להתחיל לצחצח מהתחלה, עם מברשת רכה במיוחד, חיתול או גאזה. למי שעוד לא מכירה את הפורום הנחמד של "אומנות הלידה" שמשלב מומחים מתחומים שונים שקשורים להריון, לידה והורות לתינוקות - הצטרפה לצוות לא מזמן רופאת שיניים לילדים, והיא כתבה על הצחצוח מהשן הראשונה: http://www.leida.co.il/reply.asp?rep=23729
פעם היתה המלצה גורפת לתת פלואוריד. כיום זה רק ע"פ הנחיית רופא שיניים לילדים שבודק את התינוק ומכיר את רמת הפלואורציה במים המקומיים. ההמלצה להוסיף פלואוריד הוא אצל תינוקות שאצלהם יש סיכוי גבוה לפתח עששת. יש את הפורום של דר´ בוצר בוואלה- שאלו שם רבות על תוספת פלואוריד. תוכלי לערוך שם חיפוש.
כי עודף פלואוריד יכול לגרום נזקים חמורים. כשמוסיפים למים זה בסדר כי אז זה בריכוז הנכון שלא גורם נזקים, אבל לא מוסיפים יותר בטיפות, גם באיזורים שלא מוסיפים בהם פלואוריד למים.
השניה לא מזמן - דווקא למעלה ממש מעל הראשונה! וחודשיים אחרי שיצאה הראשונה. הוא ממש לא קרא את הספר. ואני גיליתי את שתיהן, אז זה אומר שאני קונה את הנעליים הראשונות וגם השניות? בקרוב נוכל להפגיש אותם למנגל משותף! (העיקר שנצליח להפגיש ביניהם כבר וגם להפגש בעצמנו!)
אולי בסביבות חנוכה? יש לי חופשה מעהבודה מה 13 עד ה 17 (כולל) והפעם אני לא אצטרך לקחת את החתול לוטרינר (סורי ליאתי). אני אשמח להזמין אתכם אלי (לתל אביב)...
לבת שלי חופש, יהיה לה קצת משעמם עם בני 9-10 חודשים, אז נבחר יום שהצהרונית עובדת בו. בר מאד השתפר בנסיעות (טפו*3...) אז נראה לי שלא תהיה בעיה להגיע לתל אביב ולהפגש איתכן.