יומנה של יזמית-התחלת הרעיון

ועל כך תבורכי!

אמת יש בדברייך, אבל בל לנו לשכוח שרובנו (היזמים שהיו מעורבים בהקמת עסק בעבר או בהווה) באיזה שהוא שלב ויתרנו על משרה בכירה לטובת סטארט אפ. אז אכן בזמנים כתיקונם המצב היה באמת הרבה יותר טוב מהמשרות בחברות ה"שמנת" המבוססות. אני את דרכי להבדיל ממך התחלתי כבר לפני מספר שנים וכמובן גם ויתרתי על משרה טובה וכסא טוב לאורך שנים אומנם אני חייב לציין כי ההתחבטות באותה תקופה בין לעזןב את אמדוקס (זו החברה בה הייתי מועסק) לבין שותפות בחברת סטארט אפ היה כרחוק מזרח ממערב....ללא היסוס עזבתי. כיום לצערי, "יזם הי טק" נחשבת לאחת המילים הגסות בשוק.... ובכל אופן הרבה הצלחה לך!

וזו הטעות הגדולה של האנושות

צר לי שכיום מילת "יזם הי טק" נחשבת אחת המילים הגסות בשוק כדבריך. אני חושבת שזה מן שלב, עד שהאנושות תבין שמותר לתמוך ולפרגן באנשים שעוזרים ותורמים לעצב את העולם. סוגי האנשים מתחלקים לכמה רבדים, וחלוקה נוספת היא "אנשים שמסוגלים לתפקד ללא מסגרת" ואנשים ש"חייבים במסגרת" אנשים ללא מסגרת הינם , אנשים שבדרך כלל פורצים גבולות (לרע ולטוב) הם מתאפיינים בכח השרדות חזק ומציאת פתרונות יש מאין, אך כל זאת בלי שיהיה מישהו שיגביל את חירותם להוציא את מה שיש בתוכם. אנשים עם מסגרת - אילו אנשים שחייבים את הביטחון הקבוע וקשה להם לעשות מעבר למה שכתוב בספרים. אנשים שיודעים לשלב מסגרת עם יכולת פריצת גבולות לפעמים, אלו הם היזמים האמיתיים. לוקח הרבה זמן להגיע למיומנות זו, מפני שזה דבר שדורש איזון חזק ויציב. מצד אחד, אתה רוצה לעוף עם היכולת והפוטנציאל שלך, מצד שני אתה חייב להשאר על הקרקע, כי הרי יש כאן עסק לנהל. אם מסתכלים על העולם ועל עיצוביו בכל תחום בחיים, מי שבעצם יצר אותו הם היזמים. ישנה תיאוריה שפיתחתי והיא נקראת מזק"ק הנפש , היא יכולה להתאים לעסקים, ולתחום האישי. מזק"ק - זה ראשי תיבות של: מקום, זמן, קיבולת, וקצב אם תפר את אחד התנאים הללו, לנפש האדם, או לנפש העסק לא יהיה איזון ואם תרצה הרחבה אשמח להתייחס יותר בברכה עינת בר-און

ענת היקרה הבינותי היטב את דברייך

אך אינני רואה טעם להמשיך ולהתכתב מעל הגלים הוירטואליים. לידע כללי, ואני כותב זאת מצער, הקמתי בעבר חברות היי טק וכיום אני בשלבים סופיים של כתיבת תכנית עסקית לרעיון עם טכנולוגיה חדשה - הייתי אומר מהפכנית...ולומר לך את האמת אני לא רואה שום סימן באופק מבחינת משקיעים בארץ (ואני מקושר בנושא) ...אומנם זכיתי לראות בחודש האחרון אור בקצה המנהרה אך התברר לי שזה הוא הקטר! ובכל מקרה לשמחתי יצרתי קשר עם משקיעים מחו"ל...ואת ההשלכות הנילוות לזה אין זה המקום לפרטן אך סתם לסבר את האוזן שהתוצר הלאומי של המדינה נפגע בצורה כזו או אחרת והמבין יבין! אם המדינה לא תעשה דיה על מנת לסייע למשקיעים להשקיע מכספם כמו בעבר הלא רחוק אזי כי גל יזמים על המזוודות מצפה לנו ...בקרוב מאוד. בהצלחה

המלצתי פעם למנכ"ל חברה......

שלום לך הולך בין הטיפות ראשית, טיפות מים זה דבר מאוד חיובי, אני בטוחה שאתה בכיוון הנכון. אני יכולה רק להגיד מספר מילים על מה שכתבת, אתה בהחלט צודק כי המח של היזמים שלנו הוא אחד הטובים בעולם! אני בחרתי לפתח משהו יחסית פשוט אך הוא עונה על כאבם של ספקים ברשת ושל הגולשים כאחד, בנוסף אני רואה במיזם זה במה בשביל החזון שלי ומי שמכיר אותי יודע שהשאיפה שלי יותר מהכל זה לצבור כח והשפעה בכדי שאוכל לקדם את נושא העזרה לנזקקים ששמתי כמטרה לפניי והמיזם הוא רק אחד הכלים לשם כך. בלי שום קשר למיזם שאני עושה, מגיעים אליי ב"מקרה" אנשים ש"יודעים קצת" כיצד אני משלבת אינטואיציה בעסקים ויודעים שאני עוזרת להם כדי שיוכלו לעזור בעתיד לאחרים. לא מזמן פנה אליי מנכ"ל חברה (שעומדת להסחר בבורסה ויש לו 20 אלף לקוחות) הוא פיתח טכנולוגיה מהפכנית בתחום אחר (בינה מלאכותית), שכשהוא הגיע אליי שאני אעבור לו על הביזנס פלאן והציג אותה זה נראה באמת במרחק של כמה שנות אור . אך כשבחנתי יותר לעומק את הטכנולוגיות הקיימות היום בשוק אך לא מיושמות כמעט עדין, כגון: טכנולוגיית ההלוגרמות, העברת חומר ממקום למקום והפיכת מוצר אחד למוצר אחר (כן תתפלאו כבר יש טכנולוגיות מופלאות כאלה), הבנתי שהטכנולוגיה שלו שמתקשרת בבינה מלאכותית גאונית ויש לו עליה מספר פטנטים אכן יכולה להתאים לסוג מסויים של משקיעים. בארץ הוא נתקל בבורות מצד חברות הענק שהוא הציג להם (לדעתי גם חוסר בשלות לטכנולוגיה שטרם זמנה), וטס לחו"ל לגייס את הכספים הדרושים להמשך הפיתוח, לא מזמן דיברתי איתו והוא אמר שהוא הציג את זה בפני חברות אמריקאיות וזה מתקדם לאט אך מעניין אותם, ניסיתי ל"הרגיש" היכן התשובה שלו למה שהוא מחפש, והצעתי לו דווקא לפנות לחברות היפניות, אין צורך לציין כמה החברות היפניות מחפשות טכנולוגיות מהפכניות, ותמיד יש לזכור הן תהיינה בתחרות עם החברות האמריקאיות ואכן זהו כיוונו כיום. לשאלתך השניה , בזמנו כשעזרתי לחברות סטארט אפ- ניפגשתי עם נציגי משקיעים גם מהארץ וגם מחו"ל. כדאי מידי פעם להשתתף בפורום מאורגן של נציגים אלו עם חברות סטארט אפ זה דיי נחמד כשיושבים מס´ משקיעים באותו שולחן עם יזמים צעירים ומחליפים כרטיסי ביקור. כאשר מדובר בטכנולוגיות מתקדמות ומהפכניות, יש צורך וחשוב מאוד להשתמש בנוסחת המזק"ק - מקום, זמן, קיבולת, קצב. אם תגיע לאיזון הנ"ל, לאחר איפיון כל אחד מהתחומים תוכל להחדיר את המוצר שלך בצורה הטובה ביותר. אם תרצה אתה מוזמן לשלוח לי מעט על המוצר שלך... סודיות מובטחת בברכה עינת בר-און

אגב ענת...

האם קיימים לך קשרים עם משקיעים מהארץ??? במידה וכן אשמח לשמוע פרטים עדכניים. בתודה מראש.

אם אדע יותר - אולי אוכל לנתב

היי שוב: תראה, ממש בימים אלו ישנם כמה יזמים צעירים שפנו אליי עם הפרויקטים שלהם ואיכשהו הצלחתי לחברם עם משקיעים, היום היתה לי שיחה עם מישהו שמתקדם עם מוצר רפואי שהיה קשה לי מאוד לקבל שמוצר כזה חשוב נעצר בפיתוחו (מדובר על מוצר החייאה) דווקא בזמנים של היום לא הרשתי לעצמי להניח למיזם הזה ליפול, כי הוא חשוב לאנושות כולה וכבר רשומים עליו פטנטים, והפעלתי כל מה שצריך בכדי לחבר אותו עם משקיעים מהארץ, לשמחתי מצאתי נקודת קישור לחברה מאוד גדולה שהרעיון נראה לה מאוד והיא מתקדמת עם היזמים הנ"ל (ומדובר על אנשים שהם בכירים ביותר בתחום הרפואה ואחד מהם מוכר מאוד, וגם הם נתקלו במצב השוק הקשה. אני אסיים בשאלתי אליך ואולי תקבל את התשובה לבדך הרי ידוע לפי המדע שבן האדם מנצל רק עשירית מכוחו של המח - מה קורה עם השאר ? האם אתה מאמין שישנן יכולות נוספות מעבר למה שידוע היום לבן אדם הרגיל בחיי היום יום ? במקרה שלך אני רק יכולה להגיד לך, כל עכבה לטובה. ותסמוך עליי, אני דיי מבינה. בברכה עינת בר-און

קודם כל הרשי לקדם בברכה

את מעשייך למען הזולת, חזקי ואמצי כן ירבו! ענת היקרה, בימים טרופים אלו כאשר הלא נודע נושף בעורפנו עלינו להתאמץ עד כמה שיותר מכלל הבחינות הן האישיות והן הציבוריות. ולעניני עבודה, אני בשלבים מתקדמים לסיום כתיבת התכנית העסקית שלי. רק לאחר שארשום PATENT PENDING אזי כי אהיה סמוך ובטוח לפרסמו (סליחה על חוסר הבטחון) אבל אני נוקט במקסימום בטחון עסקי למען ההצלחה, אני מקווה שאת מקבלת זאת בהבנה. אני תומך בך במאת האחוזים בהקמת חברות דווקא באיזורי פיתוח. אני במקור מדרום הארץ וממקום מבוסס ומיוסד שאינו איזור פיתוח אבל בראש מעיני כיום הקמת החברה ודווקא באיזור באר שבע והדרום. לאחר מספר ייזומים במרכז החלטתי לשים פעמי לדרום הארץ ולנסות להקים כאן משהו. מאוד אצטער אם אצטרך להקים את החברה פיזית בחו"ל למרות שישנה אפשרות בר קיימא לביצוע. כולי תקווה שאכן אוכל להתקדם בארץ בשיא הפועל ולהביא, לייצור ולייזום מקומות עבודה חדשים כחלק מהעזרה הכללית לתוצר הלאומי והאמיני לי שאני עושה מקסימום מאמצים על מנת להוציא מהכוח אל הפועל את הנושא. ובכל מקרה אשמח לקבל כתובת מייל אישית לעתיד הקרוב. תודה רבה בברכה

למעלה