ייעוץ בתהליך ההגשה לתואר דוקטורט בארה״ב

3rd CYR

New member
אני חושבת על "עורך" כעל משהו אחר כנראה

השתמשתי פעמיים בשירותי עריכה. אנשים שישבו על הטקסט שעות ושייפו את הבחירת מילים, פיסוק, תחביר וכו'. ראיתי גם את זה בעברית - הטקסט חוזר אליך אדום מרוב הארות שינויים על דברים מאד קטנוניים כתיב מלא/חסר, פיסקים וכד', למרות שהטקסט המקורי נכתב ברמה גבוהה מאד (אבל זה צריך להיות "אשה" ולא "אישה" נגיד, או במקום מסוים צריך לשים - במקום , ).
אני מדברת על לתת לעוד זוג עיניים להגיד -- "לא ברור למה התכוונת במשפט הזה", או יתפוס טעות הקלדה שאתה לא רואה כי כבר עברת על הטקסט 10 פעמים. אם מבחינתך זה נקרא עורך וצריך לשלם למישהו על זה, אז סבבה. אבל אני מדברת על רמה של עריכה של מחבר חכם/מנוסה שיעבור על הגראנט שאתה מגיש, או כמו שאנשים כאן ביקשו משוב על המכתב שלהם לאפליקשיין לעבודה -- לא ברמה של לשכור מישהו לשבת ולשכתב או לתקן דברים בשבילך.

אור302

New member
כן ישנן רמות שונות

אם כי אני מניח שמי שעובד על הדברים ברמת התוכן או ברמה הרטורית לא יכול להתעלם משגיאות בסיסיות ברמת הלשון.
&nbsp
כשאני שולח מאמר באנגלית לעריכה הוא חוזר כמעט נקי. לפעמים אני מבקש מן העורך שישים לב במיוחד לאיזו פסקה בעייתית שכבר שכתבתי מאה פעם, אבל יש להם מעט מאוד הערות. שווה את ההשקעה בכל זאת. עולה פחות ממאה דולר למאמר של 30 עמוד בערך. זה הולך לפי שעת עבודה והיות שאין כמעט מה לתקן, זה הולך מהר. אני דווקא מתוסכל לעתים כי הייתי רוצה שיעירו לי איך לשדרג את רמת הכתיבה מ"תקין" ל"משובח" אבל את זה כנראה לומדים לבד.

galialon8

New member
אני נעזרתי בעורך

וגם (בשלב שני) בקרוב משפחה שהוא פרופסור באוניברסיטה אמריקאית.
העורך נתן הערות לשוניות ושיפר כמה מהניסוחים, אבל לא התייחס לתוכן (גם לא ציפיתי ממנו לכך). בדיעבד זה כנראה לא היה הכרחי, במיוחד לאור השלב השני, אבל בזמנו הרגשתי שהאנגלית שלי זקוקה לביקורת מגורם מקצועי.
קרוב המשפחה נתן פידבק מפורט ומועיל מאוד, עזר לי לתרגם ל"אמריקאית" ולהגזים במקומות שאני לא הרגשתי בנוח, ולתחושתי - שיפר לאין ערוך את המכתב שלי. אם יש מישהו כזה להיעזר בו, אני ממליצה מאוד מאוד.

d a p h n a

New member
גם אני לא שתמשתי בעורך.

אם כי גם אני דוברת אנגלית.
למעשה, לא זכור לי שמישהו שאני מכירה שנרשם לדוקטורט בארה"ב (ואני מכירה לא מעטים) אי פעם ציין שהוא השתמש בעורך.

לא ישירות לדוקטורט,

אבל אאל״ט שלייבלה כתבה פעם שנעזרה בעורכת כדי להתקבל לתואר שני במשפטים.
ונראה לי שבאמת ב-MBA (ואולי במשפטים) זה יותר נפוץ.

למעלה