יחס גרוע משוטרים

guya72

New member
הסיבה לעיכוב

צריכה להבדק כל מקרה לגופו. אין אפשרות לתת מעין תשובת קסם מתי מותר לבצע עיכוב ומתי אסור. אם שוטר מעכב אדם סתם ללא סיבה או לצורך הטרדה - זה אסור. אם הוא מבצע זאת לצורך ביצוע תפקידו (זוה תחום מאוד גדול) - אזי זה מותר.

guya72

New member
לא שאלת ??

לא תדעי. אנחנו בטוח לא נדע מדוע השוטרת עיכבה אותך. לגבי כך שלא היו לה דוחות - ניתן לטעון כי העיכוב היה מוצדק (זה לצורך ביצוע תפקידה - רישום דוח) ולחילופין לטעון כי זה לא מוצדק (היתה צריכה לדאוג לדוחות מראש). אם יש לך טענות כנגד השוטרת - את יכולה להגיש תלונה לקצין תלונות ציבור, והוא כבר יברר מול השוטרת את הסיבה לעיכוב, ויחליט האם היה מוצדק. העיכוב לא היה מוצדק - יעירו את תשומת השוטרת לכך, ואם יהיה צורך בכך - היא גם תועמד לדין משמעתי. אינני מאמין כי אח"כ השוטרת תתנכל לך.

יחס גרוע משוטרים

כמה זמן שוטר יכול לעקב אותך לעצור בצד? ומה אפשר לעשות אם השוטר מאיים עלייך? נסעתי עם הטוסטוס שלי ועצר אותי שוטר בקיצור הוא הביא לי דו"ח על שהקליפס של הקסדה שלי לא היה סגור הקסדה שלי היא מלאה נפתחת וכשהיא נסגרת היא סגורה כך שאי אפשר להסירה גם בלי סגירה של הקליפס בטחון האם יש לי טעם לערער על הקנס?

be_roo

New member
"עיכוב" מוגדר עד 3 שעות

עקרונית אחרי 20 דקות על השוטר יהיה למלא דו"ח עיכוב ולהסביר מדוע עוכב הנהג לפרק זמן ארוך מ-20 דקות, אבל זה לא אומר שאסור לו לעשות זאת. על שוטר שמאיים אפשר להתלונן במחלקה לחקירות שוטרים. לא רלוונטי, על פי החוק קסדה צריכה להיות רכוסה. ולטובתך האישית רצוי שתתחיל לרכוס אותה. אתה אולי חושב שהיא תחזיק גם בלי הקלפס, אבל תתפלא לשמוע כמה קסדות מלאות וסגורות עפות מראשים של רוכבים בעת תאונה. ואין לי ספק שאם תקרא את הוראות היצרן של הקסדה תגלה שגם הוא מתעקש על סגירת הקליפס.

Pullover

New member
תשובה.

שוטר רשאי לעכב אדם עד 3 שעות מהעילות הקבועות בחוק. מבלי להכנס לפרטים, עבירה מסוג עוון או חטא הינה סיבה לעיכוב בתנאים מסויימים. במקרה שלך, במידה ועוכבת לפחות מ20 דקות מדובר בעיכוב שגרתי לצורך רישום דו"ח, במידה ועוכבת למשך פרק זמן ארוך יותר יש לבדוק מדוע עוכבת לפרק זמן זה בהתאם למה שרשם השוטר בדו"ח העיכוב ובדו"ח הפעולה. אם השוטר איים עליך תפנה למח"ש. אבל לפי סגנון ההתנסחות שלך קשה לי להאמין שזה באמת קרה. מנסיון.

למעלה