"יונה וולך" - צוללת בירושלים

foo fighterit

New member
תגובתי

ובכן, אני מסכימה ולא מסכימה עם דברייך. קודם כל- זה ממש לא נכון לומר שהיו רק ילדים בהופעה הזו. כן, ליוני יש מעריצים בני 14, אבל היו שם גם כמה וכמה אנשים (10 להערכתי) בני 35- 40 פלוס שבאו לשמוע. חוץ מזה, אני חושבת שחבר'ה בני 17-18-19 גם לא חסרו שם, ואפילו קצת מעל. אל תשכח שזו לא היתה הופעה גדולה, ולכן מכל קבוצת גיל היו כמה. אכן, הגיל השולט היה הטינאייג', אבל אני לא חושבת שמדובר דווקא על "ילדודס" בצורה בלעדית. העניין עם המטאל... כן- זה נכון- באמת אי אפשר לצפות מחבר'ה שאף פעם לא היו בהופעה באמת כבדה לדעת מתי זה באמת מתאים לזרוק את הידיים ולצרוח בהיסטריה. אבל אתה יודע מה, זה היה כיף! ובתכלס, מה זה משנה אם זה לא היה מתאים, ואם יוני באמת כזה חמוד שהוא לא מצליח לעשות מטאטל-פייס? הרי מה שחשוב זה הצחוקים (וזה היה מצחיק לראות את טל מנסה לעשות גראול), ומוסיקה טובה- וזו באמת לא חסרה. יוני הוא פרופרמר מולד, בגלל זה הוא מרגיש כ"כ נוח על הבמה, והרבה פחות באיזה טוק שואו. אולי זה ההיי שלו, ושם העכבות משתחררות. אני מסכימה שחלק מהדברים שהוא עשה היו קצת לא נאותים (ובעיקר מפתיעים... שוב, מדברים כאן על יוני בלוך! גם בתור סמל סקס בא לך לקנות לו צמר גפן מתוק!), אבל אני לא חושבת שהוא "חידש" לקהל משהו, הוא רק הלהיב, הצחיק, הפתיע, וגרם לך להרגיש שטוב עשית שבאת.

gal1983

New member
תגובתי לתגובתך ( כותרת מקורית משהו :p )

לא רשמתי שהיו רק ילדודס. אין ספק שהיו גם נציגים לכל שכבות הגיל בהופעה אבל הרוב המוחץ היו ילדודס ... עמדו לידי חבורה לא קטנה של ילדים בני 11 ו12 (אני יודע כי שאלתי אותם ). וחלק מהמבוגרים (שכבת ה35-40 לטענתך ) שהיו שם, היו על תקן בייביסטר. אבל זה ממש לא חשוב ,זאת לא הפואנטה , היה כיף ונחמד וזה מה שחשוב . סתם עניין אותי כל הקונספקט של יוני מופיע מול ילדים ועושה דברים שלא נועדו לילדים בני 11 ו12... (ואני מת על הפו פייטרס )

NoaHK

New member
תגובתי לגל

אני יודעת איך זה מרגיש כשאתה נכנס להופעה ומגלה שרוב הקהל מכיר את ברנדון, דילן וקלי רק מסיפורים נוסטלגיים של האחים הגדולים שלהם. אבל נימת ההתנשאות שהייתה בביקורת שלך ממש לא מתאימה, בעיני. תתפלא, אבל היום ילדים בני 11 ו-12 יודעים טוב מאוד על הכל - סקס, התאבדות ואיפה אפשר לקנות אלכוהול בלי שיבקשו תעודות זהות. מוזיקה לא אמורה לחנך או להגן על נפשם הרכה של פעוטות. זוכר מה אמרו על הביטלס? שהם משחיתים את הנוער? כי זה מה שמוזיקה אמורה לעשות - לרגש, להשחית, לגרום לך לרעד בלתי רצוני בכל הגוף ולדחוף אותך לביצוע מעשי שוד קטנים. אני לא יודעת מה טיבה של המוזיקה של אותו יונה וולך, אבל אם הילדים רוצים לעשות פוגו, שישתוללו. ומה עדיף, שיקבלו ערכים וחינוך מערוץ שתיים? וד"א, הקטע הזה עם המדמיין אותם ערומים, נראה לי שזה רפרנס לשיטה הידועה להתגבר על פחד במה ("דמיין את הקהל ערום"). לדעתי עדיין אין צורך לקרוא ליצחק קדמן, ובשורה התחתונה, אולי כדאי שגם אני אבדוק מה קורה בהופעות האלה באופן אישי.

gal1983

New member
לא היה בזה שמץ של התנשאות אלא רק סקרנות

מודה שאחרי שקראתי את מה שכתבת , דבר ראשון הרצתי בגוגל - יצחק קדמן.
אולי כן יש צורך לקרוא לבחור. ברמה הכללית: אם ילדים יודעים איפה אפשר לקנות אלכוהול בגיל 11 זה לא בדיוק אות ניצחון בשבילנו ואולי יש מקום לבדוק את עצמנו מה אנחנו עושים לא טוב. לחרמן את הנגנים שלך על הבמה ולהגיד לילד שאתה מדמיין אותו ערום לא נראה לי כמו פתרון מהמצטיינים שבמצטיינים. מוזיקאי אמור לעשות מוזיקה לפי טעמו האישי ולפי שאיפותיו המוזיקאליות אבל הוא צריך גם להסתכל על הקהל שנמצא מולו , איך היית מגיבה עם אדון יונה היה שולף את איבר מינו לעבר הקהל - זה גם היה בסדר ? איפה עובר הגבול ? מוזיקה בהחלט אמורה לרגש אבל היא ממש לא אמורה להשחית. בטח לא ילדים שעדין אין להם את הבגרות להבין בצורה מלאה מה טוב ומה רע. ברמה הפרטנית : יוני בלוך ממש לא סוטה מין (לא קטן ולא גדול ), אם זה מה שהבנת מהכתוב שלי. הוא כולה משתטה קצת עם הקהל שלו ועושה את זה בהמון חנינות ושטותניוקיות, אבל יש מצב שמדי פעם הוא קצת עובר את הגבול - אבל רק קצת... בכל מקרה זה עניין אותי לדעת האם הילדים האלה מבינים על מה הוא שר בכלל. לצורך העניין השארתי אותה בפורום שלו שהם מוזמנים לבוא להגיב . כמו שהפייטירית מלמעלה עשתה . אני אשמח אם זה יקרה....

gal1983

New member
השארתי אותה = השארתי הודעה

ואייך שהוא המשפט הראשון לא יצא מלא. " מודה שאחרי שקראתי את מה שכתבת , דבר ראשון הרצתי בגוגל - יצחק קדמן.
אולי כן יש צורך לקרוא לבחור - ההופעה סבבה. "

היי. (גל, נכון?)

אני אילאיל, ואכן הגעתי להודעה שלך מהלינק שהשארת בפורום יוני בלוך, אותו אני מנהלת (ואני בת 16) ביחד עם ניר (19). תראה. יוני תמיד התאפיין בטקסטים מרומזים כך שאפילו השירים הבוטים שלו ("הסוד הקטן"-שרומז לחטיפה ואונס, "נעים בחוץ"-עוסק בהתאבדות, "סיבה לעזוב"-עוסק ברצח של בת זוג שעזבה) לעיתים לא נשמעים כאלה עד שבאמת עוצרים וחושבים עליהם. כן, הלחנים שלו ברוב עליזים ונעימים, קופצניים כאלו- אפילו אם הטקסט רציני וכבד. לאחרונה, מאז יציאת האלבום החדש הקהל של יוני באמת גדל והתרענן- וחלה ירידה ניכרת בגיל שלהם, זה נכון. יש לזה הרבה גורמים- ההופעה של יוני כשופט בכוכב נולד, העובדה שהוא מופיע פה ושם עם נינט... כן, אני רואה את זה גם בפורום שלנו וגם בהופעות, קהל צעיר יותר ממה שהיינו רגילים לו הצטרף. אבל אתה יודע מה? אני אומרת למה לא. אם הילדים האלה יגדלו על מוזיקה שבעיניי היא נהדרת, ואפילו אם עכשיו הם לא מבינים את כל האספקטים שבה- סבבה, יום אחד הם יבינו. ואני מדברת כאילו מי אני בכלל, גם אני התחלתי לשמוע יוני בגיל 13-14, ועכשיו אני כולה בת 16, אבל כן- יש לנו בפורום (ואני מדברת על הכותבים הפעילים והותיקים) כמה חיילים, הרבה שביעיסטים-שמיניסטים, כמה אחרי צבא, וכן, כמה בין גיל 12-15, מה שלדעתי מבורך. יכול להיות שבהופעה שבה נכחת זה היה מורגש במיוחד, לי זה לא הפריע אף פעם. מה שלא יהיה, באמת חשוב לי להדגיש שיוני עושה את הדברים בבדיחות הדעת ולא מתכוון לרגע לרמיזות מיניות אמיתיות בנוגע לקהל שלו, אתה יודע. מה שלא יהיה, כולכם מוזמנים להופעה הקרובה שלו- יום חמישי, 26.7 בבארבי כפר סבא ולהיווכח בעצמכם.

gal1983

New member
היי ../images/Emo140.gif

דבר ראשון תודה על התגובה הכנה... אני שמח שהקהל של יוני גדל , תמיד משמח אותי לשמוע על אומן יוצר שמצליח. במיוחד שהליריקה והלחנים שלו הצליחו להרשים אותי מאוד. הוא לוקח חומר מאוד מעניין ומאוד כבד ונותן לו פאן אחר, היצירתיות שלו מאוד מאוד מוצלחת בעיני. משמח אותי לראות שבין שלל הזבל שזורקים על הנוער היום - יש גם יוני בלוך אחד מוצלח.

gal1983

New member
שיט שכחתי ...

מה שלא יהיה יום חמישי הקרוב אני בכלל בגבע אלון בצוללת - מוזמנת ביותר.
אבל אני מבטיח לעקוב אחריו יותר . הוא דיי מעניין...

foo fighterit

New member
תגובתי לתגובתך לתגובתי (כן כן...)

ובכן גל, אנחנו כנראה נאלץ להסכים שלא להסכים. אני חושבת שאם היית מכיר את המוסיקה של יוני יותר (ואולי גם אותו עצמו דרך כל מיני טוק שואו'ז וכד'), היית מבין יותר את האינטראקציה המיוחדת שלו עם הקהל. ראיתי אותו בתוכנית של ליאור שליין (http://video.nana10.co.il/?ArticleID=497778 -מומלץ בחום! מצחיק בטרוף!), וכבר ממבט ראשון ניתן לראות שהוא לא מרגיש הכי בנוח. אבל על הבמה, איך שהוא עלה, ראית מיד שהוא מרגיש בבית. אני חושבת שמהסיבה הזו יש לו את הפתיחות הזו עם הקהל- ספק בלבי אם הוא היה עושה את אותם הדברים שראית בהם "מגונים" מול קהל גדול יותר. וחוץ מזה, אל תשכח את המשפט "פורנוגרפיה זה עניין של גיאוגרפיה", וזכור שמה שאתה רואה בו מגונה, לא בהכרח מצטייר כך בעיניהם של אנשים אחרים. אולי לכך התכוונה המגיבה מעלי (סליחה שאני לא זוכרת את השם), כשאמרה שהילדים היום כבר לא כל כך תמימים. ברור שזה לא עושה שירות טוב לחברה שלנו, אבל צריך גם להיות מציאותיים, לא? ולגבי העניין של לדמיין את הקהל ערום... נו באמת- הרי זו טכניקה ידועה שאמנים משתמשים בה! אני עצמי מתופפת כבר עשר שנים ואני מופיעה בכל מיני מקומות, ולא מזמן היתה לי הופעה שהייתי מאוד לחוצה לקראתה, וניסיתי להשתמש בטכניקה הזו (זה לא כל כך עזר, אבל לפחות ניסיתי...
). הטקסטים שיוני משתמש בהם מאוד מסובכים (אני לא מתייחסת כרגע לטקסטים שהוא כותב בעצמו, אלא לאלו שברק פלדמן כותב לו- אלה הם האפלים יותר), וגם אני מוצאת את עצמי מופתעת לעיתים מרמת הקדירות שבשירים שלו, ואף מתקשה להבין. למרות שלעיתים אני לא מבינה את כל המשמעויות הנסתרות, אני לא חושבת שזה פוגם בחווית ההאזנה שלי ליוני, ובטח שלא פגם בהנאתי מההופעה. נראה לי שדווקא מה שאילאיל (L a t e b l o o m) אמרה, על כך שזה דווקא מבורך שילדים יגדלו על לחנים מיוחדים וטקסטים מעוררי מחשבה ולא סתם שירים טיפשיים וחסרי עומק, זה בדיוק העניין. גם אם יש ילדים בני 11-12 שמגיעים ליוני דרך "כוכב נולד", אני חושבת שבאיזשהו שלב כל העניין של ההתלהבות ממנו כשופט תדעך, ורק אלה שבאמת יבינו ויתחברו לגוון המיוחד שלו ישארו איתו. יוני בלוך- חנון עם אדג'!

gal1983

New member
דווקא מה שיפה פה

זה שאנחנו מסכימים על הרוב המוחץ של הדברים . תקראי מה שרשמתי בהודעות האחרות שלי. הפרט היחידי שאנחנו לא מסכימים עליו זה רמת הסבירות של מעשיו על הבמה והקינקיות שלהם. וואלה זאת שאלה שאני בטח לא יכול לענות עליה ולא נראה לי שגם את. זה עניין מאוד סובייקטיבי (איך זה משפיע על כל עולל ) ומאוד אובייקטיבי (מעשים שהחברה מרשה לאנשים לעשות או מתחם מעשים ). מה רלוונטי לגבי החברה שלנו כאן בארץ הקודש זה יקבע המחוקק בשאיפה בעזרת מומחים כמו פיסכולוגים ויצחק קדמן

foo fighterit

New member
בהחלט! ../images/Emo13.gif

וד"א, גם אני ישר עשיתי גוגל על השם "יצחק קדמן" ברגע שסיימתי לקרוא את התגובה של נועה...

טובא

New member
אמנם לא הייתי בהופעה בירושלים

אבל הייתי כבר בכמה הופעות של יוני (בבית הכחול לדוגמה)ורוב הקהל נעו בין הגילאים 16-20 (ממה שאני ראיתי לפחות) יוני באמת פרופורמר אמיתי. זה כאילו שהוא נולד על הבמה . מצד אחד הוא מנגן בן זונה והמוזיקה שלו היא בערך הגדרה לאיך רוק צריך להשמע מצד שני איךfoo fighterit כתבה? "גם בתור סמל סקס בא לך לקנות לו צמר גפן מתוק".... בכל מקרה מקווה להגיע להופעה שלו בכפר סבא....

gal1983

New member
תראי אני לא בטוח

שהמוזיקה שלו היא בערך הגדרה לאיך רוק צריך להשמע , אני אפילו דיי בטוח שלא. אני אפילו בטוח שאין הגדרה לאיך רוק צריך להשמע. אני אפילו דיי בטוח שלא הייתי מגדיר את כל השירים שלו כרוק. אבל מה זה חשוב, המוזיקה שלו היא כיפית ורעננה ...

השובבני

New member
ביקורת מהצד

הפקטור המשמעותי ביותר בהופעה הזאת, הפקטור שנתן לי את ההבנה של כל האווירה, ההופעה ובכלל, היו הקהל- קהל שבו ממוצע הגילאים שאף ל13-14. לגבי יוני ולהקתו: במילה אחת- נהניתי. נתנו הופעה טובה, העניקו לקהל הרגשה של קרבה בין הלהקה לקהל- גם אינטימיות לא הייתה חסרה. ההתבגרות של יוני הורגשה, וגם המקצועיות, שצבר עם הופעותיו. לגבי הדיסק החדש שמתוכו כמובן הם ביצעו מספר שירים- דיסק מעולה, וגם בו מורגשת ההתבגרות והמקצועיות. השאו שנתנו היה במילה אחת- טוב. הדיסטורשנים מצד אחד, האקורדיון מהצד השני. הרוגע, ופתאום הטירוף שיוני (ניסה) להחדיר לקהל. בסוף ההופעה איכשהו הרגשתי שמשהו חסר מצד הפרפורמרים, משהו שנעלם- והבנתי, שלמרות השאו, הביטחון הגבוה אך הלא מוגזם, והקרבה שיוני הצליח ליצור, היה חסר האופי הכי גדול של יוני, האופי שעליו אני גדלתי, עוד בהופעותיו הראשונות ובכלל- הנאיביות. אותה נאיביות שגרמה להופעה להיראות פשוטה עד טוהר, נעימה, לא מסחרית. ושוב בואו נחזור לאותו הקהל. אותו הקהל שבמילה אחת- הרס את האווירה שנבנתה בהופעה. אותו קהל של בני 12 שלא מבין בכלל מה הוא שר בהופעה, אותו קהל שהסתכל מוזר על אנשים שעישנו. קשה לי להבין למה, תקראו לי מאנייק, אולי אני סתם מרגיש "מגניב ומבוגר" (בן 17 כן..) אבל עם קהל של ילדים בני 13 זה פשוט לא זה.

תגובה ../images/Emo181.gif !

לא ההיתי בהופעה הזאת אבל... אני "מעריצה" של יוני...ז"א אני אוהבת את השירים שלו ואת העבודה שלו בכלל אני בת 17 (או בישבלך אולי זה רק בת 17) אבל רציתי לצאת להגנתו של יוני ומהריצו ולהגיד ש... לא כולם תינוקות...וכן העולם שונה היום... אני דיי מאוכזבת מחוסר התמימות וכן מאוד מאוד מאוכזבת מרמת הפאקצות בנות 12 וחצי שבאות להופעות כי הן חושבות שהוא "השופט הכי חמוד בכוכב נולד" או "כזה מאמי כי הוא הופיע עם נינט" יש עכשיו גל של מעריצים לדמות "יוני בלוך" ולא לאומנות שהוא יוצר (אומנות כי הוא גם מלחין כותב וכו') אבל יש מעריצים ששומעים שירים של יוני עוד ליפני שהוא הופיע בטלוויזיה ומכירים שירים ישנים שלו שלא יצאו ובחיים גם לא יצאו כדיסק לחנויות...(שירים מתק' התיכון וכו') ושמכירים חלק מהסיפורים שמאחורי השירים ושכן מיתעניינים בתוכן של מילות השיר לעומק (ד"א בפורום של יוני יש עכשיו פינה שבועית של ניתוח שירים...) והמילה וחצי של יוני בין שיר לשיר זה מה שהופך הופעה להופעה ולא לשימעת הדיסק בפול ווליום בפומבי..חח והבנאדם בן 26 עוד מעט ...הוא לא צריך צנזורה... ד"א רוב השירים היותר "מפחידים" על היתאבדויות אונס וכו'...הם פרי עטו של ברק פלדמן (כותב רבים משיריו של יוני)! ואם אהבתה את מה ששמעתה (בצוללת) אז תמשיך להקשיב תאמין לי זה רק הולך ומישתפר... יש הרבא שירים שכבר לא מיתבצעים בהופעות...עם אתה עדיין לא בדרך לרוץ לחנות דיסקים הקרובה לביתך וליקנות את שני הדיסקים של יוני...חח יש אתר שניקרא במה חדשה..ליוני יש שם דף יוצר שבו אפשר לישמוע חלק משיריו (הישנים יותר) גם לברק יש דף תוכל ליקרא שם חומרים כתובים שלו...הוא לא כזה גרוע רק קצת מטריד ליפעמים..
רז

gal1983

New member
רז זה שם יפה... ../images/Emo140.gif

תודה על התגובה המפורטת. אין צורך לצאת בהגנות על המעריצים של יוני ואין צורך לצאת בהגנות על היוצרים. אני חושב שזה מצוין שיש לו גם מערייצם קטנים , כי הוא יוצר טוב והם באמת כמו שרשמה חברתנו מלמעלה ילמדו להבין על מה השירים . אני רק קצת התבכיינתי שלא יזיק לו קצת להצטצמם באינטרקציה המינית עם הקהל והנגנים , הוא לא עיוור , הוא רואה מי עומד מולו - למרות שאותי אישית זה מאוד שעשע.... בכל מקרה אני בדרך לחנות התקליטים , אבל רק בשביל לקנות את "עזרה בדרך" של נועם רותם (זה אמור לצאת בימים הקרובים ) אם את רוצה לשמוע דברים באמת כבדים על הראש - זה הדיסק בשבילך. אם לא תבכי במהלך אחת ההשמעות הראשונות אני מבטיח לקנות אותו ממך.

היי אמממ...

קודם כל תודה וכן זה יכול להיות ממש מצחיק לפעמים מי שמבין גם עם הוא קטן זה כבר עבוד...ומי שלא זה לא פוגע... סליחה אם אני נישמעת נחרצת מידי ליפעמים, פשוט יש עכשיו המון תגובות ובעיקר כתבות שמציגות את יוני כאומן רדוד לקהל של בני 12-15 אז היתרגלתי להגן..חח בקשר לדיסק זאת יכולה להיות בעיה של כסף כרגע אבל אני הנסה... אם יש לך עוד המלצות אני השמח ^^ קשה לימצוא שירים כבדים ועמוקים בימינו או אפילו רק עמוקים כל הרדיו מלא בשירים של מילה אחת שחוזרת וקצת מוזיקת רקע..חח נ.ב אני לא בוכה בשירים כל כך מהר... רז

gal1983

New member
יפה , אז שימי ( שימו ) לב לדבר הבא ../images/Emo91.gif

נועם רותם כרגע מאפשר לשמוע את הדיסק שלו לתקופה מסוימת באתר הבית שלו http://www.noamrotem.co.il אם הוא ימצא חן בעיניך את מוזמנת לרכוש ואף להגיע להופעות <לצורך העלת רמת הבוכיות רק אספר שהדיסק נכתב בתקופה הזאת שזו תקופה בחייו שאשתו חולה בסרטן (ועל זה רוב השירים ) כמה ממקורביו נפטרו ונולדה לו בת - תהני>

תודה...

אני היכנס לישמוע... אני אולי השמע מגעילה אבל...זה דווקה טוב [ז"א זה חבל שאנשים צריכים להגיע למצב כזה כדי ליכתוב ...ליפעמים..] ז"א שירים אמיתיים שמיתקשרים לחיים של האומן בהווה נ.ב כל כך חשוב לך שאני הבכה ? ..חח ותודה על ההמלצה אולי עוד תיראה אותי בהופעות... ו...אני מחפשת שירים עם תוכן אפשר לומר שירים עמוקים אבל לא בהכרח עצובים... זה לא חייב ללכת (רק) יחד ...ושוב תודה...באמת

למעלה