יו הלוואי והיה לי ....

judi1

New member
קנטוצ'יני.

את הבסיס למתכון הזה שלפתי מתוך ספר בישול בפירנצה בעת שהמתנתי לסיור בבית הכנסת היהודי... (..בסופו של דבר לא התירו לנו להיכנס בשל הלבוש המרושל של אחדים מהחבורה..
..אבל התמכון נשאר בידי ..).
 

wan

New member
תודה רבה על המתכון ג'ודי../images/Emo24.gif

ינוסה בהקדם. ואדווח על התוצאות.
 

עדי26

New member
לא מצליחה משום מה לפתוח את הקובץ

האם תוכלי לצרף אותו בדרך אחרת? רק אתמול חזרתי משבועיים באיטליה, והטעם של הקנטוצ'יני טבולים ביין מתוק (VIN SANTO) עדיין על לשוני- עשית לי את היום...
 

עדי26

New member
ואגב, טעמתי ברומא עוגיות שקדים

שנקראו PASTE DE MANDORLE (אם אני לא טועה) ומרקמם הפנימי היה כמו מרציפן- הן היו מדהימות- יש לך רעיון איך משחזרים?
 

רובנס

New member
קנטוצ'יני

קנטוצ'יני. (בגירסת ג'ודי אמיר.) חומרים: 450 גרם קמח עוגיות. 300 גרם סוכר. 200 גרם שקדים ( קלויים ארבע דקות בלבד!) 1 שקית אבקת אפייה. 1/2 כפית מלח. 1 כפית תמצית וניל. גרידת לימון מלימון אחד. גרידת תפוז מתפוז אחד. חופן אוכמניות. 50 גרם חמאה. (רצוי צרפתית) 3 ביצים מס' 1. 3 חלמונים מביצה מס' 1. הכנה: לערבב את כל החומרים היבשים. להוסיף את החמאה כשהיא חתוכה ולפורר אותה בעזרת האצבעות אל תוך התערובת. להוסיף פנימה את הביצים ,החלמונים, ותמצית השקדים. ללוש בצק ולהוסיף מעט קמח במידת הצורך עד שלא נדבק יותר. לתת לנוח כמה דקות. לקחת כדור בצק וליצור ממנו נקניק ארוך בקוטר 3 ס"מ. להניח בתבנית על נייר אפייה. ליצור מעט חתכים בעזרת סכין חד לצורך שחרור האדים. להכניס לכמה דקות למקרר. לאפות בתנור, 175 מעלות, עד השחמה קלה. להוציא. לקרר כחצי שעה. לחתוך בעזרת סכין משונן. כדאי להרטיב ולנגב מדי פעם. להחזיר לתנור , לייבוש, 160 מעלות, (אפשרי על רשת או בתבנית עצמה). כחמש דקות או בערך.. זהירות!! לא להתרחק מהמקום כדי לא לשכוח אותן ... לצנן את העוגיות. להכניס לשקית ניילון אטומה או צנצנת.
 
למעלה