יחס הפגאנים ליהוה

יחס הפגאנים ליהוה

שלום, עברתי קצת על אתרים העוסקים בדת הסלאבית ושמתי לב שבכמה מקומות הוסיפו המאמינים הפגאניים את ה"שטן" לפנתאון האלים שלהם וזאת בנוסף לצ'רנובוג (CHERNOBOG - "האל השחור") שהוא בעצם אל הרוע, ההרס, המוות וההשמדה. אותו שטן מתואר כלא פחות ולא יותר כידידנו משכבר הימים יהוה - נכתב שהוא בעצם אל השקר והשנאה. ה"שטן" אוהב להציג עצמו בתור בלבוג (BELBOG - "האל הלבן" - אל הטוב וההצלחה) ולעבוד על בני האדם כמו זאב בעור של כבש (כמו שעשה עם משה וישו שהיו בעצם שליחי שטן זדוניים) וע"י כך להוליך אותם לאבדון. כמו כן הוא אוהב להציג הכל בצורה הפוכה: את הלבן כשחור, את האמת כשקר וכו'. השטן מכריז על עצמו שהוא האל האחד והיחיד כדי להסתיר מבני האדם את עובדת קיומם של אלים אחרים כדי שאלו ימשיכו לעבוד אותו ולא ילכו אחרי האלים הטובים. הכח שלו הוא בהסתרת הידע והמודעות מבני האדם וזאת הוא עושה ע"י דחיפת "האמונה העיוורת" בבני האדם ואז הם מוותרים בעצם על הידע והחכמה של האלים האחרים. רציתי לדעת האם יש משהו דומה גם באמונות הפגאניות האחרות ביחס ליהוה? ובכלל איך הפאגאנים מסתכלים על יהוה - כעוד אל אחד מיני רבים (טוב או רע) או כאל שקרי שכלל לא קיים?

אני רואה את יהוה

כאל אחד מיני רבים. בנוסף לזה, אני כן מרגיש קרבה מסויימת אליו - כאל השבט שממנו באים אבותיי, וגם האל של אבות אבותיי. חלק מהפולחן שלי מכבד גם את דרכי אבותיי - וזו רק אחת הסיבות שבשלן איני יכול להתעלם מקיומו של יהוה. אמנם איני מאמין אדוק שלו, ובודאי שלא בדרך שבו היהדות מאמינה בו. משהו שכתבתי בבלוג יתן לך טיפה יותר מושג מה אני חושב עליו. בקרוב אני אוסיף רשומה לגבי זה, שם אני אפנה לעם היהודי ומה שהוא עשה לאל שלו, כחלק מחשבון נפש. האמונה כי יהוה הוא אל רע היא עתיקה, עוד מראשית הנצרות - והיתה דומיננטית באמונות הגנוסטיות. אם כי אני מאמין שהצירוף של יהוה כאל רשע בחלק ממסורות הקוממיות האישיות נובע מתסכול כנגד הנצרות, ומשמש אצל חלק מהקבוצות האלה כסיבה גם לאנטישמיות.

driftwood89

New member
מה שכתבת בבלוג

עזר לי מאוד להתמודד אם ההתלבטויות שלי בקשר ליהוה והיחס שלי אליו, תודה

פגאנים שנולדו יהודים

צריכים לשמוע את זה,אין מה לעשות. הנושא הזה הוא מעין טאבו.. כאילו-אני פגאני-אסור שיהיה לי שום קשר ליהדות ! צריך להבין שזה טבעי להרגיש ככה וקשה להתנתק בקלות,ואולי לא לגמרי צריך..

driftwood89

New member
האמת

שאיתי זה להפך, יש לי סלידה מסוימת מיהוה בגלל שכפו אותי ללכת לבית הכנסת ביום כיפור ודחפו לי בכח את היהדות כשהייתי בגיל צעיר... הבעיה שלי היא שאני כן מאמין ביהוה וזה מפריע לי בראייתי הפגאנית...

לכן אני מפרידה:

בין יהדות כדת לבין יהוה כאל.כל אחד לחוד. היהדות עיוותה את המושג יהוה וניצלה אותו בצורה גסה למטרותיה.

Wing Chan

New member
נעשית מנהל? מייזל טוב

(מה זה, 20 יום אני לא בארץ והכול משתנה, אפילו שמו מספרים על רמזורים! אמאלה!)

Wing Chan

New member
במדינת האנגלו-סכסים והנורמנים,

הלא היא אנגליה
תכננתי להצפין למדינת הוויסקי אבל לא יצא לי :\ לא נורא, פעם הבאה.

T i a

New member
כדי לך לבדוק

על איזה תקופה מדברים המאמרים שקראת. השפעתה של הנצרות האורתודוקסית ברוסיה חילחלה עם מאות שנים ונכנסה גם לאמונה העממית. כמובן שזה קרה גם הפוך. לכן מאוד חשוב לבדוק על איזה תקופה מדובר, מי הכותב, על איזה מסמכים מסתמך המאמר (יש מעט מאוד מסמכים פגאנים מקוריים) ועל איזה איזור מדובר. אלי הדת הסלבים מגיעים לכל קצה רוסיה ואף שכנותיה, כגון פולין. בכל אחד מהאיזורים ההתייחסות יכולה להיות שונה ואפילו מראה האלים משתנה. שוב תבדוק. בהצלחה.

כמה דברים

א. בגדול אפשר לחלק את הסלאבים ל-3 קבוצות: הסלאבים המזרחיים (רוסים,אוקראינים ובלורוסים), הסלאבים המערביים (פולנים,סלובקים,צ'כים) והסלבים הדרומיים (בולגרים ומדינות יוגוסלביה לשעבר) - אני כמובן מתייחס לסלאבים המזרחיים. ב. בכתבים הסלאביים-פגאניים המעטים כמובן אין שום איזכור לכך - סביר להניח שזו תוספת עצמאית מאוחרת של חלק מהמאמינים שרצו להראות שהאמונה היודאו-נוצרית שהתפשטה ושפגעה קשה באמונה הסלאבית הפגאנית היא שקר והטעיה.

Tatu4Taty

New member
הנושא עלה לפני זמן לא רב

בצורה שונה מעט, ובו היו קישורים לפאגאניזם יהודי. אולי כדאי שתבדוק את האתרים הבאים: www.telshemsh.org http://www.peelapom.com/what-i-believe

"מה אהבתי תורתך, כל היום היא שיחתי"

אני פנתיאיסט. אני מאמין שכל הדברים קשורים אלה באלה, וסך כל הקשרים (באפן סינרגי, כסך המתעלה על סכום חלקיו) הוא האלוהות. כלומר, היקום כולו הוא האלוהות. זה אומר שאין לי אלים נפרדים, בטח שלא אנתרופומורפיים. מצד שני, אני מאמין שבתוך האלוהות קיימים גם גופים המקיימים בפני עצמם, וכמו שאפשר ליצור מערכות יחסים עם אנשים ועם חיות שהם חלק מהאלוהות, כך אפשר ליצור מערכות יחסים גם עם עצים, הרים, יערות, מקווי מים וכוחות טבע. מבחינתי, האלים הם סמלים או ארכיטיפים שעוזרים לי (או לנו, איך שתרצו) ליצור קשר עם כוחות טבע גדולים. טכנית, אני מאמין שהם התבטאויות כוחות הטבע עצמם, שנוספו עליהן אגרגורים. דוגמה פשוטה תהיה האיש הירוק - שהוא סך כוחות הצמחיה בעולם, בנוסף לדברים שאנשים מאמינים בהם ומספרים עליו. יהוה מבחינתי הוא אל שמסמל שני כוחות ביקום: מצד אחד, הוא אל החסד, וכל גילויי החסד ביקום הם ביטוי שלו. מצד שני, הוא אל לוחם (ה' צבאות) שמתבטא במלחמות ובמסעות נקם (בד"כ סביב מטרה מסויימת). יהוה הוא גם פטרון העם היהודי והוא מורכב גם ממה שהיהדות מספרת עליו. יהוה הוא אחד האלים החשובים מבחינתי, בעיקר כפטרון העם שלי, אבל גם כאל חסד. שאלת על טוב / רע, אז אני רוצה לענות כמו המחנך שהינני - אין אלים רעים, יש אלים שרע להם! שנה טובה, קסומה ומתוקה מדבש לכֻלם, -רובין עוטה המגבת.

moonflim

New member
זה פחות או יותר מה שאני מאמין

אני לא רואה שם אל אליל או תת-אל כגוף נפרד מהאלה האלוהים (האלה) הוא המערכת והמערכת היא כול היקום למימדיו לכול הזמן ולכול המציאיות והפשרויות שקימות ושלא קימות(כלל אותנו)

mbinh

New member
תגובתי

מכיוון שאנו הורגלנו לחשוב על השטן כיצור זדוני ומרושע כל פעם שאנו רואים את המילה הזו מופיע במאמר או כתבה כלשהי ישר אנו מתיחסים אל אותו שטן כגורם חבלה.אולם יש אמונות המאמינת כי השטן הוא האל הטוב.לא רק זאת ביהדות השטן הוא מלאך המבצע את דבר האלהים. על אותה דת שאתה מדבר לא שמעתי אבל אני משער שהם עשו זאת רק כדי למנוע התגירות והתנצרות בקרב המאמינים. השטן ביהדות הוא מלאך ובן האלהים.לעיתים הוא מקטרג על בני אדם אך הוא איננו רע.מספר פעמים המילה מופיע בתנ"ך וכוונת לאויב. במשך הזמן עיוותו את דמותו והפכו אותה לדמות זדונית

למעלה