צהריים טובים. מתבשל מהלך גדול.
התנועה מטה של הצמד תופסת תאוצה. האינדיקטורים לטווח הבינוני (כלומר שבועי) מעידים על התחלה של מגמה דובית איתנה. לאלה שסוחרים את הטווח הזה אני ממליץ לחפש הזדמנות טובה לפתוח פוזיציית שורט. הזדמנות אחת כזו הייתה היום בבוקר ומי שפתח פוזיציה באזור ה 1.3260 מומלץ שיקבע את ה SL ל 1.3315 ויחכה לשעת כושר לקדם אותו. בטווח הבינוני אין יעד בשלב זה. למי שפתחו פוזיציה בשער יותר נמוך וסוחרים יומית/שבועית - אפשר לנקוט באותה אסטרטגיה של ניהול סיכונים, קרי, מיקום ה SL באותו שער וישיבה על הגדר - זאת במידה שהתיק שלכם יכול לספוג סיכון בהיקף האמור. להערכתי, בטווח הקצר היעד הוא 1.3110 ושם ממוקם גם ה TP שפתחתי לעסקה ב 1.3223 (עם SL כרגע ב 1.3214). נקודת תמיכה משמעותית נמצאת ב -1.3070 (נסיגת פיבו' 50% מהמהלך מתחילת יוני) ולהערכתי כאשר הצמד יגיע לנקודה זו הוא יבצע תיקון. השאלה מתי זה יקרה? להערכתי, השוק נמצא ברגעים אלה בדשדוש (שעה 15:15) לקראת פתיחת המסחר בארה"ב. אם לא יקרה משהו בלתי צפוי (במישור הפונדמנטלי) הצמד ימשיך לרדת בשעות הקרובות עד לאותה נקודת התמיכה האמורה או קצת לפניה (ולכן ה TP שלי ב 1.3110, כאמור). ישנה אפשרות לא מבוטלת כלל שהצמד יחצה את אותה נקודת תמיכה וימשיך במסעו מטה, אלא שאני לא מוכן לקחת סיכון. אפשרות שלישית (אך פחות סבירה לדעתי לאור הניתוח הטכני) היא שהדובים לא יצליחו להוריד את הצמד עוד למטה (כלומר, במאבק מול השורים הם "ויתרו" על 30 פיפס) והתיקון הצפוי מתחיל כעת. בכל אופן, בשורה התחתונה הנה המלצתי - מי שנמצא בפוזיצית שורט מהבוקר - כאמור, למקם SL ולחכות. מי שצופה מחוץ לשוק - יש לחכות להזדמנות מתאימה לפתוח פוזיציית שורט. כלומר, להמתין לתיקון ואז לתבנית היפוך. אני ממליץ לזכור שיש נקודת תמיכה משמעותית ב 1.3070 ולכן ההזדמנות לשורט עשויה להתעכב מעט. איני ממליץ לפתוח פוזיציית לונג גם אם האסטרטגיה שלכם היא קירקוף. כל האמור לעיל מבוסס על ניתוח טכני. אירוע פונדמנטלי משמעותי, כמו התחממות צבאית בחצי האי הקוריאני או חדלות פירעון של ספרד, תגרום למפולת בצמד וכל קווי התמיכה ישברו. עם זאת, גם אז המבנה הטכני מבשר מראש על מצבים כאלה ולכן הם צפויים. סחרו בתבונה
בהצלחה דוד
[email protected]