חחחח, באמת פשוט...
ולורד ביגפוט ידידי היקר.., היה וביקר אצלי, והחלפנו חוויות.. (..האיש מלא ידע....כרימון..! דרך אגב..!) לצורך השרשת ייחורים והנבטה, אני מכין לי אדמה מיוחדת, לא אדמת "מצע גן" או כל אדמה הנמכרת במשתלות, אלא אדמת גינה "כבדה" יותר. מכין אותה ממה שהיה לשעבר 'חמרה' מעורבת עם קומפוסט תוצרת בית או קנוי. את האדמה אני מסנן מכל מיני אבנים, זרעים ושאר ליכלוכים ומוסים לה גם מעט טוף המכיל מינרלים. לכל אחד יש את המתכון שלו ליצירת אדמה טובה להשרשה.., יש המערבבים 'פרלייט' או כבול, או קלקר...וכו'.. שוב, בתנאים טובים עם כיסוי ניילון או בקבוק קנקל, היוצרים תנאים של חממה.. ניתן להשריש בקלות כל צמח ועץ. לא בשמש, אלא במקום עם אור ובלי שמש ישירה. זוכרת שעשיתי סופ"ש באמירים ? ביקשתי מבעלת הבית אישור לחתוך 2 ייחורים מהגפן שלהם, ו2 הייחורים הושרשו בקלות.. כם עם פיטנגו שגזמתי בחצר, וגם לואיזה שהצלחתי להשריש באמצע הקיץ, מבלי לחכות לחורף. 2 ענפי פסיפלורה ש"גנבתי" מהשכן, הושרשו ואחד גדל לתפארת אצלי בעציץ וכבר הגיע לחדר השינה.., והשני, עושה חיל בעציץ אחר על הכרמל.. ועוד....ועוד...