יזמות קטנה - מבקשת חיזוקים....

נטאשה

New member
יזמות קטנה - מבקשת חיזוקים....

אני מעוניינת להתחיל להתעסק בסריקת אלבומי תמונות משפחתיים כאשר המוצר המוגמר יהיה דיסק ובו התמונות הממוחשבות ואפשרות הרצתם במחשב האישי כשומר מסך יש לי את כל האמצעים לעשות זאת אך ההתלבטות שלי היא איך לתמחר את עבודה לפי תמונה? לפי אלבום? כמה לבקש עבור תמונה? איך לפרסם? האם בכלל יהיו קליינטים? אשמח לקבל מכם רעיונות ועצות והתייחסות בכלל תודה.

ilman

New member
רעיון טוב אבל,

למה את חושבת שיש לך קלינטים ? למה שמישהו פתאום יחליט לשלם אלף(או שלוש מאות ) שקל בשביל להעביר את האלבום המשפחתי לסידרום? מקווה שהועלתי !

נטאשה

New member
כי ------

א. התמונות הישנות מהאלבומים הישנים ישמרו לנצח. ב. זה זמין יותר למי שאוהב לראות את בני משפחתו כפי שהיו בעבר וכפי שהם היום. ג. מתנה מצוינת ליום נישואים, לסבא וסבתא וסתם לשמח את בני המשפחה. ד. זה נראה הרבה הרבה יותר טוב וחי מעל מסך המחשב - מנסיון. ועכשיו, יש קליינטים?????

ilman

New member
שניה , אז כמה זמן לוקחת סריקה

של תמונה ? כמה לדעתך יקח לעשות אלבום של 36 תמונות ?

ilman

New member
טוב , תלכי על זה :)

אני ישמח לדעת אם הצלחתה . באהבה ILMAN

shsre

New member
אז ככה

אנחנו מדברים פה על נישה די קטנה. כתבתי לך בהודעה קודמת שאין כל חידוש ברעיון, חנויות הצילום מציעות את השרות כמעט במחיר עלות. בואי ונבחן את העובדות: 1. מתחרים- א. קיים שוק של מצלמות דיגיטליות שרק גדל. ב. סורקים ביתיים. ג. חנויות ה"תוך שעה" 2. מה הערך הנוסף שאת מציעה? א. בעל סורק ביתי יודע לסרוק ולצרוב, מה העדיפות שלך עליו? ב. צילמתי סרט חדש, מדוע לא להשתמש בשרותים הזולים של בעל החנות (אגב הוא גם מצוייד בציוד מהיר ואיכותי יותר). שני הסעיפים מלמדים אותי שאת מהר מאוד תדחפי לנישת "דרישות מיוחדות" (וכאמור הציוד שלך גם לא בנוי ל- mass production ) . אז צריך לבדוק מה העדיפות שלך מול גרפיקאי (שוק שלעצמו רווי מאוד, ומצוייד בציוד עדיף). אגב במידה ועבודה על סרט שלם תדרוש כשעה, איך תתמחרי את השרות כך שיוכל גם לפרנס אותך (מחיר גבוה מול מספר לקוחות)? יש מט"י בסביבה שלך? אולי כדאי לך לגשת ליעוץ וחקר שוק לפני שמתחילים להוציא כספים.

ilman

New member
לדעתי אפשר לעשות מזה עסק

ביתי לחברים בלבד כי עם כל הכבוד למאמץ ואני חולה :) פרקטי לא שווה להתחיל להקים חברה עם זה . אבל בטח יש לך כבר את הציוד כך שלא יהיו כל בעיות תקציב השקעה אבל חבל לרשום במע"מ . אם כל הכבוד. ILMAN

נטאשה

New member
כבר עצמאית עם תיק במס הכנסה וכו´

חיפשתי עוד משהו לעשות כעבודה נוספת מהבית כך שכוונתי היתה באמת למשהו בסדר גודל ביתי ולא תעשייתי... משהו שעובר מפה לאוזן וקצת יותר אבל לשאלתי העיקרית איך לתמחר, אף אחד לא ממש ענה לי.....

shsre

New member
השוק כל כך קטן, כך שהמחיר

לא יגביל אותו, תעריכי כמה שווה שעת עבודה שלך ולדרך.

שנער

New member
תימחור ...

כיוון שאת משתמשת כנראה בציוד ביתי ... שכבר יש לך במילא ... עלות הציוד (מימון + בלאי) נראית לי זניחה ... וגם עלות הדיסק זניחה ... נשארו רק השעות והמתחרים. תקבעי כמה את שווה לשעה (זכרי ששכר מינימום זה בערך 20 ש"ח) תוסיפי כ-30% לתנאים סוציאליים וזה מה שתשאפי לקחת. בדקי בחנויות צילום כמה הם מבקשים ... אם זה פחות ממה שיצא לך - רדי מזה, אם זה יותר - אז קדימה!

סקיפר1

New member
אם יקח שעה אז חבל על הזמן. מכך אני

מבין שאת סורקת תמונות ולא סרטים, דבר שפוגע מאוד ברזולוציה של הקובץ.

שנער

New member
פוגע או לא ... זאת השאלה?

אם התמונות הסרוקות מיועדות להצגה על המסך ולא להדפסה ... אז אין שום משמעות לפגיעה ברזולוציה!!!

סקיפר1

New member
הכל הולך. אבל בתור מקבל שירות

וגם בתור מי שמשלם עבורו, אני רוצה אפשרות לקבל רזולוציה גבוהה גם להדפסות, כפי שקיים היום במעבדות הצילום. נכון שמי שאין לו נגטיבים זמינים יקבל סריקות פחות טובות (רזולוציה) אבל אלו מקרים אחרים של אלו שאיבדו את הנגטיב.

shsre

New member
בפעם האחרונה שביקרתי

בחנות צילום, הם סיפקו את השרות הזה כחלק מהשירות הרגיל אומנם עבור סרטים חדשים. כך שזה לא נושא חדש. צר לי שאין חיזוקים בכיסי.

nirdagan

New member
ולכן כדאי להרחיב את השירות

גם לדברים שלא מוצעים בחנות הצילום, כפי שהצעתי במקום אחר בשרשור.

למעלה