ייאוש

JustBreathe

New member
ייאוש

שלום לכולם,
אני בן 30 ומעולם לא הייתה לי זוגיות. כן, אני יודע שיש פורום ייעודי לכך, אך אני מעדיף לכתוב דווקא כאן.

בראייה לאחור, אני מוצא את הסיבה למצב שנקלעתי אליו במופנמות ובמחסור בחיי חברה. נגרם אצלי סוג של אפקט דומינו: מופנות --> אין חיי חברה --> אין זוגיות. אין סבור שיש קשר בין הדברים, שכן חיי חברה הם דרך להשגת זוגיות. באמצעות בילויים משותפים עם חברים ניתן להכיר בנות זוג פוטנציאליות, לצבור ביטחון וכו'. כילד תמיד הייתי ביישן ומופנם. התכונה הזאת גם עברה איתי לתיכון. אמנם תמיד הייתי "אחד מהחבר'ה", אך אף פעם זה לא התפתח לבילויים משותפים, לרוב מיוזמתי. סגנון הבילויי של החבר'ה מהתיכון היה סגנון בילוי של ערסים דבר שלא ממש משך אותי. יש כאן עניין של מזל, שכן אם הייתי גדל בסביבה אחרת, ייתכן שהמצב היה שונה, אבל זה לא ממש משנה כרגע.

ככל שעבר הזמן הלכתי והפכתי לבודד יותר עקב אי שמירה על קשרים, וחוסר יצירה של קשרים חדשים. כמו בתיכון, גם בצבא למשל תמיד הייתי "אחד מהחבר'ה" אבל גם שם זה לא התפתח לבילויים משותפים על בסיס קבוע. אמנם פה ושם כן היו בילויים, אך זה לא הפך למשהו קבוע, ולא משנה כרגע הסיבה.
בתחום הזוגי היו לי לא מעט הצעות לזגיות בתקופת הצבא (בין אם זה הצעות ישירות, עקיפות או רמיזות) אך דחיתי את כולן. לרוב בשל העובדה כי הן פשוט לא מצאו חן בעיני, ועצם העובדה שלא הייתה לי זוגיות לא אומרת שהייתי צריך להיענות לכל בקשה.

הייתי מודע לכך שאני בבעיה בשני התחומים (זוגי וחברתי), אך אמרתי ש"יהיה בסדר". מאז ומעולם קיבלתי מחמאות על המראה החיצוני שלי. אני אמנם לא בראד פיט, אך לקבל קומפלימטים בסגנון זה דבר שמעולם לא היה זר לי. בנוסף, יש לי חוש הומור ואני מתחבר לאנשים בכל מקום שאני נמצא בו (אף שכאמור זה לא היה מתפתח לרמה של בילויים). כל אלה נתנו לי את התחושה שברגע שאני אעבור בין המסגרות, תהיה לי הזדמנות להכיר אנשים חדשים, ודברים ישתנו לטובה מה שצערי לא קרה. אחרי הצבא הפכתי לבודד מתמיד. בלימודים האקדמים התחברתי לאנשים רבים אך זה היה רק במסגרת הלימודים ולא מעבר לכך. בנוסף, נקלעתי למשבר בלימודים, דבר שהצריך ממני להשקיע משאבים נוספים לטובת הלימודים, מה שנתן לי תירוץ טוב לא לחפש זוגיות אף שהייתי מודע לכך שאני בבעיה לא קטנה.

רק כשלוש שנים אחרי סיום הלימודים, כשאני נושק לגיל ה-30 אזרתי אומץ לפתוח פרופיל באתר היכרויות (okc). לא משנה כרגע למה לקח לי כ"כ הרבה זמן לפתוח פרופיל. ההודעה גם ככה לא קצרה, ואני לא רוצה להאריך אותה עוד יותר.
ועכשיו לעיקר: אחרי חודשים רבים של שימוש באתר, אני מתחיל להתייאש. בנות שנראות שם סביר מפוצצות בהודעות מגברים, ולא רק שהן לא עונות, הן גם לא טורחות להציץ בפרופיל שלי (ושל אחרים אני מניח). על כל מקבץ של 10 הודעות שנאי שולח, בד"כ 2-3 יציצו בפרופיל ואולי אחת גם תענה. משם ועד לדייט הדרך ארוכה. הדבר הזה צורך ממני לא מעט אנרגיה ואני מתחיל להתעייף ולהתייאש.

דווקא החודש וחצי האחרונים היו הפוריים ביותר מבחינתי מאז שנרשמתי לאתר. יצאתי לשני דייטים. הראשון היה דייט כושל עם בחורה מדהימה, ואני לא מפסיק לחשוב על כמה הדברים היו יכולים להיראות אחרת אם הייתי יותר מנוסה. השני לא רלוונטי כרגע. בנסף, קיבלתי עוד כמה וכמה מספרי טלפון נוספים אך לא הצלחתי לקדם את העניינים לדייט. אני מסיק מסקנות ומנסה להשתפר כל הזמן, לפחות עד כמה שניתן.

אף שחל שיפור בהיקף הפעילות שלי כתוצאה מגלישה באתר (כלומר, כל מה שמגיע בעקבות מענה להודעה ששלחתי), אני מתחיל להתייאש, ורואה איך אט-אט היקף הפעילות צונח וחוזר לקדמותו. אני לא בונה על כך שהיקף הפעילות יעלה בצורה משמעותית פעם נוספת. אני רוצה להתחיל לחפש זוגיות במקביל גם באפיקים נוספים. מפריע לי שאני כרגע מוגבל רק לאתר הזה מבחינת מציאת זוגיות, והיה נחמד אילו הייתה לי את האפשרות לצאת פעם-פעמיים בשבוע ולחפש גם בחוץ. היכרות פנים מול פנים נראית לי אפקטיבית יותר מהיכרות ברשת. זה אמנם דורש ביטחון עצמי, אבל זה משהו שמשתפר אצלי עם הזמן.

בקיצור, מה ניתן לעשות? איך אפשר להכיר בנות זוג פוטנציאליות פרט לאתרי הכרויות? איך אפשר לפתח חיי חברה? כל טיפ נוסף שיכול להיות רלוונטי יתקבל בברכה. תודה לעונים לסליחה על החפירה

JustBreathe

New member
המממ...

אין לי באמת מושג למה היא פסלה אותי. יש לי כל מיני השערות, ואולי עשיתי טעות שלא שאלתי אותה (שלחתי לה יום אחרי הודעת "מה נשמע" והיא אמרה שהיה נעים להכיר..בלה בלה בלה..ושאנחנו לא מתאימים). אני עדיין לא בטוח אם זה טוב או לא טוב שלא שאלתי אותה מיד.

האמת שבראייה לאחור עשיתי כמה וכמה טעויות במהלך הדייט כתוצאה מחוסר ניסיון. למרות זאת הרגשתי שהולך טוב. השיחה זרמה, היו חיוכים והייתה אווירה טובה. אמרתי לה בתום לב שהיא נראית טוב ושהיא מוצאת חן בעיני (נאמר בצורה טבעית וכדרך אגב ולא בצורה מאולצת כמו שזה עלול להשתמע), והיא בתגובה החמיאה בחזרה, ונראה היה שגם אני מצאתי חן בעיניה. באותו הרגע הייתי בטוח שזהו - היא שלי, ולצערי קרה בדיוק ההיפך. פחות או יותר באמצע הדייט הרגשתי שהיא הפכה להיות לפחות נחמדה (כנראה אחרי שהיא "חרצה את גורלי"), ושאר הדייט כבר היה מת.

קראתי מאז לא מעט על דייטים, והבנתי שזו טעות להחמיא לבחורה על מראה חיצוני. אני חושב שזה פגע במידה מסויימת בדייט, אבל זו לא הייתה הסיבה העיקרית לדחייה שלי. לדעתי יתר הסיבות קשורות לביטחון עצמי ולפערים מסויימים שהיו בינינו בכמה מובנים (לא חשוב כרגע מה). אין לי מושג מה באמת הייתה הסיבה, אבל אין לי ספק שלא משנה מה זה היה, זה לא דבר שרלוונטי לקשר בריא וארוך טווח. כל הפערים הללו מתגמדים בטווח הרחוק. כנראה שכמו לבחורות רבות, הייתה לה "רשימת מכולת" של מה שהיא מצפה מגבר ונפסלתי על אחד מהסעיפים או יותר.

על כל פנים, הייתי מרוסק לגמרי ביומיים שאחרי הדייט עם דמעות בעיניים. אני מאוד קשה בטעם שלי בבחורות ולא מוכן להתפשר בקלות, וקיבלתי לדייט את בחורת החלומות כשאני כולי חסר ניסיון. אני די בטוח שגם היא התבאסה במידה מסויימת, ושהיא הייתה לוקחת הרבה מהתכונות שלי עבור הבן זוג שהיא שואפת שיהיה לה.
מה שכן, אין לי צל של ספק שהדייט הזה היה נראה אחרת אילו הייתי מגיע עם יותר ניסיון. לא בטוח שהיינו הופכים לזוג, אבל הייתי מצליח להגיע איתה רחוק יותר.

גברת ע

New member
"קראתי מאז לא מעט על דייטים...

...והבנתי שזו טעות להחמיא לבחורה על מראה חיצוני"
&nbsp
זה כלכך לא נכון, אין חוקים, זה בסדר לקרוא ולהבין ומה שיעשה לך טוב, אבל אין חוקים, אם אתה עושה את זה בצורה נחמד ונעימה אז למה לא להחמיא לבחורה על מראה חיצוני? כמובן בקונוטציה נכונה.
לפעמים אין הסבר ללמה בחורה פסלה אותך (או להפך), לפעמים זה סתם עניין של כימיה וזה פשוט לא מרגיש זה., זה לא אומר שאתה לא בחור טוב או שאין לך מה להציע, זה פשוט אומר שזה לא התאים עם הבחורה הזאת (ואגב זה היה יכול להיות גם להפך שהיא רוצה ואתה לא), אין סיבה להגיב כמו שהגבת (לדעתי), יצאתם לדייט אחד ניסית לא הלך וזהו, אומרים יפה שלום תודה וזהו ממשיכים הלאה.
&nbsp
אגב לפעמים רשימת הקניות שיש לנו כלפי האנשים שאנחנו מוכנים לצאת איתם/להיות איתם, יכולה לפגוע בנו ולגרום לנו להפסיד אנשים טובים, באותה מידה מי שנראה לנו בדייט ראשון (שאגב הרבה פעמים לא אומר הרבה) או באתר כ'בנזוג מהחלומות' בסוף מגלה שזה ממש לא...
&nbsp
אתה צריך לקחת דברים יותר בפרספקטיבה וקצת פחות קשה (עדין מדובר בדייט ראשון ולא בקשר ארוך שנגמר) ופשוט להמשיך לצאת, לתת צאנס לעצמך ולבחורות , בסוף המכסה הראשון מגיע...

JustBreathe

New member
כן

כן, אני מודע לכך שלמרות שהיא מאוד מצאה חן בעיני, ייתכן דווקא שהייתי מגלה צדדים קצת פחות נעימים עליה לאחר זמן מה. אין לדעת. חשבתי על כך לא מעט, וייתכן שמה שקרה היה בדיעבד לטובה. מה שכן, מבאס אותי שנפסלתי מוקדם מדי. לכל הפחות, שהיינו יוצאים לתקופה מסויימת, ודברים היו מתפוצצים אח"כ.

אה, והתאוששתי מאז. קיבלתי מאז מוטיבציה גדולה מאוד להמשיך לצאת לדייטים. ממש "לתקתק" אותם אחד אחרי השני. זאת הסיבה גם שאני מתחיל להתייאש מאתרי היכרויות, מה שהוביל אותי לכתוב כאן. דברים שם זזים לאט מדי.

גברת ע

New member
אלו החיים

דברים לא זורמים וקורים כמו שאנחנו רוצים.
אז מה התחלופה תשב בבית בשילוב ידיים ותחכה לסוף?
לא אמרתי שצריך לתקתק דייטים וגם לא צריך להיות אובר בררנים, צריך למצוא את המקום באמצע שמרגיש ללך נכון.
&nbsp
&nbsp

tal902

New member
שמע ידידי

אני רוצה להגיד לך כמה דברים (ואני גבר כן?):

קודם כל תפסיק להלקות את עצמך על כך שעשית טוב או פחות טוב בדייט כזה או אחר. עשית באותו הרגע את המקסימום שיכולת - את ה-100 האחוז מבחינתך שעמד לרשותך. גם אם היו מגבלות. אולי היו נסיבות שה-100 אחוז שלך היה קצת פחות או קצת יותר אבל זה לא משנה.

אפשר ללמוד אבל לא להצטער. גם אל תיקח את כל ה"אשמה" עליך. אתה הרי לא יודע באיזה מצב פגשת את הבחורה (מצב מבחינה ריגשית ומחשבתית ובכלל בחיים) כך שיכול להיות שלא משנה מה היית עושה בסוף זה לא היה מצליח.

אתן לך דוגמא חיה מעצמי שקרתה לי רק לפני 3 שבועות: יצאתי עם מישהי וישבנו באיזה מקום על הבר (של איזו סושיה). היה אחלה. כמעט שעתיים ישבנו שם. היא צחקה מדברים שאמרתי הראת לי דברים ותמונות ובני משפחה בפלאפון שלה, נתנה לי לגעת בה קלות וגם היא נגעה בי והשעינה את הראש עלי. באמת היית פגישה נהדרת. כיצאנו משם אחרי שעתיים לכיוון החנייה חיבקתי אותה במותניים והיא חיבקה אותי. (נראנו כאילו אנחנו זוג של איזה 5 שנים ביחד ולא שזה כולה פגישה ראשונה). בחנייה לפני שנפרדנו התנשקנו צרפתית איזה 10 דקות. היא לפני שנכנסה לרכב שלה אמרה לי: דבר איתי מחר.

לכאורה , אתה מסכים איתי פגישה מצויינת,לא? זובי....!

למחרת כשהתקשרתי לא ענתה. שלחתי הודעה בוואטסאפ. ענתה לי: עסוקה....
לאחר עוד יום שוב שלחתי הודעת טקסט: שוב כתבה: עסוקה.

לך תבין.... אז מה, תריך להתרגש מזה? לא. ושוב לכאורה היתה פגישה מעולה .

ולמה סיפרתי לך את זה? כי גם אני לא יודע על איזה מצב רגשי או בחיים נפלתי עליה. סתם אפשרות אחת: נגיד היא עוד קצת דלוקה על החבר הקודם שעזב אותה. באופן פארדוקסלי ייתכן שדווקא הפגישה הטובה שהיתה לנו הראתה לה שהיא יכולה להנות עם מישהו אחר. אבל זה גם אומר שאם תמשיך איתי למשהו רציני אולי מבחינתה מבחינה פסיכולוגית היא "מוותרת" על לנסות להחזיר את האקס שלה. וזה כשלעצמו גורם לה למעצור.

או שהיא נלחצה מסיבה אחרת (אולי סיבה מפגרת או לא מפגרת - זה לא משנה וגם לא בשליטתך) שזה הלך טוב

וזאת רק אפשרות אחת. יכולות להיות עוד הרבה סיבות, כי שוב אתה לא יכול לדעת באיזה מצב אתה פוגש את הבחורה. (וגם הבחורה לא יודעת באיזה מצב היא פוגשת את הבחור. הרי כל העניין הזה של אהבה רגשות זוגיות הוא סה"כ תעלומה + כימיה במוח שנוצרת או לא מאלף ואחת סיבות).

בקיצור אל תעמיס על עצמך ואל תיקח קשה (ובטח אל תבכה אחרי דייט אחד מוצלח או לא מוצלח). זה לא אומר כלום.

גם אני לעצמי אומר: אוקי, לא רוצה לא צריך. כנראה זה לא היה צריך לקרות. אני מבחינתי עשיתי מה שחשבתי לנכון בלי לחשוב יותר מדי, השתדלתי להיות נאמן לעצמי ובסה"כ העברתי ערב בכיף עם מישהי. וממשיכים הלאה. לא סוף העולם.

ושאלו יהיו הצרות שלנו.

מקווה שהצלחתי להעביר לך קצת את המסר שהתכוונתי.

זו ממש לא טעות להחמיא לבחורה על המראה החיצוני שלה

אולי עשית טעות אחרת שגרמה לבחורה להיות לא בעניין.
בכל מקרה, מטעויות לומדים.
אז עשית טעות... לא נורא.
יש אנשים שנורא קל להם לדפדף ולהגיד שלום וביי... אנשים שמחפשים משהו קרוב לשלמות, אנשים שלא יודעים לתת צ'אנס, שלא יודעים לדבר על דברים לנסות לפתור, שלא מנסים לשפר.. שלא מנסים לקבל את האדם איך שהוא ולתרום לו ... כדי שדברים ישתפרו בהמשך...
המון אנשים מחפשים את ההכי טוב שיש, ואם זה לא ככה אז שלום וביי...
ולדעתי צריך לתת סיכוי, גם אם משהו באדם לא הכי נראה לך... אפשר לדבר .. אפשר לשוחח על זה.. אפשר לפתור את העניינים...
אני לא יודעת בדיוק מה קרה בינך לבינה אז אני לא יודעת מה להגיד יותר מדיי...

A לוןA

New member
יש אפיקים נוספים להכרות מלבד הוירטואליה

יש חוגים לפו"פים, טיולים משותפים ועוד אפיקים.
אם אתה אכן מה שאתה מתאר- נראה טוב, עובד, חושומור ומשתלב בקלות- האפיקים הללו יכולים להיות קרקע פוריה עבורך למציאת זוגיות.
מלבד זאת- אם תפתח תחביב תגלה שאתה נחשף לאנשים חדשים, פורומים חדשים, מעגלי היכרות חדשים- ואולי את אלו תוכל לקדם למקומות הרצויים לך
&nbsp
בהצלחה!

פלונית30

New member
היי

אתה אומר שאין לך בעיה להתחבר עם אנשים אך אתה לא מצליח להגיע למצב של מעבר לתקשורת. אני מציעה שתציע לחברים מהלימודים לצאת, אפילו לחבר שניים ותראה איך הם יגיבו. הכל בעיקרון זה עניין של יוזמה. מעבר לכך כמו שציינו לך לחוגים ופעילויות חברתיות, יש גם קבוצות בפייסבוק של טיולים משותפים. כך תרחיב את המעגל החברתי שלך ותכיר יותר אנשים-משמע תהיה לך חברה.
&nbsp
אני נגד אתרי הכרויות אבל זה שיקול שלך. אתה יכול לשאול גם משפחה ואנשים בעבודה אם יש להם לסדר לך מישהי זו לא בושה.
&nbsp
שיהיה המון בהצלחה, מוזמן לשאול שאלות נוספות

JustBreathe

New member
זה לא בדיוק אפשרי

אני לא בקשר עם אף אחד מתקופת הלימודים, גם לא ברמה שאפשר לחדש. כפי שציינתי בהודעה המקורית שלי, הקשרים שיצרתי היו במסגרת הלימודים. סוג של אינטרסים משותפים (לימודים משותפים, עבודות, העברת חומר וכו'). ברגע שהסתיימו הלימודים, כל הקשרים נעלמו.

לגבי לבקש מאנשים שיסדרו לי - מישהי מהעבודה ניסתה מיוזמתה לסדר לי מישהי, אך סירבתי אחרי שראיתי תמונות. כבר ציינתי למעלה שאני קשה?
מישהי אחרת מהעבודה ניסתה מיוזמתה גם כן לסדר לי מישהי, אבל היא הציעה לי מישהי מבוגרת מדי וזה ירד מהפרק.

אני לא מתכוון לזנוח את אתרי ההיכרויות, כי אין לי ברירה. אני פשוט רוצה לפתח אפיק נוסף. פשוט נמאס לי מהפלטפורמה הזאת, אף שהיא טובה עבור אנשים במצבי.

בכל מקרה, אם תוכלי לציין רעיונות קונקרטיים יותר (דהיינו, עם לינקים וכו') שמתאימים לגיל שלי, זה יהיה מצויין.

גברת ע

New member
אם מדובר באנשים טובים שהיה נחמד איתם

למה אתה לא יכול לפנות לאחד או שניים סתם לשאול מה נשמע ולהזמין לבירה כשיש משחק מעניין (עוד מעט מתחיל פיינל פור בכדורסל) להתעדכן ולחדש קשרים?
יצא לי לעשות את זה עם חברות מהצבא או לא יודעת מאיפה שהקשר איתן התנתק

JustBreathe

New member
לא אפשרי

אין סיכוי שזה יקרה, באמת. אין בסיס. מכל התקופות שלי בחיים, תקופת הלימודים הייתה הכי פחות טובה מבחינה חברתית. אמנם תמיד הייתי מוקף באנשים, אבל כאמור רק לענייני לימודים.

גברת ע

New member
אבל למה?

אתה לא באמת נותן סיבה למה.
&nbsp
היום בעידן הפייסבוק אנחנו מוצאים אנשים שהיו איתנו בתיקון ביסוד בצבא, אז אפשר לפנות למישהו או שניים מתקופות כאלו ואחרות בין אם טובות או לא ופשוט לחדש קשר, באמת שאני לא מצליחה להבין למה?
אלא אם כן היה מדובר באנשים נוראים

פלונית30

New member
צודקת

אליי פנתה מישהי שהייתה איתי בצבא לפני שש שנים, אז אף פעם לא מאוחר מידי

JustBreathe

New member
זה פשוט לא אפשרי במקרה הזה

יותר סביר לדבר עם אנשים תקופות אחרות בחיים (ביה"ס, צבא, עבודה וכו'). מהלימודים אין סיכוי שזה יקרה. הקשרים שיצרתי שם היו חלשים מדי. בכל מקרה, אני לא חושב שזה יקדם את הדיון אם נמשיך לנבור בזה.

גברת ע

New member
זה לא קשור ללדוש או לא לדוש בנושא

לא יכול כן יכול, לא רוצה כן רוצה, זה לא משנה.
כתבת שיש לך איזשהו ייאוש, אתה רוצה שמצב מסויים ישתנה / ישתפר, אבל באותו הזמן אתה לא מוכן לשנות כלום בין אם בך או בדרכי הפעולה שלך.
עושה אותו דבר אבל מצפה שמשהו שונה יקרה.
נתנו לך פה כמה אופציו שונות ודברים שאפשר לנסות ואת הכל פסלת בלי לנסות אפילו.
&nbsp
סתם חבל, אתה נשמע (נקרא) בחור נחמד וטוב וחבל שאתה חוסם את עצמך ושם לעצמך רגלים

JustBreathe

New member
לא חוסם

כפי שאמרתי, ספציפית מתקופת הלימודים זה לגמרי לא אפשרי (אני לא רוצה להאריך במילים ובהסברים שלא יקדמו את הדיון). מתקופות אחרות בחיים זה דווקא הרבה יותר ריאלי.

פלונית30

New member
אני כן חושבת שזה אפשרי

אבל תעשה מה שאתה מרגיש:)
תרשום לי תחביבים וגובה שלך ואני אשלח לך לינקים בפרטי של קבוצות בפייסבוק
&nbsp

ויקה1222

New member
אתה צריך לטפל בעצמך בתחום החברתי

לפני שאתה מגיע לתחום הזוגי כי "הצלחת" להגיע לגיל שלושים בלי אף חבר וזו לדעתי, הבעיה האמיתית. תמיד הצלחת להיות כדבריך "אחד מהחבר'ה" אבל למושג הזה אין שום משמעות. זה רק אומר שאם היו צריכים חומר לימודים או להתכונן למבחן, פנו אליך ואם התארגנו על איזה משחק כדורגל בהפסקה, שיתפו אותך או דוגמאות דומות, אבל חברות ולו הבסיסית ביותר נמדדת לפי קנה מידה אחד בלבד והוא האם קיימים מפגשים בזמן החופשי, כלומר האם אתה בוחר לבלות חלק מהזמן הפנוי שלך שלא אמור להיות מוקדש ללימודים עם אותם האנשים שאתה לדבריך מהווה אחד מהם.
כל עוד, זה לא המצב, אתה בעצם לגמרי לבד והעובדה שזה נובע מבחירתך כי לא רצית להצטרף ל"בילויים בסגנון ערסים" לא אומרת כלום אלא להפך מראה על צדדים באופי שלך שמקשים עליך. אתה אומר שהבילויים החלקיים אף פעם לא התפתחו לבילוייים קבועים ולחברות ולא משנה הסיבה, להפך הסיבה הזו חשובה מאוד ומשם צריך להתחיל.
מעטים מאוד יכולים להיות לגמרי לבד וגם כאלה שצריכים פחות את האינטרקציות החברתיות, עדיין צריכים ללמוד איך להשקיע וללמוד אותן ולדעתי, לא יכול להיות שכל הבילויים שסירבת להם, היו בסגנון ערסי וכל ההצעות לזוגיות שקיבלת היו מבחורות שלא נראות לך.
מצאת דרך לייפות את המציאות עבורך (אתה לא מבלה עם החברים כי סירבת בגלל אופי הבילוי ואתה לא יוצא עם בחורות כי קיבלת הצעות שסירבת להן בגלל היותך בררן וקשה) ולדעתי, כל עוד לא תכיר בעובדה שיש פה בעיה של אופי, יהיה לך קשה מאוד למצא זוגיות (למרות שגם זה קורה אבל עם הרבה מזל).

סליחה על הפסיכולוגיה בגרוש, אני פשוט מכירה כמה מקרים שנשמעים לי דומים מסביבה של משפחה וחברים ויודעת שלפעמים אין מנוס וחייבים לטפל בעצמך, לאבחן את המצב ולקבל עזרה כללית במקום נקודתית (רשימת עוד אתרי הכרויות לא תעזור לך לדעתי). גם לבדוק בצורה מושכלת מה לא הלך בדייט, לא ישנה כלום, אפילו אם תערוך תשאול מקיף של הבחורה, לא מדובר פה בנוסחאות והיכולת לשמר קשרים חברתיים (לשמר, לא לפתח שזה קל יותר) היא זו שתקבע בסוף איך ילך לך בדייט.

למעלה