יו תיכף שוב שבת

Dr T noki

New member
וואו, את זריזה!


אני עדין באמצ״ש....
בא לי מרק וממולאים כלשהם, המקרר עדין מפוצץ באוכל מהבישולים האחרונים
 
מחר אין לי דקה פנויה

בששי על הבוקר החיילת והחייל מתייצבים והפיסט מתחיל...

היום הצעיר אפה לחמניות לבדו, אני השגחתי מהצד בלבד, הוא ערבב, הוא לש, הוא עיגל והניח בתבנית, הכניס והוציא מן התנור
לתפארת מדינת ישראל
 

ימימה

New member
אצלי החיילת הזמינה מרק לחמישי

זה הלך ככה (בווטסאפ):
אמא: את רוצה להזמין או בחירת השף?
חיילת: מה שאת רוצה. אבל לא מרק כתום או ירקות
חיילת: אולי עגבניות או פטריות או בצל
אמא: אז שיהיה בצל
חיילת: אפשר שיהיו בו פטריות? פרוסות גדולות כאלו?
אמא: אפשר
חיילת: ושלא יהיה מתוק מדי
אמא: זה תלוי בבצל אם הוא מתוק
חיילת: טוב, אבל שלא יהיה משמין
.... ככה זה נמשך

בסוף היא אומרת: אני אובססיבית כי אני רעבה. אין לנו אוכל השבוע
אמא: להביא לך אוכל? (לא באמת אופציה
)
חיילת: לא, אל תדאגי, אני מנשנשת פתיבר ובמבה ותפוחים
אמא: אי אפשר להגיד לאמא "אני רעבה" ו"אל תדאגי" באותה נשימה. זה אוקסימורון....
בקיצור מחכה לה בבית סיר מרק בצל גדול ופאי רועים טבעוני שרץ עכשיו בפייסבוק (או גרסה מאולתרת שלו יותר נכון)
 
חחח

אוקסימורון it is!
אצלנו קציצות גזר וטופו אפויות על מצע כרוב בצל וגזר קצוצים קטן ברוטב חמאת בוטנים, סויה, סילן.

נשארה לי שקית גזר שלמה מהארגז הקודם.

לגבי השאר נראה ברגע האחרון, מושג אין לי.
 
בא לי ריזוטו

מגריסים
בא לי שיהיו בו שומר או פטריות - דא עקא שרק אני אוהבת את שני אלה... נראה, אולי אכין רק לעצמי
רוצה לנסות קאפקייקס חדשים, ומזמן לא בישלתי משהו הודי מהספר של ריצ'ה אז גם בתכנון.
והכי חשוב: לחם מקמח טחון-טרי מטחנת קמח עתיקה בעיר Winchester
 
הוא מאבד את הטעם המובחן שלו

אחד המרקים הנפלאים בעונתו הוא מרק שומר, בצל ירוק, שמיר קצוץ ולימון.
על ציר מרוכז, חמצמץ ומולא
 

ladybug6

New member
כשלא אוהבים משהו, מבחינים בו גם בכמות מזערית

אני לא סובלת טעמים אניסיים ואם יש אפילו מעט שומר, בכל מצב צבירה שהוא, אני אבחין בו וזה יפריע לי. גם כשהוא אפוי/מבושל.
זה כמו שמי שלא אוהב בצל יבחין בו גם בתוך תבשילים וקציצות, אבל מי שאוהב לא ידע בחיים להגיד לך
 

Dr T noki

New member
איך את עושה ריזוטו פטריות מגריסים? עשית לי חשק

גריסים רגילים או גריסי פנינה?
 
גריסי פנינה!

כמו ריזוטו רגיל אבל גריסי פנינה במקום אורז.
כלומר לטגן בצל ופטריות, ולהוסיף קצת יין לבן ובערך שתי כוסות ציר ירקות על כל כוס גריסים.
נראה לי שאכין רק לעצמי, ומשהו אחר לשאר
 

Dr T noki

New member
תודה
אבל כריזוטו צריך להוסיף נוזלים ולערבב בהדרגה

גם כאן?
 
את צודקת, זה בעצם לא ריזוטו

ובאמת לא צריך להוסיף בהדרגה אבל כן צריך לבדוק ולערבב מדי פעם.
אם אכין מחר, ואני מאד מקווה שאכין, אפרט את השלבים בצורה מסודרת!
 
עדכון ״ריזוטו״ גריסים ושומר חבל״ז

יצא פשוט מעולה.
אפילו שזה לא באמת ריזוטו.
במכולת היו רק גריסים, ולא גריסי פנינה, שזה מאד דומה רק פחות מלוטש ולכן לוקח יותר זמן בבישול.
טיגנתי בצל קצוץ דק. הוספתי גבעולים של שתי פקעות שומר, קצוצים דק.
כשהכול התרכך והשחים הוספתי כוס גריסים שטופים.
טיגנתי.
הוספתי שתי כוסות ציר ירקות רותח, פלוס ארבע כפות ין לבן, פלוס שתי כפות מים רתחים שהשריתי בהם ארבעה אבקני זעפרן
כיסיתי והעברתי ללהבה קטנה ל45 דקות. מדי פעם בדקתי וערבבתי.
במקביל, פרסתי את שני השומרים לפרוסות ממש דקות, ערבבתי עם כפית שמן זית ומעט מלח ואפיתי כחצי שעה בחום בינוני-גבוה.
אחרי 45 דקות בישול הגריסים, נראה היה לי שצריך עוד נוזל. הוספתי שתי מצקות של ציר ירקות, והמלחתי ופלפלתי. בישלתי עוד רבע שעה. כל הנוזים נספגו והריח בבית היה פשוט מדהים.

אז מה אם רק אני אוהבת שומר. נהפוך הוא, הכול יהיה בשבילי

בהגשה, עם השומר הצלוי וקצת בצל ירוק

 
נ״ב לפטריות, הייתי משתמשת במים שהושרו בהם

פטרות שיטאקי, ומטגנת חלק מהפטריות או רק את הרגליים, עם הבצל, ואת שאר הפטריות צולה בתנור. ולא הייתי מוסיפה זעפרן אבל כן הייתי מוסיפה טימין.
 
למעלה