ייעוץ בנושאים פלילים

ייעוץ בנושאים פלילים

הנני חוקר משטרה הנמצא בחופשת פרישה.עם נסיון גדול בתחום הפלילי.ונסיון רב בתחום חקירות הנוער. ניתן לפנות אלי בכל נושא לייעוץ והכוונה בחינם. עצה שלי תפנו לא תפסידו.

תשובה

אני לא עורך דין.אבל כפי שאמרתי לי יש לי נסיון שאין לאחרים.עורך דין יתן לך תשובות מפולפלות.ואני לעומת זאת אתן לך תשובות ממקור ראשון.שימשתי הרבה זמן כחוקר פשעים.נוער.ועוד.ואשמח לתת עצות מועילות.בתחילה בכדי שיכירו אותי אני נותן ייעוץ חינם. אשמח לקבל בפורום זה בתחילה שאלות.ואענה במיטב יכולתי.

לדעתי, אתה עובר על החוק

1. סעיף 20 לחוק לשכת עורכי הדין קובע: "הפעולות המנויות להלן לא יעשה אותן דרך עיסוק, או בתמורה אף שלא דרך עיסוק, אלא עורך דין; ואלה הפעולות: "(1) ... "(4) ייעוץ וחיווי דעת משפטיים". ההודעה שלך בפורום, לדעתי, היא ניסיון לעבור על סעיף זה. ומלבד זאת: 2. סעיף 2 (א) רישא לחוק הגנת הצרכן קובע: "לא יעשה עוסק דבר במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת, לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעיסקה - העלול להטעות צרכן בכל עניין מהותי בעיסקה..." ההודעה שלך בפורום יש בה הטעיה כפולה: (א) אתה יוצר רושם, שאתה מוסמך ליעץ ייעוץ משפטי דרך עיסוק, אף כי אינך מוסמך לכך; (ב) אתה יוצר רושם, שהשירות יינתן חינם, אבל אתה מתכוון לתת ייעוץ בשכר, ורק בהתחלה, לצורך פרסום, לתת אותו (בחלקו כנראה) חינם. 3. המדובר בשתי עבירות פליליות (ראה סעיף 96 לחוק הלשכה וסעיף 23 (א) (1) לחוק הגנת הצרכן), וכאיש חוק אתה אמור לדעת זאת (ולמותר לציין, שהקנס הקבוע בסעיף 96 הנ"ל אינו מעודכן; ראה סעיף 61 (א) (2) לחוק העונשין). 4. אגב, שאֵלתי אם אתה עורך דין הייתה שאלה רטורית. אך אפילו היית עורך דין, עדיין הודעתך הנ"ל הייתה, לדעתי, עבירה על חוק הגנת הצרכן (סעיף 2 (ב) לתשובתי לעיל), ובנוסף לה, עבירת משמעת לפי סעיף 53, 56 ו- 61 לחוק הלשכה.

תשובה

תשומת הלב גם לדין החל על עובדי מדינה ככול שמדובר בעובד מדינה, "...שוטר בחופשת פרישה...". כמו כן, לחוק המשטרה (דין משמעתי, בירור קבילות שוטרים והוראות שונות), תשס"ו-2006. מעבר לאמור, ברוך הבא לפורום הפלילי.

למעלה