ייחורי פסיפלורה

Lord bigfoot

New member
לפחות אצלי זה עבד ככה

בתוך הבית ליד חלון שמש עד הצהריים. ללא שום הורמון השרשה.
 

dharani

New member
רעיון למיכל השרשה ביתי וזול

לקחת בקבוק פלסטי 2 ליטר לחתוך את הקרקעית לאחר מיכן לחתוך מלמטה כארבע שינים באורך כעשרה סמ רוחב כשלושה סמ לינעוצ בעציץ שנים שלושה יחורים ומעליהם לינעוץ את הבקבוק להשקות השקיה חזקה לא לישכוח ליפתוח את הפקק ולא לשים בשמש מלאה לבסוף בהצלחה
 
לא הבנתי את "לחתוך מלמטה כארבע

שינים באורך כעשרה סמ רוחב כשלושה סמ " מה מי ואיך? האם הכוונה ליצב את הבקבוק בקרקע ע"י כך או למשהו אחר? תודה
 

הלינקה

New member
אם מדובר על הפרית פסיפלורה

אז יש לי שאלה: אפשר להפרות פרחי בננה? איך עושים את זה?
תודה
תודה
תודה
תודה
תודה
 

הלינקה

New member
מה? לא זבובים? ולא כאלה?../images/Emo12.gif

הבננה שלי התפתחה יפה, עד שפתאום הפרחים הפסיקו להיות מופרים, והחדשים שבהם פשוט נובלים ונושרים.... ה צ י ל ו...!...
 
אנחנו מוסיפים לפרחים בכדים בבית..

סוכר- כך הם חיים יותר זמן כלור/אקונומיקה- כדי למנוע ריכבון וגם ריח מסריח.
 

רוּפֵן

New member
סטלין, זה באמת פשוט..

ולא במים, אלא באדמה...! ובלי הורמון... לקחת ענף / ענפים בעובי עיפרון ומעלה.., ובאורך של 40 ס"מ לצרוב את 2 הקצוות, העליון והתחתון בסכין מלוהטת - כך, לא ייכנסו מזיקים. לתקוע בתוך אדמה לחה לעומק 10 ס"מ להדק הייטב את האדמה ולהשקות עד רוויה ממש.... האדמה.., שתהייה אדמה כבדה ועשירה.., לא אדמה מאווררת שקונים במשתלות. לקחת בקבוק 'קנקל', לחתוך לו את התחתית ולהלביש אותו על הייחור.., כמו חממה קטנה. לאחר שבוע, שבוע וחצי, כבר תראי תגובה.. עלה חדש, קנוקנת.., ו..נמלים שממהרים לינוק צוף מה'צופנים' החדשים. בהצלחה.
 

stallin

New member
רופן, זה ממש לא פשוט!

תשאל את לורד ביגפוט! אבל אתה יודע מה? אנסה גם את ההצעה שלך על ענף או שניים. על איזו אדמה אתה ממליץ? מבטיחה דיווח על התוצאות.
 

רוּפֵן

New member
חחחח, באמת פשוט...

ולורד ביגפוט ידידי היקר.., היה וביקר אצלי, והחלפנו חוויות.. (..האיש מלא ידע....כרימון..! דרך אגב..!) לצורך השרשת ייחורים והנבטה, אני מכין לי אדמה מיוחדת, לא אדמת "מצע גן" או כל אדמה הנמכרת במשתלות, אלא אדמת גינה "כבדה" יותר. מכין אותה ממה שהיה לשעבר 'חמרה' מעורבת עם קומפוסט תוצרת בית או קנוי. את האדמה אני מסנן מכל מיני אבנים, זרעים ושאר ליכלוכים ומוסים לה גם מעט טוף המכיל מינרלים. לכל אחד יש את המתכון שלו ליצירת אדמה טובה להשרשה.., יש המערבבים 'פרלייט' או כבול, או קלקר...וכו'.. שוב, בתנאים טובים עם כיסוי ניילון או בקבוק קנקל, היוצרים תנאים של חממה.. ניתן להשריש בקלות כל צמח ועץ. לא בשמש, אלא במקום עם אור ובלי שמש ישירה. זוכרת שעשיתי סופ"ש באמירים ? ביקשתי מבעלת הבית אישור לחתוך 2 ייחורים מהגפן שלהם, ו2 הייחורים הושרשו בקלות.. כם עם פיטנגו שגזמתי בחצר, וגם לואיזה שהצלחתי להשריש באמצע הקיץ, מבלי לחכות לחורף. 2 ענפי פסיפלורה ש"גנבתי" מהשכן, הושרשו ואחד גדל לתפארת אצלי בעציץ וכבר הגיע לחדר השינה.., והשני, עושה חיל בעציץ אחר על הכרמל.. ועוד....ועוד...
 

Lord bigfoot

New member
רופן יקירי, לא תמיד פשוט

מסיבה עלומה כל שהיא הפסיפלורה שלי מגלה רגישות, מספר אנשים כבר נכשלו בניסיונות השרשה שלה, ואני, בלי שום ניסיון ולכן יקה בניסיונות שלי, הצלחתי להשריש שלושה יחורים (שזה כל מה שניסיתי).
 

רוּפֵן

New member
אופס..., הלכה התגובה שלי..., לאן ?!

כן, שמעתי מ'סטלין' שהפסיפלורה שלך היא "קשת ייחור"...! אבל לפי התוצר הסופי.., שווה מאמץ. כי היא באמת בגודל כפול מהפסיפלורה שהשרשתי מהשכן שלי... והטעם.., גם כן משובח..! נראה, אולי פעם אקח את האתגר הזה, להשריש אותה..., חבל שאין לי מקום! עד כמה היא התפשטה אצלך ? ...צמח האם...,
 

אלי חדש

New member
מודה ומסכים הפסיפלורה של הלורד

קשה להשרשה. היא מתעקשת להירכב ולמות במקום להוציא שורשים. אז לורד במידה והצלחת ב 100% . כנראה שמשהו שאתה עושה פועל טוב יותר. בבקשה פרט את התהליך שכולם ידעו. ( יש לי חשש שיש חשיבות לזמן שעובר מרגע שאתה חותך את היחור מצמח האם עד שאתה מכניסו לתנאים המבוקרים של ההשרשה וכנראה שאצלך הזמן הזה הוא קצר). גם אני ניסתי להשריש את יחורי הלורד ללא הצלחה.
 

Lord bigfoot

New member
אני מתחיל נגלה נוספת של השרשה

כל יחור מקבל קנקל משל עצמו, מים כך שהחלק התחתון טבול בהם והחלפה פעמיים בשבוע, נראה אם גם עכשיו זה יסכים להשתרש.
 
למעלה