יוצאת מהארון - אנחנו חוזרים לישראל

לילית462

New member
התמונות שאת מעלה בפייסבוק לא בדיוק מפתות

קררררררררררר. אין לי מושג איך נתמודד עם החורף הישראלי הדירדל'ה אז קנדה? אין מצב, אנחנו אנשים של מזג אוויר טרופי, לפני אפריקה גרנו בקאריביים... לא מסוגלים להתרחק מקו המשווה ומזג האוויר הזה שבו שותים משקאות עם מטריות.

טוב, אני אפרסם הרבה תמונות באביב, אולי תשני את דעתך...

האמת שהחורף לא קל. מודה

(משקאות עם מטריות - מזכיר לי את הזקן בן המאה...
)

לילית

מורידה בפנייך את הכובע ומעריצה אותך על ההחלטה שלקחת!
את עוברת באמת קתופה קשה ואני שולחת לך כוחות

גם אני תמיד משתאה למול האופן בו את מדברת על אוגנדה כבית ועל תחושת השייכות. כשאנחנו גרנו בסין היה לנו (ולחברינו) מאוד ברור שזה לזמן קצוב (גם אם 5 או 10 שנים) כאקספטים, ושתמיד תמיד נהיה זרים שחיים בסין.
יש תחושה שאצלך זה אחרת וגם אני הייתי שמחה, אם יש לך את האנרגיות לכך, לשמוע על כך עוד.

מקווה שההחלטה שקיבלתם לחזור לישראל תוכיח את עצמה ושתהיו מאושרים!

בהצלחה רבה

noaronen1

New member
אני מאוד מעריכה את ההחלטה שקיבלתם

אני בטוחה! שלא קל לך(כם) וצר לי לשמוע על סבתא שלך והחתולה שלך, אני בטוחה שאת מאוד עצובה ועם כל מה שעובר עליך כרגע זה בטח רק מעצים הכל.
אני מאוד מעריכה ומעריצה את קבלת ההחלטה שלך, הידיעה שהערך המוסרי ערכי מוביל אתכם לקבלת ההחלטה הוא מרגש ואמיץ, ואני חושבת שהילדים שלכם יקחו (ולוקחים) מההחלטה שעשיתם המון והיא תלווה אותם ואתכם לאורך כל חייכם. אני משערת שמאוד עצוב לך לראות את המדינה שראית ואת עדיין רואה כבית הולכת בעקבות החלטות מוסריות נוראיות שכאלו ואני מקווה בשבילכם שהמעבר יהיה חלק ככל שניתן ועם כל הקושי במעבר שלפחות הידיעה שאת הולכות בעקבות הערכים המוסריים שלך ומה שאת מעבירה לילדייך יחזק אותך בכל פעם מחדש.

forglemmigej

New member
הנה שינוי לכל מי ששאל איך עושים את זה

כל הכבוד שאתם לוקחים את החיים למקום יותר נאור , בלי שום קשר ליחס להומואיים האם זכויות הומניות אחרות כן מתקיימות, מה בקשר לגישה לחינוך או בריאות מה עם התפלגות ההכנסות או שהכל נשאר בידיים של הנשיא Yoweri Museveni מאז 1986 .
כל טוויסט שלוקחים בחיים מעשיר אותנו וגם אוגנדה היתה חלק במארג החיים. בהצלחה.

לילית462

New member
רוב החינוך פה הוא פרטי ויש כאן מעמד ביניים

אמנם יש חינוך ציבורי אבל הוא על הפנים ורוב החינוך כאן הוא פרטי, כלומר פחות מנוהל. אבל מכרה סיפרה לי שבעקבות החקיקה בית הספר צריך לעשות שינויים בתוכנית הלימודים ולשנות את המדים של בית הספר, להאריך את החצאיות....
מוסווני הולך בעקבות החבר שלו, מוגבה ולוקח את אוגנדה לכיוון של דיקטטורה. לצערנו.

מאוד מעריכה את ההחלטה המוסרית

מקווה שהדברים יסתדרו בקלות יחסית, נשמע שאת כרגע בלב המערבולת.

me too

New member
אוי.....

שיהיה בהצלחה!
גם אני נמצאת כרגע עם האצבע על הדופק, גם בקוויבק נושבות רוחות של גזענות (כלפי כל הזרים, לא רק יהודים) ואני מחכה לראות מה יקרה בבחירות הקרובות. אבל הדיבורים על עזיבה נמצאים באויר, וזה מלחיץ.
שוב, שיהיה בהצלחה. מאחלת לך שהשקט יחזור במהרה!

לילית462

New member
אמן!

אני רואה זאת כהזדמנות לעשות מעשה ולא רק לדבר. אני מאחלת לכם שלא תצטרכו לעמוד במקום הזה.

וואו, זו חתיכת טלטלה

וכשכל זה נכפה עליכם (במידה מסוימת) זה בכלל לא קל לעיכול. מאוד עצוב לראות מדינה שהולכת לכיוון האפילה
אבל לחלוטין ברור למה קיבלתם את ההחלטה הזו וברור שתנצחו!
שיהיה בהצלחה בהגירה לישראל. למרות שלכאורה חוזרים הביתה, זה לעבור הגירה מחדש.

לילית462

New member
לגמרי לעבור הגירה,

בפרט לילדים שחיים כאן כל החיים שלהם. ההבדל היחיד הוא שאנחנו לא צריכים ללמוד שפה מההתחלה, לפחות הילדים מדברים עברית שוטפת ואני מקווה שיצליחו להשלים את הפערים בשפה במהירות.

Mottek

New member
סוף הוא תמיד התחלה

מאוד מעריכה אותך על ההחלטה שקיבלתם, איזה החלטה אמיצה! אמנם התיזמון עם כל שאר הדברים שקורים בחיים שלכם כרגע לא אידאלי, אבל אני מאמינה שבסופו של דבר דברים יסתדרו ושתמצאו את מקומכם גם בישראל.
כמו שכתבה לאה נאור, סוף הוא תמיד התחלה של משהו אחר... שיהיה לכם המון בהצלחה.

סוף הוא תמיד התחלה
מילים: לאה נאור

סוף זה תמיד התחלה של משהו אחר.
- טוב יותר?
- רע יותר?
- לא יודעת מה יותר.
משהו אחר.
כשהדרך נגמרת מתחיל איזה שביל,
כשהלילה נגמר אז הבוקר מתחיל,
כשנגמרת שעה, עוד שעה מגיעה,
רק בסוף הידיעה מתחילה השגיאה.
יש תמיד יום מחר לכל יום שעובר,
כל חלום משומש מחליפים באחר.
כשנגמרת שנה, עוד שנה מתחילה,
כל תשובה מתחילה רק בסוף שאלה.
כי סוף זה תמיד התחלה של משהו אחר.
כשהסרט נגמר החיים מתחילים,
הצלילים מתחילים כשאין כבר מלים.
כשנגמור את הצליל אז נתחיל צליל אחר.
כשנגמור את השיר אז נתחיל לדבר.
- טוב יותר? רע יותר?
- לא יודעת מה יותר.
משהו אחר.

לילית462

New member
תודה, קראתי ובכיתי

כל כך קל לשכוח את הנוסחה הפשוטה הזאת, את הדרך הזאת של העולם להתנהל... תהיה התחלה חדשה ויהיה מצויין!

een ogenblik

New member
הגירה על בסיס מוסרי

היא אחת ההחלטות שלכאורה קל להגיע אליהן אך בפועל אנשים מתקשים לעשות זאת. ההסטוריה טובה מאוד בלהוכיח זאת. אי לכך ובהתאם לזאת, כולי מלאה הערכה על כך שהגעתם להחלטה שהגעתם.

החיים בכללם אינם פשוטים. בהצלחה במה שלא יהיה.

לילית

האמת שקראתי את ההודעה שלך על החזרה בפורום אחר וחיכיתי שתכתבי פה גם משהו.
קודם כל- אני מעריצה אותך על ההחלטה. קשה לי לדמיין אפילו כמה זה קשה. רציתי לשאול אותך (ואת לא חייבת לענות) אם שקלתם מעבר למקומות אחרים חוץ מישראל? אני שואלת את זה בין השאר כי לתחושתי ישראל היא גם מקום עם הרבה הגבלות של צניעות, דת וכו׳ (להבדיל - ואני לא משווה לאוגנדה).

לילית462

New member
שקלנו לכמה רגעים... אבל עבר לנו

ההחלטה קשורה גם לגיל של הילדים והרצון שלנו לא לטלטל אותם יותר מידי ולשגע אותם.
נכון שבישראל גם יש מגבלות מסויימות באיזורים מסויימים, אבל אני משערת שאנחנו נחייה בבועה שלנו שלא בדיוק מורגשים בה חוקי הצניעות של בני ברק.
אין לי בעיה לכבד מיעוטים, הבעיה שלי נובעת בדיוק מחוסר כבוד למיעוטים ורדיפה אחריהם.

למעלה