יוצא ביום שלישי...

That80sshow

New member
יוצא ביום שלישי...

קראתי פה דברים של אנשים בנוגע למה לקחת ולכאלה דברים, תודה רבה לכם על ההודעות הם עוזרות עם השאלות. סתם נזכרתי בפורום הזה והחלטתי לכתוב... אני ממש מקווה שיהיה לי מסע טוב, אני כעקרון תמיד חונכתי על ברכי השואה ומרשימת הספרים שיש לכם פה קראתי בערך חצי- מה שמזכיר לי אני חייב להשיג את הזהו אדם של פרימו לוי עוד פעם כי איבדתי את שלי, פשוט ספר מרגש. אבל אני פוחד שאיכשהו המסע של בית ספר לא יהיה טוב כמו מה שהייתי עושה בלי שיגידו לי איפה ללכת, כעיקרון כבר הייתי בכמה מחנות ריכוז ובהרבה אתרים שקשורים למלח"ע השנייה (נורמנדי החופים אומהה ויוטה, הבונקר של היטלר, הבית שלו על ההרים, מוזאונים שונים בנושא השואה ועוד הרבה שקשה לזכור) אבל דווקא בפולין לא הייתי עדיין, ועד כה לא היה לי כל כך חוויות טובות מדברים שמארגן הביה"ס, רוב ה"עניין" היה פשוט לשבת בלילה בחדרים\אוהלים\וכו' ולראות אנשים משתכרים או לאידע פשוט עושים דברים שהיית יכול לעשות גם אם היית לוקח אותם לבית מלון ותוקע אותם שם שבוע. ואז בסוף הטיול שואלים- מה היה הכי כיף? "להיות עם חברים בלילות וכאלה... חחח זוכר איך שמוליק נתקע בקיר מרוב שהוא שתה? חחחחחחחח" "אבל רגע, מה עם כל המראות" "אממ היה בסדר.... כו וכו' חחח זוכר איך שדנה כל הזמן ניסתה לפתות את המדריך חחחחחח" אז אני מאוד מקווה שלטיול הזה יש תוכן, אני אישית חושב שאני מסוג האנשים שיכולים להנות מטיול באמת בעל תוכן בקשר לזהות שלי כיהודי, ומכל מי ששמעתי הטיול היה מהנה מאוד, אבל הבעיה שממה שכל האנשים נהנים לא תמיד אני נהנה- דוגמה טובה זה הטיולים שבהם הכיף העיקרי זה לבלות עם חברים (לא שאני מוריד מהחשיבות של לבלות עם חברים, זה באמת יכול להיות כיף לא נורמלי וזה גם שונה להיות עם כל השכבה אבל לא צריכים ללכת לטיול מיוחד בשביל זה מספיק פשוט לשים אנשים באולם הספורט בלילה ולזרוק את המפתח). כו וכו', אם תוכלו לעודד אותי בהצהרות כלשהן זה יהיה נחמד :)

קודם כל בהצלחה!...

אל תדאג.גם אם אתה מרגיש שהמסע לא מתנהל כמו שחשבת מהתחלה תחשוב חיובי והכל יהיה טוב!.. לגבי השטויות-אין לך ממה לדאוג!..זה ממש לא דומה לטיול שנתי! אתה תבין את זה שם.

ב ר צ ו ק

New member
אממ....

אני חושבת שאתה לא צריך להיות מודאג מהדברים האלו... כן, בהתחלה יש את הכייף- בדיוטי פרי, במטוס וכול אלה... אבל איך שמגיעים לאתר הראשון, אתה ממש יכול להרגיש את האווירה משתנה... תנסה לתת צ'אנס לשכבה שלך, האנשים שיוצאים הם בדרך כלל היותר איכותים, ותראה שדווקא בפולין אתה תצליח להתחבר לאנשים שאף פעם לא דיברת איתם... המסע הזה הוא מאוד משמעותי וחשוב, אבל תנסה למצוא גם רגעים של כייף וצחוקים, אחרת יהיה לך קשה מאוד לעבור אותו... אתה תראה איך לאט לאט אתה מתאים את המצב רוח שלך למקום, ואיך המצב רוח משתנה בשניה.... חוץ מזה- חשוב שתהיה פתוח לקבל גם את הרגשות ואת היחס של שאר חברי המשלחת, לא כולם מגיבים אותו דבר, יש חלק שזה פחות חשוב להם או לפחות ככה הם מתנהגים וצריך להבין גם את זה... זהו בערך....תהנה, תחווה, תראה, תבכה (כן, גם לבנים מותר..),תתמודד,תרגיש ותחזור לספר איך היה.... מקנאה בך המון.... ואל תיבהל- המים שם חרא.... בהצלחה!!

That80sshow

New member
חחח אז בקשר למים

מה עושים? שותים מינרליים+ לוקחים כמה ליטרים שנותנים לכל ילד בלילה?

לא נכון...אל תגזימו המים שמה

לא מגעילים בכללל...אותו טעם יש למים שלהם ושלנו.לפחות אני לא הרגשתי בכלל הבדל

המים כמו בארץ

מקבלים כמה בקבוקים שרוצים, חשוב לשתות הרבה. המיץ תפוזים מגעילללל לא כדאי לנסות אפילו. חחח אבל שצמאים שותים הכל :]

חחח זה כל כך נכון....אבל שתינו

שמה כמויות של מיץ תפוזים....זה היה דוחה אבל מתרגלים...ובטיסה בדרך חזרה זה כבר היה לנו חסר...חחח קראנו לזה וטימין c...ואי זה היה חזק!!

yuvalika81

New member
גיא? בראון?

רות בן עטר מדברת ! :] סתם, זאת יובל ואם כבר אני כאן, אז המים באמת היום נורמליים ומהקרטונים של המיץ תפוזים ששתינו- אפשר לעשות פרדס שלם! אפילו שניים... ומוופלים גם :\ אז מה מעשייך כאן?

yuvalika81

New member
הוא יודע שרומנים זאת אהבת חיי

אין רומנים שהם לא טובים, נכון גיא?
ואם מישהו צריך עזרה, בכיף

גם אני רומני חח....

כל הרומנים תותחים-גיא אחד מהם! אבל איך אמרתי לו פעם! -אין כמו הרומניות
חברים!..אל תתנפלו עליי

וואלה?...

יש עוד רומנים חוץ ממני באשקלון
במקרה כזה אני חייב לבקש אייסיקיו
!