יומיים חופש

yuval k

New member
כן

אבל עדיין אתה תקוע עם cosx. כי כשאתה מוציא גורם משותף...

Trranger

New member
זה לא עוזר ממש..

כי הT הופך חזרה ל1*5... ואז שוב יש מספר חופשי

איזה מצחיק אתה! ../images/Emo13.gif

בתור תלמיד יא/ב אתה לא אמור לפתור תרגיל עם מספרים מקריים מ4 מעלות שונות. אבל אתה אמור לפתור תרגיל עם מספרים לא מקריים מ4 מעלות שונות. תן את התרגיל המקורי מהספר, ותראה שחייב להיות שם טריק. ובבקשה- אל תנסו להיות מצחיקים ולהפוך את ה5- לכוס משהו, כי זה טיפשי ולא מועיל.

Trranger

New member
לא מצחיק ולא נעליים ../images/Emo3.gif

ואני תלמיד כתה ט'
הנה התרגיל המקורי :
4cosx^3-4cosx^2-3cosx+3=0​

yuval k

New member
ובכן

4cosx^3-4cosx^2-3cosx+3=0 <==> cosx(4cosx^2-3)-(4cosx^2-3)=0 <==> (4cosx^2-3)(cosx-1)=0 I cosx-1=0 <==> cosx=1 -> x=2πk II 4cosx^2-3=0 א cosx=√3/2 -> x=±π/6+2πk א cosx=-√3/2 -> x=±5π/6+2πk
מקווה שלא שכחתי שום פתרון, ככה זה כשעובדים בחלון כתיבת תגובה
מה הפתרון בספר?

אוריקס

New member
המנה...

אתה משתמש פה במשהו שלומדים ואף פעם לא משתמשים - פירוק לגורמים לפי קבוצות...
4cosx^2(cosx-1)-3(cosx-1) = 0 (cosx-1)(4cosx^2-3) = 0​
תמשיך מכאן.

איך לעזאזל אתה לומד את זה בכיתה ט?

אתה לומד את זה בצורה מתוגברת? מסיים 5 יח"ל ב-י'?

Trranger

New member
בגרות היום? :-o

היום מבחן סמסטר
אני שונא ת'ספרים של בר אילן. יש להם מלא טעויות.. הם שוכחים לכתוב ת'בסיסים בלוגריתמים ואז יוצא שמשום מה אף פעם לא יוצא לי טוב עד שאני מתחיל לתקוע כל מיני בסיסים מוזרים שבסוף אחד מהם מתגלה נכון

אה אתה בבר אילן? :)

לפני הבאנגים גם אני הייתי שם- החלטתי שזה לא בשבילי גם כי לא היה לי כח להכין את השעורים (60 תרגילים עדיין לבית נכון?), גם לא היה לי זיין ללמוד את זה בימי ראשון עד 8 בערב, גם הייתי נרדם בכיתה כל הזמן ובין היתר- המורה שלי היתה דוסית כבדה ואז משום מה היתה לי בעיה עם זה חחחח היום אני מצטער על זה אבל 6 גם טוב בשבילי :) סיימתי בבית ספר בכיתה יא.. האמתי שזה לא כזה טוב אבל אני אחיה...

Trranger

New member
איך קראו למורה שלך?

גם ידידה שלי פרשה בגלל שהמורה שלה הייתה דוסית שמנה שכל הזמן התעצבנה עליה
איזה 60 תרגילים.. אנחנו בקושי מקבלים 10... נראה לי המורה שלי דפוק
זה שווה את זה בסוף :)

אני ממש לא זוכר אחי

אבל היה נחמד אחרי 3 שנים שלא ראיתי את החבר'ה מראש העיין לפגוש אותם ביום סימולציה של עמית לכושר. רק היתה חסרה לי יערה.. אהובת ליבי חחח

yuval k

New member
אנחנו בסביבות 50, בתקופת החזרות ../images/Emo3.gif

אבל בד"כ בין 30 ל-40

למעלה