יחסי מעסיק מועסק והעלאה,

מצב
הנושא נעול.

For Martha

New member
יחסי מעסיק מועסק והעלאה,

יחסי מעסיק מועסק והעלאה,
שלום לכם, אני מועסק כבר כשנתיים בחברה קטנה בתחום המחשוב. לפני כשלושה חודשים ביקשתי העלאה בשכר, כשהמשכורת מורכבת משכר שעתי + נוספות. לאחר כמה ימים חזר המנהל ואמר כי הוא לא מעלה את השכר בגלל בעיה שצצה.. הבעיה היא רכב העבודה שאני לוקח הביתה, שלא היה מגולם בשוי מס, ז"א, לא שילמנו לא אני ולא הוא על רכב במשך זמן מה. הוא התייעץ עם הרואה חשבון שלו והוחלט כי הוא ישלם את השוי מס על הרכב, כל זאת כדי שהמשכורת נטו שלי לא תפגע. (נקודה חשובה, אני גם מתדלק מכספי שלי ללא קשר לעבודה). בכל אופן, שוב צצה הבקשה להעלאה מצידי ולאחר דין ודברים הצגתי את העובדות כפי שאני רואה אותן. לקחתי את השכר השעתי + שעות נוספות (בכל חודש) והורדתי את ההורדות הקבועות בחוק = שכר נטו. המנהל שלי טוען כי השכר נטו שלי הוא : שכר שעתי + שעות נוספות + ימי חג/חופש (במידה ויש) פחות ההורדות הקבועות בחוק = שכר נטו. אין ספק שהשוני ביניהם עצום, מן הסתם ימי חופש וחג הם ימים שבהם משולם שכר, אממה, אלו לא ימים שנכללים בתוך משכורת שכן הם קבועים ותו לא. בכל אופן, מי צודק מי טועה? אשמח לקבל תשובה עינינית בנושא..

שילה1

New member
השאלה מתאימה לפורום דיני עבודה.

יחסי מעסיק מועסק והעלאה,
שלום לכם, אני מועסק כבר כשנתיים בחברה קטנה בתחום המחשוב. לפני כשלושה חודשים ביקשתי העלאה בשכר, כשהמשכורת מורכבת משכר שעתי + נוספות. לאחר כמה ימים חזר המנהל ואמר כי הוא לא מעלה את השכר בגלל בעיה שצצה.. הבעיה היא רכב העבודה שאני לוקח הביתה, שלא היה מגולם בשוי מס, ז"א, לא שילמנו לא אני ולא הוא על רכב במשך זמן מה. הוא התייעץ עם הרואה חשבון שלו והוחלט כי הוא ישלם את השוי מס על הרכב, כל זאת כדי שהמשכורת נטו שלי לא תפגע. (נקודה חשובה, אני גם מתדלק מכספי שלי ללא קשר לעבודה). בכל אופן, שוב צצה הבקשה להעלאה מצידי ולאחר דין ודברים הצגתי את העובדות כפי שאני רואה אותן. לקחתי את השכר השעתי + שעות נוספות (בכל חודש) והורדתי את ההורדות הקבועות בחוק = שכר נטו. המנהל שלי טוען כי השכר נטו שלי הוא : שכר שעתי + שעות נוספות + ימי חג/חופש (במידה ויש) פחות ההורדות הקבועות בחוק = שכר נטו. אין ספק שהשוני ביניהם עצום, מן הסתם ימי חופש וחג הם ימים שבהם משולם שכר, אממה, אלו לא ימים שנכללים בתוך משכורת שכן הם קבועים ותו לא. בכל אופן, מי צודק מי טועה? אשמח לקבל תשובה עינינית בנושא..
השאלה מתאימה לפורום דיני עבודה.
פנה לשם,לבטח ידעו לענות לך. בהצלחה.

עוד דרך

יחסי מעסיק מועסק והעלאה,
עוד דרך
יעוץ משפטי זה דבר טוב, אבל אם אתה רוצה להמשיך לעבוד באותו מקום עבודה וחשובה לך מערכת היחסים וגם הקידום שלך, הרי שיש מקום לפתרונות אחרים. ממליצה לזמן פגישה עם הבוס שלך, לאמר לו מראש שאתה מעוניין לדבר על הנושא וקודם כל לשמוע את דבריו. נסה מתוך הדברים להבין את הצרכים והאינטרסים שלו, אולי תוכל למצוא להם מענה. נסה לראות איפה הקשיים שלו, לפי מה שאני מבינה מדברייך, הרי שהבוס שלך ניסה להיות בסדר איתך, בכך שלא רצה שמשכורת הנטו שלך תפגע. כך שיש קרקע טובה להתדיינות. נסה לבדוק עימו אולי מתי כן תוכל לקבל העלאה בשכר. נסה לראות איזה פתרונות יצירתיים נוספים קיימים, אם קיימים, שתוכל לקבל העלאה, אולי בצורה של בונוסים או משהו דומה, תלוי כמובן בתפקיד שלך. בגדול - קודם כל להקשיב לו, לנסות לזהות צרכים ואינטרסים. לנסות לבדוק איפה קשה לו ולראות איך אפשר לתת מענה לקושי. (אולי תפקיד נוסף שתעשה שבגינו תקבל העלאה). חסרים כמובן פרטים נוספים, כדי לתת יעוץ קונקרטי, אבל אני מקווה שהבנת את הכוונה.

tovid

New member
יחסי עבודה

יחסי מעסיק מועסק והעלאה,
יחסי עבודה
בתשובה לשאלתך אין הגדרה אחת לשכר נטו ולכן קשה לאמר מי צודק. יש הגדרות ברורות לשכר ברוטו וכמוכן לעלות כוללת למעסיק הכוללת בנוסף לשכר ברוטו הוצאות כגון ביטוח לאומי, רכב, תנאים סוציאליים, ימי חג, הבראה, חופשה וכל סכום אחר המשולם לך. מה שמעניין בסופו של דבר את המעסיק זו העלות הכוללת של העובד היות וזה מה שהוא משלם בפועל. לכן גם הסכומים שמשולמים לך שלא חודש בחודשו כגון חופשה והבראה וימי חג הם מבחינת המעסיק הוצאה הקשורה לשכרך. בדרך כלל כשמקיימים מו"מ עם מעסיק על שכר דנים על השכר ברוטו ועל התנאים הנלווים ולא על הנטו. הרי הנטו משתנה בהתאם למצבו של העובד ויכול גם להשתנות לאורך תקופת עבודתו של העובד בגלל שינוי במדרגות המס או שינוי במצב האישי. לצורך העניין המעסיק אשר בטעות לא הוריד ממשכורתך מס על הרכב נאלץ לגלם את המס ולכן מבחינתו זו הוצאה נוספת שנוצרה לו בגין העסקתך. גם מהצד שלך, אם הוא היה מוריד לך מס הכנסה על הרכב הרי משכורתך נטו היתה יורדת. לכן אתה יכול לראות מחווה זו שהוא עשה בכך ששלם במקומך את המס על הרכב כתוספת שקבלת למשכורתך. אם אתה חפץ בהעלאה בשכרך עליך לקיים על כך שיחה עם המעסיק. אין טעם לעסוק בחישובי שכר הנטו אלא לדון בשכר השעה ברוטו אשר ממנו נגזרים כל הסכומים האחרים המשולמים לך. במדה והמעסיק יסרב להעלות כעת את השכר בגלל הוצאות המס על הרכב, נסה להבין מתי הוא כן יוכל להעלות את השכר. בהתאם לתשובתו יהיה עליך להחליט כיצד לנהוג.

מצב
הנושא נעול.
למעלה