זו תהיה עכשיו הבעיה שלנו, זמר או זמרת, יש כל כך

הרבה בעיות קודמות עכשיו ,אני בכלל חושבת שאנחנו במלחמת קיום,,והיתר כרגע שןלי,

מינהר

New member
מסכימה איתך בתאל. אבל תסכימי איתי שמרים

ודבורה שרו בתנך לכל עם ישראל כל כך יפה. [למדתי בע-פ], אז למה היום זה פתאום פסול? לא חבל?

בת אל, האם שירתת בצבא? אני

שירתתי ואולי לנו אם סרבנו לעשות משהו שקבעו עבורנו. תאמיני לי אם החיילים היו דורשים לשמוע אותה - הם היו חוטפים כהוגן.
ואני עדיין בדעה שאסור לכפות על חילונים. אני לא רוצה לאכול כשר - לא רוצה! בין השאר הוא פחות טעים.... לטעמי. ואני לא רוצה לשמור כשרות בפסח. למה חייל חילוני צריך לשמור כשרות? רק בגלל שהמדינה הזאת כופה דת? ואז יגידו - לא נורא, זה קרה.....
שרית חדד היא רק הסמפטום למה שקורה בצבא. ולצערי הנכדה שלי מתגייסת עוד כמה חודשים. למה היא מתגייסת? לצבא דתי או צבא שמכבד גם את החילוניים והחילוניות (!). היא תהיה אישה בצבא של גברים ושל מתחרדים.

יוליקה

Member
מנהל
אני שרתתי והבנות שלי שרתו

אי אפשר להגיד ששמירת השבת במחנות צה"ל נשמרת לחלוטין....
עובדה שאין בעיה להיכנס עם רכבים לתחומי המחנה ולבקר חיילים שנשארו שבת.
אני בטוחה שזה מאד מפריע לחיילים דתיים - בכל זאת אין איסור כניסה עם רכבים בשבת.

ושוב אני מדגישה - ששירות חיילים דתיים וחרדים כולל חיילות דתיות הוא גדול היום בהרבה
מהתקופה שאני ובנותי שרתו.

יש לבעלי אחיין דתי (ישיבות הסדר) שהכיר את אשתו בת למתנחלים מקדומים בשירות הצבאי.
הבנות של גיסי שירתו בשירות לאומי ולא עשו צבא. אבל הכרתי הרבה חיילות דתיות שעשו צבא.

הנכדה שלי שנה בצבא ועשתה טירונות במחנה 80

שבועיים לפני הסיום הביאו לשם דתיים, ומאותו רגע היה להם גיהנום.
סגרו בפניהן את חלקו הגדול של המחנה שהוקדש רק לדתיים, וביטלו להם פעילויות כדי שהדתיים לא יראו אותן. זה היה מגעיל. בצהל ???

גם חיילי ההסדר זה סוג של שקר ומרמה, כשחייל חילוני אין לו שום אפשרות ולא שואלים אותו והוא צריך לשרת שלושנים, ואילו ההסדר משרתים רק שנה וחצי.

הדסהש1

New member
גם במבצע שעדיין לא הסתיים הביאו אנשי חב"ד

טליתות ותפילין לחיילים...לא היה מישהו שיתנגד..
והיו בין הנופלים חיילים דתיים .האמונה חזקה
בזמן שכזה

מינהר

New member
מאיר, כדבריך, זה ממש לא בסדר. אפשר לחשוב, שברחוב ובמקומות

עבודה החרדים לא פוגשים נשים.

בת אל751

New member
כן,ןלןצמזה צבא זה צבא,,והחילים מספיק אינטליגנטים, מספיק ראו

את המות מול העינים, שזה בדיוק יעסיק אותם עכשיו,

הדסהש1

New member
זה היה בעיתון הבוקר, החיילים לא

יצאו נגד מפקדם הנערץ, זו החלטה שלו בלבד

מינהר

New member
עוד יהודי עם שינאה עצמית, פרופ נועם חומסקי יוצא

נגד ישראל בעניין עזה. היום בביזפוטאל. לדבריו ישראל ביצעה שם זוועה סדיסטית. [החמאס שזורק טילים, הורג נערים וחופר מנהרות זה זניח כנראה מבחינתו. החיילים שנהרגו כדי לחסל המנהרות זה גם כלום כנראה מבחינתו. הרי עליו בארה-ב איש לא יורה.]
זה שמישהו פרופ' עוד לא עושה אותו -כנראה - אדם שקול.

עמיקם10

New member
נועם חומסקי לא אוהב את ישראל.מזמן.

הבעיה שלנו שמאה שנה חייבים להתגונן ולשמור-'השומר''הגנה' צ.ה.ל לא מובנת להרבה יהודים. נטורי קרתא למשל מחכים למשיח. הרצל עבורם היה כופר שמעל בזה. וויצמן וגם ז'בוטינסקי שמת ב-1940 ויורשיו לאידאולוגיה נהנים ממשמני השלטון- פרט לאלה שבכלא-לא אנשים שעשו משהו בחיים. קצת הפלגתי.. אבל זה בגלל צבע אדום.

מינהר

New member
עמיקם, נכון, לעולם מי שמקורב לצלחת -אוכל. אבל

מנהלי חברות הכספים הציבוריות ושאר חברות ציבוריות נהנים הרבה יותר מן הפוליטיקאים.

למעלה