עדכון ״ריזוטו״ גריסים ושומר חבל״ז
יצא פשוט מעולה.
אפילו שזה לא באמת ריזוטו.
במכולת היו רק גריסים, ולא גריסי פנינה, שזה מאד דומה רק פחות מלוטש ולכן לוקח יותר זמן בבישול.
טיגנתי בצל קצוץ דק. הוספתי גבעולים של שתי פקעות שומר, קצוצים דק.
כשהכול התרכך והשחים הוספתי כוס גריסים שטופים.
טיגנתי.
הוספתי שתי כוסות ציר ירקות רותח, פלוס ארבע כפות ין לבן, פלוס שתי כפות מים רתחים שהשריתי בהם ארבעה אבקני זעפרן
כיסיתי והעברתי ללהבה קטנה ל45 דקות. מדי פעם בדקתי וערבבתי.
במקביל, פרסתי את שני השומרים לפרוסות ממש דקות, ערבבתי עם כפית שמן זית ומעט מלח ואפיתי כחצי שעה בחום בינוני-גבוה.
אחרי 45 דקות בישול הגריסים, נראה היה לי שצריך עוד נוזל. הוספתי שתי מצקות של ציר ירקות, והמלחתי ופלפלתי. בישלתי עוד רבע שעה. כל הנוזים נספגו והריח בבית היה פשוט מדהים.
אז מה אם רק אני אוהבת שומר. נהפוך הוא, הכול יהיה בשבילי
בהגשה, עם השומר הצלוי וקצת בצל ירוק