יותר חשוב מ-4.4.3: Swiftkey עוברת למודל חינמי

• פותח הנושא em28
  • פורסם בתאריך

BobboVilla

New member
בגלל שהניבוי שלה לא משהו חיפשתי חלופות

תנסי את Kii Keyboard - לדעתי הניבוי שלה מעולה.

trilliane

Well-known member
מנהל
בעיניי הוא דווקא בסדר גמור

אני לא רואה טעם להתקין מקלדת אחרת רק עבור הניבוי. היא תומכת בעברית בכלל? (מהיכן הן לוקחות את מאגר המידע שלהן, כשאני חושבת על זה?). אני מעדיפה להתקין כמה שפחות יישומים, למעשה לא התקנתי שום יישום חלופי ליישומי מערכת (ספר טלפונים, מסרונים, מקלדת, דפדפן, נגן מוזיקה וכו' – משתמשת במה שהגיע עם המכשיר).

BobboVilla

New member
יש לה עברית - פשוט מתקינים add on

שכולל את הניבוי בעברית. אגב, אם את חושבת שהאפליקציה המובנית של סמסונג היא יותר טובה, את מוזמנת להסתכל על רשימת ההרשאות שלה. אצלי בדקתי והפסקתי אחרי שראיתי שלאפליקציית מקלדת יש הרשאה למיקום מדויק (כלומר GPS) שלי.

לדעתי יש הבדל עצום ביכולת הניבוי, וגם הממשק של Kii יותר טוב (למעט העובדה שאי אפשר להחליק על המקלדת כדי להחליף שפה).

לדעתי היתרון הגדול באנדרואיד הוא שניתן להחליף כמעט כל חלק מהמכשיר גם בלי להתעסק מבחינה טכנית (רוט, רום ושאר ירקות), אבל זו החלטה שלך.

trilliane

Well-known member
מנהל
כאמור, אני משתדלת להימנע מהתקנות לא מהותיות

ואם אני צריכה להתקין גם מקלדת נוספת שתרוץ לי ברקע (מן הסתם היא לא תבטל את זו של סמסונג, לא?) ועוד תוסף...
אני לא יודעת מהן ההרשראות של המקלדת של סמסונג, כי לא אני התקנתי אותה... היא פשוט עולה אוטומטית ביישומים שדורשים אותה, מן הסתם. מבחינתי היא כמו חלק ממערכת ההפעלה.

לגבי GPS לא ממש מטריד אותי, 99% מהזמן אני לא מחוברת ל-GPS (וכשאני כן המקלדת לא עובדת למעט לרגע קצר בוייז) וגם לא לאינטרנט, אז לא נראה לי שזה גם משנה הרבה...

אני יודעת שאפשר להחליף כל מיני חלקים במכשיר, רק שחלקם ממשיכים לרוץ בכל מקרה או שאני לא יכולה להסיר אותם ואז אני מעדיפה לחסוך זיכרון וכו'.

BobboVilla

New member
רק מקלדת אחת רצה בכל זמן נתון

כמו שרק לאונצ'ר אחד רץ בכל זמן נתון. אני ציינתי את הרשאות המיקום כי זה נראה לי סביר שאפליקציית מקלדת צריכה לדעת איפה אני נמצא.

AD HOC

New member
בהרשאות החדשות של swiftkey

מופיע:
allows app to determine the phone number and device IDs, whether a call is active and the remote number connected by a call

למה המקלדת צריכה לדעת עם מי אני מדברת בטלפון? זה גם אומר שאם למישהו אין את המקלדת אבל הוא מדבר בטלפון עם מישהו שיש לו את המקלדת, מפתחי האפליקציה מקבלים עליו נתונים.

יש לי את הגירסא בתשלום של המקלדת ואני חושבת שהיא מעולה אבל זה נהיה קצת creepy...

אם עושים רוט לטלפון, ניתן לחסום חלקית הרשאות ועדיין להפעיל את האפליקציה?

BobboVilla

New member
בדיוק רשמתי על זה בשירשור לגבי ההרשאות

http://www.tapuz.co.il/forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2142&MessageId=175289816

בגדול, עושים רוט, מתקינים משהו שנקרא Xposed framework, שזה כלי שמאפשר להתערב בהיבטים שונים של מערכת ההפעלה, ואז מתקינים למנגנון הזה מודול בשם XPrivacy שמאפשר למנוע לאפליקציות שונות גישה להיבטים של המכשיר, כולל למשל גישה לאנשי הקשר או אפילו גישה לאינטרנט.

למיטב זיכרוני יש לך נקסוס 4, מה שאומר שכדי לעשות רוט צריך לפתוח את ה-Bootloader, דבר שימחק לך את כל המידע על המכשיר.

AD HOC

New member
אאוצ'. תודה

אולי בהזדמנות כשיהיה לי הרבה זמן פנוי אני אתעסק עם זה. אני מניחה שב-iandroid יש מדריכים מפורטים להדיוטות לכל התהליך?
בינתיים אני פשוט נמנעת מלעדכן הרבה אפליקציות (לא בכולן זה עובד, דרך אגב - וואטסאפ פשוט מפסיקה לעבוד אם לא מעדכנים מיד לגירסא החדשה).

BobboVilla

New member
בנקסוס, למעט איפוס המכשיר, זה די פשוט

יש גם כלים אוטומטיים שמאפשרים לעשות את זה בקלות יחסית.

סטלוס2

New member
ה-EMOJI ממש מעצבן

כפתור ה-ENTER הפך עכשיו לכפתור כניסה למקלדת EMOJI ולקח לי שעתיים להבין איך להיפטר מזה ולהחזיר לעצמי את ה-ENTER הרגיל !

אגב, איך אלה שכבר שילמו מורידים ערכות נושא ?

פצית219

New member
בפעם הראשונה שהשתמשתי במקלדת המעודכנת

קפץ לי חלון שהפנה אותי לערכה. אבל למי שאוהב את המקלדת הזו אני ממש ממליצה להירשם דרך גוגל פלוס לגירסאות הבטא. אני משתמשת בהן כבר מלא זמן, הם משחררים לשם את הפיצ'רים החדשים הרבה זמן לפני שמשחררים את העדכונים הרשמיים, ולא נתקלתי בבאגים.

em28

Well-known member
לא רואה שזה אפשרי, ניתן רק לא להשתמש בהם

למעלה