יום שני-מה בסירים

יום שני-מה בסירים


אני בימים האחרונים לא בישלתי בגלל הניתוח, אבל הבחור בישל ואין לו מושג בכמויות כך שיש לי מקרר עמוס באוכל.
אני נראה לי אולי אכין משהו עם עלי הפילו שקנינו- יש רעיונות?
חלבי או אפילו בשרי? אולי אכין לו משהו נחמד בשרי לעבודה...
 

חנהפ

Active member
הולכת הביתה להכין מאפינס חמודים ממנגו רך מאוד

וחמוציות גם...
 
מחר אני רוצה להכין את השוקיים הודו

שלום
חשבתי להכין אותם ביין עם בצלי שלוט וירקות שורש.
כתוספת אכין במיה ברוטב עגבניות.
 

גםאני5

New member
בתוכנית להכין לזניה נוספת. אני מחפשת מלית צמחית

(לא חלבית), לא אכפת לי שהקונסטרוקציה תתפרק קצת, נאפה בתבניות אישיות.
 

גםאני5

New member
טוב, זה יהיה כבר לשירשור של שלישי. היום נכין פתיתים

עם דלעת ושעועית ירוקה וסלט גדול.
 
מת על פתיתים

מזה שנים שאני מתגעגע לפתיתים של ימי ילדותי. פתיתים סתם המשמשים כתוספת למנה בשרית. לא מצליח לי... מתןך עשרות "המתכונים" שניסיתי תמיד קיבלתי משו בין יציקה לדיסה...
למי, למי נוסחת הקסם?
 

yair_bar

New member
מנהל
דווקא המתכון על השקית מוצלח ממש

למרות שבשנים האחרונות אני מכין בסיר האורז וגם יוצא מצויין.
&nbsp
לא לשכוח הרבה פלפל חריף.
 

עדיקים

Active member
אנחנו גם מכינים לפי המתכון שעל השקית ויוצא מעולה

בטיגון לפני הוספת הפתיתים מעט בצל ושיני שום חתוכות גס שהילדים יוכלו להוציא כשהם אוכלים
.
חשוב מאוד לטגן טוב את הפתיתים לפני הבישול, האיש תמיד מתלונן ששלו יוצא הרבה יותר טעים בגלל שהוא מטגן יותר ואז הם תופסים צבע וטעם יותר טוב.
 

yair_bar

New member
מנהל
בהחלט הסיר הזה

לזכרוני על כוס פתיתים כוס וחצי מים רותחים, מלח, פלפל וכף שמן.
&nbsp
אם רוצה אתה יכול לטגן מראש בצל ולהוסיף אותו עם השמן שבו טיגנת (במקום השמן במתכון).
&nbsp
כשמוכן תפתח ותערבב עם הכף של סיר האורז.
&nbsp
&nbsp
 

TCHM

New member
כמה שיטות

אני לא מכיר את ההוראות כי השקיות שלי ענקיות ומיובאות מהארץ
כי כאן כולם הפכו לחובבי פתיתים

השיטה הראשונה - להרתיח הרבה מים ולבשל כמו פסטה עד לדרגה
הרצויה, לסנן ולשטוף במים קרים להפסקת הבישול, היתרון - הפתיתים
יהיו ללא ציפוי עמילן שמדביק אותם (אפשר גם לזלף מעט שמן ולערבב)
וכך אפשר גם לשמור במקרר מספר ימים ולחמם ישירות לרוטב אם רוצים,
השיטה טובה במיוחד לבישול בכמויות גדולות.
השיטה השניה, לחמם מעט שמן בסיר, להוסיף (לא חובה) בצל קצוץ
ולטגן עד הזהבה, להוסיף את הפתיתים ולטגן בבחישה עוד דקה.
להוסיף מים ומלח לפי הטעם, להביא לרתיחה ולהוריד ללהבה נמוכה,
לבשל עוד כ-15 דקות בסיר מכוסה...יחס מים לפתיתים 1.5 כוסות
מים רותחים ל-1 כוס פתיתים (באותה כוס מדידה).
כמובן שאפשר להשתמש במרק כנוזל, להוסיף תבלינים ועשבי תיבול
לפי הטעם.
השיטה השלישית היא לבשל ברוטב, מכינים רוטב דליל מעט, מוסיפים
את הפתיתים ומבשלים על להבה נמוכה עד לדרגה הרצויה, אם יש צורך
מוסיפים מעט מים.
 
תודה על ההסברים

שיטות הטיגון למיניהם לא צלחו לי עד היום. אנסה לדבוק למתכון שנתת. אני מכין בכמויות קטנות כי מלבדי כל עובדי העכו"ם שמסביבי לא ממש מתלהבים. לא שיש לי בעייה לחסל "סירון" של פתיתים לבד. עם רוטב צלי טעים "לא נודע כי בא אל קירבו"...
 

TCHM

New member
אין כל בעיה להכין

חשוב בבישול איטי בלהבה נמוכה.
בתום הבישול הורד את המכסה וחכה מספר דקות לשחרור אדים.
סיר להכנת אורז זה כמו גלגלי עזר לרוכב אופניים, מיותר לחלוטין.
 
אם ייצא לנו להיפגש פעם


שלא תעיז לחזור על המשפט הזה לפני מי שיושבת לצידי. אני לא אחראי לתוצאות....

וברצינות, ה RICE COOKER תפקידו כארגז לחם של פעם, זוכר, ההוא ממתכת מצופה באמייל לבן... . אורז מבשלים בבוקר והוא נשמר ל 24 שעות כטרי. אוכלים ממנו כל היום... איש ומנהגיו.
סבתא שלי לא הכירה את המיתקן הזה והיתה מכינה אורז מצוין. אני שמכין המון אורז, לאו דווקא בשביל עצמי, מצליח עם הסיר הזה תמיד. תפסת את הטכניקה פעם וזהו, תמיד מצליח...
מעולם לא השתמשתי לצרכים אחרים. יש אומרים פסטה, קוסקוס, מרקחות למיניהם וכי"וב.
 

yair_bar

New member
מנהל
הטכניקה היא ללחוץ על הכפתור

לא מסובך - אפילו אני הצלחתי אחרי כמה נסיונות
 

TCHM

New member


אני לא יכול להשתכנע בענין סיר האורז, לטעמי הוא עוד גדג'ט שאין
לו שימוש אלא אם אולי אתה מארח הרבה אנשים או יש לך משפחה
גדולה ומכין אורז בכמויות ענק. לשימוש של 1-2 כוסות אורז הוא מיותר
ותופס מקום, בדיוק כמו אופה לחם למשל, היתרון היחידי של המכשיר
שהוא זול מאד.

זאת דעתי, אבל כל אחד והנוחיות שלו.
 
סיר האורז הוא פטנט נפלא

שחוסך זמן ועבודה.
יש אירוע וצריכים 5 - 6 ליטר אורז, מכין בסיר, ויש לך עוד תוספת.
או נניח מכינים קרי ירוק / אדום / צהוב / נאסאמן
והסיר מוריד את העומס מהכנת האורז + שומר עליו חם ונוח להגשה

מצד שני לשימוש ביתי ..... זה בהחלט מיותר לחלוטין

כאילו כוס אורז טיגון קל, 1.5 - 2 כוסות מים עירבוב וכיסוי ל כ 17 דקות לא יותר מורכב מה כוס מידה, וההתעשקות עם המכשיר
 

yair_bar

New member
מנהל
סיר אורז הוא מוצר מאד פרקטי ונוח לשימוש

ויש לו כמה יתרונות חשובים:
1. הוא שומר על חום וטריות האורז לכמה שעות מתום הבישול. זה מצויין, למשל, לילדים שחוזרים מבית הספר ומחכה להם אוכל חם בלי צורך להתברבר/לחמם או עזרה ממבוגרים.
2. הוא מפסיק את פעולת הבישול באופן אוטומטי בדיוק בזמן הנכון (ולא צריך להשגיח עליו)
3. כל אחד יכול להכין בו אורז נפלא, גם ילדים וסתם אנשים לא יודעים לבשל בכלל.
4. הוא מתאים לאנשים שאין להם כיריים בבית
&nbsp
 

raya

Well-known member
פתיתים... מרשה לעצמי להוסיף
עוד על מה שכבר נכתב.
לטגן את הפתיתים כך שכולם "מצופים" בשמן.
אני נוהגת לטגן גם בצל קצוץ, גזר ו/או קישואים מגורדים.
על כוס פתיתים - כוס מים רותחים. אני מוסיפה רק מלח, מי שאוהב- יוסיף איזה תבלין שטעים לו.
לבשל בסיר מכוסה חלקית למשך הזמן שכתוב על השקית.
לכבות את האש ולהשאיר כאשר הסיר סגור למשך כרבע שעה לפחות.
 
למעלה