יוסף לפיד - יו"ר יד ושם

יוליקה

Member
מנהל
הייתי מצפה שכמנהל פורום

תיקרא לסדר את זה שהתחיל בכינויים ובהשוואות. צר לי שעינייך סומות למי שהכניס את הסממנים הנאציים לפורום של הנצחת השואה. - לא אני התחלתי - אני נגררתי .

הענאלע

New member
יוליקה, להזכירך זהו פורום להנצחת

השואה ונא לא להתלהם, אפשר להתווכח בצורה מנומסת יותר! ואם נדבר בשפת הילדים, אז את התחלת, לא נגררת! את כתבת "כי עכשיו כל העלוקות מוצצות שוב את דמה של המדינה", וזה יותר מרמז לנאציזם. אין בדברי הבעת דיעה על מה שנאמר, אלא על איך שנאמר.

יוליקה

Member
מנהל
אני התלהמתי? תקראי שוב

צר לי שאינכם יודעים להפריד בין פוליטיקאי לאדם. אני מכירה אישית את טומי לפיד הרבה הרבה לפני שהפך לפוליטיקאי מה הקשר בין היותו אדם חילוני נגד כפייה דתית לבין התפקיד שעליו למלא כיו"ר המוסד שנועד להנציח את השואה לדורות הבאים? האם כילד בן 13 שעבר את השואה לאחר שהנאצים לקחו ממנו את אביו ושחי כל חייו בצל המאורעות שעברו עליו והגיע לתפקיד שר בממשלת ישראל אינו מכשיר אותו לתפקיד - אז מה כן? האם ניראה לך שזה שפה מתלהמת??? ראי את התגובה שקיבלתי ותבחני מי כאן המתלהם: טומי לפיד הוא אדם שבז מעומק ליבו לכל מה שקשור לדת היהודית ולמסורת היהודית. את באמת חושבת שהוא האדם המתאים לנהל את התיעוד והשימור של המידע על הדברים שתיארתי לעיל? את באמת מאמינה שמבחינתו אדם שהתאמץ לקיים סדר פסח סמלי במחנה ריכוז הוא גיבור וראוי להנצחה? הרי לדעת טומי לפיד האדם הזה הוא גולם גמור שסיכן את חייו בגלל האמונות הטפלות הפרימיטיביות שלו. את באמת מאמינה שטומי לפיד יאשר להשקיע שקל אחד ברכישת תשמישי קדושה שהיו בשימוש בזמן השואה כדי להכניסם לתצוגה של "יד ושם"?... אני לא. ולא... אני לא חושב שכל מי ששרד את השואה מתאים להיות יו"ר "יד ושם". כמו שאני לא חושב שכל אדם שלחם במלחמת העצמאות מתאים לנהל מוזיאון הנצחה ללוחמי תש"ח. מי משתמש בשפה מתלהמת פה??? ודאי שבויכוח שלוחצים חזק מדי בסוף יוצא שפריץ - וזה מה שיצא אצלי - אך זה היה בגלל הפגנת השינאה התהומית שלו לטומי לפיד - אני מצאתי את עצמי מסנגרת על האיש - ואם התבטאתי כלפי החרדים כעלוקות - אני חיה במדינה דמוקרטית ואם מותר פה לאנשים להשתלח בו - אז מותר לי להשתלח באלה שאני חושבת שחיים על חשבון המדינה מבלי לתרום לה דבר. ולסיכום - אם זהו פורום שמותר לכולם להביע את דעתם - אבל לי אסור להביע את דעתי כיון שהיא מנוגדת לדעתם - אז חבל מאד שכך הם פני הדברים - פורום נועד להבעת דעות - גם אם הן לא נעימות.

masorti

New member
את טועה במשהו...

אסור לך להשתלח בחרדים בנוסח שבו את משתמשת. שינוי חשבו כמוך שמותר להם להשוות את החרדים לעלוקות, ונשיא בית המשפט העליון הבהיר להם שהדבר פסול על פי חוק. אולי כדאי שתקראי שוב את פסק הדין, ותביני שגם במדינה דמוקרטית יש דברים שאסור לומר.

הענאלע

New member
יוליקה, שימי לב, התגובה שלי לדבריך

היו על הדרך שבה נאמרו ולא הבעת דיעה על טומי לפיד ועל מינויו ( הדגשתי זאת במשפט האחרון ולא מתכוונת להיכנס לוויכוח בעניין). וקראתי היטב לפני שהגבתי. זכותו של כל אחד להביע את דעתו ובצורה מכובדת בכל מקום (מה זה "לך חפש את החברים שלך במקום אחר"?) ובמיוחד בפורום הזה שיש בו רגישות גבוהה יותר. צריך להזהר בלשון ולא להשתמש בדימויים ששונאינו השתמשו בהם ושמעוררים אסוציאציות לא נעימות בלשון המעטה.

talia olav

New member
כרגיל, ככל שסימני הקריאה רבים יותר

כך הטיעון חלש יותר. לא צריך להיות מסורתי כדי להסתייג מטומי לפיד. אינספור הופעותיו של לפיד בתקשורת משקפות במלואן את דמותו הציבורית גסת הרוח וחסרת הרסן, ללא קשר הכרחי לעמדות שלו. יתכן בהחלט שכאדם פרטי טומי לפיד הוא אדם מקסים, כפי שאמנם מעידים רבים מחבריו. אך למרבה הצער מדובר עתה בתפקיד ציבורי, ולכן דמותו הציבורית של האיש היא החשובה לעניין זה.

אינכם יודעים להבחין בין עיקר לתפל??

מי שלא חושב כמוכם - הוא אנטישמי ונאצי??? לאיזה רמה ירדתם? החלטת בית המשפט העליון - היתה בעניין תעמולת בחירות בלבד! בג"ץ על תשדיר שינוי בבחירות: כמו תעמולה אנטישמית אין זה אומר כלום לגבי דעות השונות משלכם. הבג"צ בפרוש השתמש במילה תעמולה! טומי לפיד עמד בראש מפלגה שהציבה לה כמה מטרות - הוא לא החליט לבד על המדיניות והמסרים - היו לו 15 שותפים לדרך ומועצת שינוי היא זו שקבעה את המדיניות. המפלגה מתה, עברה מן העולם (בינתיים) האם בשל כך על טומי לפיד למות גם??? האיש חכם, אינטלגנטי, כריזמתי - וכן יש לו פה שהוא יודע להשתמש בו הוא אומר את מה שרבים רק חושבים בלב. הוא ידע תמיד לכבד את הדתיים ושומרי המסורת - הוא יצא (בשם מפלגתו) נגד כפייה הדתית וחופש המצפון. מה אכפת לדתיים מה עושים החילונים בשבת?? למה אתם לא יוצאים חוצץ נגד השיקוצים שיוצאים מפיה של זהבה גלאון???? בעניין הביטוי "עלוקות" - ואם לא היתה החברה בפורום משתמשת במילה "עלוקות" - האם זה מפחית את העובדה שהחרדים רק לוקחים מהמדינה מבלי לתרום לה דבר?? הם לא עובדים לכן גם לא משלמים מס הכנסה וביטוח לאומי אבל מקבלים תקציבים מהמדינה ואת ילדיהם הם מגדלים על חשבון הביטוח הלאומי. הם לא משרתים בצבא - ואפילו לשירות לאומי (כמו אנשי המפד"ל) הם מסרבים ללכת. לכן זה לא משנה באיזה כינויים תקראו לזה - זה לא משנה את העובדה שיש מי שתורם למדינה ויש מי שלוקח מהמדינה.

masorti

New member
לשמחתנו מפלגתך נעלמה...

אז תחסוך לנו את נאום התעמולה של שינוי. ממילא בית המשפט העליון הבהיר מה דעתו על תעמולה זו. וטומי לפיד לא צריך חס וחלילה וחס למות. הוא רק צריך לפרוש מהחיים הציבוריים ובמקום זאת לשחק עם נכדיו. הציבור בעט בו החוצה דרך הדלת לא כדי שהוא ייכנס חזרה דרך החלון. דרך אגב, אני גם נגד השיקוצים שאומרת זהבה גלאון. אבל היא,כמדומני, לא נבחרה כיו"ר "יד ושם". לכן הדיון בשיקוציה לא רלוונטי כרגע לפורום זה.

אתה איש רווי שינאה

ואני לא רוצה להזכיר פה מה קרה בגלל שינאת חינם. ומישהו כתב פה על התלהמות... אז אולי תירגע תעשה מיקלחת קרה זה טוב גם נגד החום וגם אולי ירגיע אותך. אגב, אני בכלל לא איש של שינוי לא תמכתי בהם קודם ולא תמכתי בהם גם כחץ... טומי לפיד - הוא התמנה לתפקיד בדרך דמוקרטית, דומני ע"י הצבעה בכנסת אז אם אתה כל כך אוהב לחבק את החלטת בג"צ אז תחבק גם את הדמוקרטיה בישראל! זהבה גלאון מזיקה הרבה יותר מיו"ר יד ושם - כי אותה שומעים כל יום בערוץ תקשורת שונה. את טומי לפיד לא תשמע בכלל!! ואגב, אם אתה כל כך דואג לתפקודו כיו"ר יד ושם כשומר על ערכי היהדות - אין לו כל כוונה וודאי כל סמכות לשנות כהוא זה את מדיניות יד ושם. יד ושם נועד להנציח את הניספים בשואה, את הזיכרונות, ואת הקהילות שהיו בכל רחבי אירופה וצפון אפריקה - קהילות שלמות וגדולות - טומי לפיד אינו מתווה מדיניות בעניין זה. אני מציע לך להפנות בימים אלה את שינאתך כלפי נסראללה ומוג'דיאן האירני - ולא כלפי יהודי ישראלי שאוהב את המדינה בכל נימי נפשו.

masorti

New member
לפיד הוא איש רווי שנאה...

ואני לא ממליץ לך להשתמש בטיעון של בחירה דמוקרטית לתפקיד כטיעון מנצח. להבדיל, אדם מסוים ש"בזכותו" אנו מתכנסים בפורום זה נבחר גם הוא לתפקידו בדרך דמוקרטית. (ולפני שאתה צווח ככרוכיה על ההשוואה... שים לב שרשמתי "להבדיל") אשריך המאמין שטומי לפיד לא יתערב במדיניות "יד ושם" בקורלציה לדעותיו האנטי-דתיות ואנטי-יהודיות.

אתה ירדת לגמרי מהפסים מרב שינאה

גם אם כתב "להבדיל" אתה בכל זאת משווה את הבחירה הדמוקרטית ! מי כאן הנאצי בדיוק? הכנסת?? שאתה משווה את בחירת היטלר בדרך דמוקרטית? הוא בסך הכל ניבחר לעמוד בראש מוסד ציבורי לא להנהיג את המדינה! ונניח שטומי לפי דברייך רווי שינאה - בגלל זה אתה שופך פה כל כך הרבה שינאה כלפי מי - האם אתה שונא את כל מי שלא חושב כמוך?? לא שמעת על ויכוח בין שתי דעות? מי איפה לקחת שטומי אנטי יהודי?? הוא אנטי חרדי!! ובכלל לא אנטי דתי - המפד"לניקים אף פעם לא האשימו אותו בכך.

masorti

New member
אתה זה שירדת מהפסים...

אתה מנסה לטעון שבחירה בהליך דמוקרטי היא ערובה לבחירה באדם נאור, ואני הוכחתי לך בעזרת דוגמא קיצונית שאתה טועה. הצעקות שלך לא יהפכו את דבריך ליותר צודקים. טומי לפיד ומפלגתו שנאו ושונאים את הדת היהודית ולא רק את החרדים. אני מזכיר לך שוב שקבוצת ח"כים ממפלגתו הגישה בזמנו לכנסת הצעת חוק לאסור את השחיטה הכשרה במדינת ישראל. (חפש בהודעות אחרות שלי בשירשור את הלינקים להצעה זו.) רק שנאת הדת היהודית יכולה להביא למהלך כזה.

גילית את פרצופך האמיתי

אני חשבתי שאתה אדם דתי. "הצעקות שלך לא יהפכו את דבריך ליותר צודקים." אני לא צעקתי, ואני לא צועק, אפילו לא מתרגז כמוך... זהו בדיוק העניין - שאינך מסוגל לקבל את דעתו של האחר בגלל זה אתה מתרגז, ושופך כל כך הרבה אנרגיה לשוא. כיון שאינך אדם דתי - אחרת לא היית פה עכשיו בכל זאת אני מאחל לך שבת שלום.

יוליקה

Member
מנהל
יש לך טעות, הוא כתב לפני

כניסת השבת. אבל זה לא העניין. אני ירדתי מהוויכוח העקר איתו כבר לפני יומיים. אדם מר נפש כמוהו, אכול שינאה - לא שווה את המאמץ.

masorti

New member
חמודי, השבת נכנסה ב- 19:23.

ברגע כניסת השבת המחשב שלי היה כבוי. חוץ מזה, מידת הדתיות שלי לא משנה לגבי דיעותיו של טומי לפיד.

AVIYA GIRL

New member
יו"ר יד ושם-שנוי במחלוקת

יוסף לפיד, למה? ע"פי " העיקרון הפיטרי"?!

למעלה