יו הלוואי והיה לי ....

travis girl

New member
יו הלוואי והיה לי ....

מתכון לעוגיות שוקולד
 

judi1

New member
איזה סוג?

מה בדיוק ישמח אותך? יותר שוקולד שוקולד או קצת יותר קקאו..או שוקולד תפוז..או משהו רך כמו כדורי שוקולד..או שמרים ממולאים בשוקולד..או צירוף של שוקולד פריך עם אגוזים או שוקולד צ'יפס עם אגוזים וצימוקים או מה?
 

travis girl

New member
../images/Emo67.gifשוקולד שוקולדדדד

עוגיות שהן כמו עוגיות שוקלדצ'יפס אבל בלי שוקלדצ'יפס ומשוקולד אמיתי
 

judi1

New member
הנה לך בדיוק מה שאת רוצה... ../images/Emo3.gif

אלה הן העוגיות הכי שוקולדיות שאני מכירה.. וכמן כן הן..עוגיות שוקולד פושעות..מנירה רוסו.. חומרים: 200 גרם שוקולד משובח. 3/4 כוס סוכר חום. 50 גרם חמאה. 2 ביצים טרופות. 1 כפית תמצית וניל. 1/2 כוס קמח תופח. 2 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס. קורט מלח. הכנה: מתיכים 100 גרם שוקולד מעל סיר כפול. מסירים מעל האש. מוסיפים :סוכר, חמאה,ביצים, וניל וקמח. קוצצים את יתרת השוקולד (100 גרם), בעזרת מעבד מזון.(להב פלדה) מוסיפים לתערובת יחג עם האגוזים הקצוצים. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.יוצקים מהבלילה עוגיות בעזרת כף. אופים כשתים עשרה דקות . 180 מעלות ולא בטורבו. רצוי מאוד להיות בסביבה להריח להציץ ולגשש. מצננים לחלוטין מחוץ לתנור ,ומעבירים לכלי סגור.
 
ג'ודי ../images/Emo92.gif עוגיות "עמידות"

יש לך רעיון לעוגיות ט ע י מ ו ת שיכולות לעמוד בטילטולי טיסה ארוכה מאוד? ולשמר את טעמן לאורך זמן?הכיוון הוא קוקוס אגוזים שוקולד...
מראש.
 

judi1

New member
מישהי כאן הולכת לעשות חיים???../images/Emo8.gif

מה שעןלה בדעתי זה לא בכיוון שלך..קנטוצ'יני שזה פיתוח אישי שלי על בסיס מתכון מפירנצה.. הן עמידות יופי ..וטעימות גם.. ואולי בעצם..אלה שנתתי כאן ..בתוספת קוקוס על חשבון משהו אחר..יחזיקו מעמד.. עוגיות גרנולה כאלה בריאות גם באות בחשבון.. ואם אורזים היטב..כמו שאני ..אפשר לייצא גם בקלוואה..ותפוחים..ואפילו עוגת גבינה לגרמניה..
 
אמממ... ועוד איך... ../images/Emo42.gif../images/Emo160.gif

שבועיים קסומים בדרך על רקע חופי האוקיינוס השקט עם חברה.... וחשבתי לפנק אותה במשהו ביתי... הענין הוא שאני רוצה מעט שיכיל את המרובה. כלומר אריזה קומפקטית עם מקסימום טעם... חשבתי על משהו בסגנון של בצק שמקררים, חותכים לפרוסות לפני האפיה, כדי שאפשר יהיה לארוז בגלילים מהודקים,(הייתי שולחת כאלה לצבא ועמדו יפה בטילטולים), הבעיה שאין לי אף מתכון כזה שמכיל שוקולד, היא בדעה שאם כבר פצצת קלוריות אז שיהיה עם הרבה שוקולד... תודה על הרעיונות. את המתכון שלמעלה כבר הדפסתי, אנסה כמה דברים ומה שלא ייראה לי מתאים לנסיעה, ודאי ימצא "בית חם" אצל בני ביתי הנותרים מאחור...
 

judi1

New member
נתתי כאן פעם ..

בראוניס, עם יופי של כמות.. ואם את משתמשת באחוז קקאו גבוה יוצאים מעולים.
 
במעדני מזרע כשאני רוצה תוצרת חוץ

אבל למרות שיש שחושבים ש"עלית" זו מילה גסה, בשוקולד ספלנדיד מריר שלהם יש 70% מוצקי קקאו והוא בהחלט עומד בסטנדרטים שלי... משתמשת בו לעוגות וגנאשים, בעיקר לכאלה שהשוקולד שבהם הוא רק אחד מהמרכיבים. אגב בתור חובבת פרג, שיכללתי מתכון לעוגת פרג ושוקולד שבעיני מאוד מוצלח. מעונינת?
 

judi1

New member
נראה לי..

שאני מעדיפה להשאיר את הפרג פרג והשוקולד שוקולד.. אבל פתוחה להצעות ..
 

judi1

New member
הסבר..../images/Emo141.gif

למרות שאני עובדת הרבה הרבה עם שוקולד.. אני,אישית, אוהבת אותו מר..מרוכז....בכמות של קובייה..ישר לווריד.. לא מחסידת עוגות השוקולדים.. ואם כן..היא חייבת להיות יוצאת דופן..(יש לי אחת כזו) ,וגם אז רק ביס.. ..כרגע אני הולכת להכין שמרים עלים במלית פרג..כי הבן הצעיר התלונן.. שמה זה שאין במקפיא כלום עם פרג.. ואיפה המתכון? הרי אמרתי שאני בכל זאת פתוחה...
ועוד משהו: השבוע גיליתי בהר זהב מחיות טהורות של פרי. אתמול ניסיתי להכין ממחית כזו גלידת קוקוס. זוכרת שהיה כאן שירשור בדבר איך לשמר את הטעם שלו? עוד מעט אגש לטעום מה יצא מזה ..אבל המחיות נהדרות..מיובאות מצרפת. (פסיפלורה, תות שדה, פירות יער וכו').
 
עוגת פרג ושוקולד

יש מתכונים רבים בסגנון הזה.במשך השנים עשיתי נסיונות להגיע למרקם לא כבד, ששני הטעמים באים בו לביטוי מלא. אהבתי גם את טעם אגוזי הלוז בניסוי האחרון. (עשיתי נסיונות עם אגוזי מלך ופקאן וגם ללא אגוזים בכלל וזה בעיני היה המוצלח מכולם). עוגת פרג ושוקולד עשירה מצרכים: 100 גר' חמאה רכה 1 כוס סוכר 6 ביצים מופרדות 200 גר' פרג טחון 100 גר' אגוזי לוז טחונים (אפשר להמיר בפקאן או אגוזי מלך). 200 גר' שוקולד מריר ½ כוס פירורי ביסקויט או פירורי לחם 1 שקית אבקת אפיה לציפוי: 150 גר' שוקולד מריר 2 כפות ברנדי או ליקר 100 מ"ל שמנת מתוקה אופן ההכנה: לחמם תנור לחום של 170 מעלות לשמן ולרפד תבנית עגולה 26 ס"מ. לערבב את המצרכים היבשים. להמיס את השוקולד מעל אדים או במיקרוגל. להקציף את החמאה עם מחצית מכמות הסוכר. להוסיף בזרם דק את השוקולד ולאחריו את החלמונים. להוסיף את המצרכים היבשים עד לקבלת תערובת חלקה. להקציף חלבונים עם הסוכר שנותר. לקפל את החלבונים בתערובת (קודם שליש ואחר כך את שני השליש הנותרים) להעביר לתבנית ולאפות 40 דקות או עד שהעוגה יציבה. לצנן. הכנת הציפוי: ממיסים את השוקולד על להבה נמוכה. מוסיפים את השמנת המתוקה והברנדי. מביאים לסף רתיחה עד שהתערובת מתאחדת למרקם חלק. מצננים על השיש או במקרר ובוחשים מדי פעם כדי שהמרקם ישאר אחיד ולא קשה מדי. מורחים על וסביב העוגה. המלצות: לקבלת מראה חלק יותר ו"שבירת מתיקות" מומלץ למרוח מעט ריבה חמצמצה על העוגה לפני ציפויה בגנאש. בפעם האחרונה ויתרתי על הגנאש ופיזרתי מעט אבקת סוכר. אני לא מכינה גלידות ביתיות כי בקיבוץ שלי מכינים גלידות שמנת מעולות במגוון טעמים (עם מחיות פרי טבעיות) ובעלות מצחיקה... (עם קצת "שיכנוע" גם אפשר לקנות את המחיות נטו... עוד לא ניסיתי...). הכנתי אתמול גלילות פרג מבצק שמרים/פריך. מרבע מהכמות הכנתי סהרונים ויצא מעולה. שבת שלום. חוה.
 

judi1

New member
תודה..

נשמעת עשירה ועסיסית. שווה לנסות אותה.. ואני חוזרת בי מהמוחלטות שלי לגבי הצירוף: פרג -שוקולד.. הרגע אני נזכרת שיש לי מתכון מעולה הכולל גם וגם.. ואגוזים גם..
 

החובבת

New member
מחיות פרי - האם יש גם כסיס?{לא אוכ

אוכמניה)? היכן הר זהב בירושלים? תודה
 

judi1

New member
הר זהב.

מחייב אותך לקנות מינימום קנייה שהיא די גדולה. אם את רוצה תוכלי להתחבר אלי. ...וואוו..איך לא שאלתי על קסיס....
ביום ראשון אברר... לא נעים לי בשישי שבטח לא יום עבודה של הסוכן...
 

wan

New member
ג'ודי שלום../images/Emo140.gif

קראתי את הצעתך לאם החיטה . עוגיות קנטוצ'יני שלך. אפשר בבקשה מתכון? חיפשתי במנוע החיפוש ולא מצאתי. תודה גדולה.
 
למעלה