ייעוץ זוגי

רואה 6 6

New member
ייעוץ זוגי

אני אישית,לא חומר של ייעוץ זוגי. במהלך החיים אירועים שונים חייבו אותי להגיע לכל מיני מטפלים רגשיים ופסיכולוגים ואין לי כוח לחשוב שזה דבר שיכול אולי לעזור אבל לעולם לא אשלול את זכותו של האחר לבחור בכך.
אבל אני רואה דברים שהם הגזמות מטורפות בעיניי: כל מיני פרסומות של שיטות טיפול זוגי , זוגות צעירים בגיל ובותק שלהם יחד שחושבים שהם צריכים טיפול זוגי. אחוזי הגירושין והפרידות לא ירדו (אלא אם אומרים שמי שהתגרש לא הלך ליעוץ זוגי) ובגדול אני רואה את זה יותר כמאפיין של חברה מסחרית שאנחנו,הצורכת איזה מוצר, (יש עוד תחומים שייעוץ זה דבר שכלכך נטה שורש שם שהרושם הוא שכולנו הפכנו אימפוטנטים בחשיבה). אולי אני שמרנית, אני באמת די דינוזאור בתפיסות עולמי לעיתים (נעים מאוד, ברונכוזאורוס רואה 6 6) אבל מטריד אותי שזוגות צעירים שאין להם גרוש על הנשמה ילכו לחפור באיזה קליניקה וזה אחרי שהם עוד לא שנה יחד ומטריד אותי שזוג שכבר יודע שזה סוף הדרך הולך כדי לקבל אישור על מה שלא בטוח בו משום מה...
אז מה דעתכם?

לא הבנתי מהפוסט אם חווית טיפול או לא

אני בעד כל סוג ודרך שמובילה למודעות עצמית והתפתחות . אין שום בעיה עם טיפול זוגי לזוג צעיר. נהפוך הוא. כמה שיותר מוקדם יותר טוב.
יש שרלטנים בכל תחום גם בתחום הזה- וזה עצוב אם מישהו מגיע לשם
אני עברתי הרבה חארטה - בתחום ההתפתחות הרוחנית והמון שרלטנים עד שהגעתי לדבר האמיתי
לא ויתרתי
ומי שלא מוותר מצליח
כמו בכל דבר חיובי

רואה 6 6

New member
טיפולים שונים,כן, טיפול זוגי? לא.גם לא יקרה.

מובן שטיפול הוא נחוץ לפעמים ויש אנשים מצויינים לכך בשדות הצייד והחיפוש. גם כאן לפעמים באים אנשים שאני לא רואה דרך להציע משהו אחר מלבד טיפול אישי.
אבל אני חושבת שההתמודדות במקרה הזה היא קשה וצריך מקצוען שיעזור כאן. אבל כשזוג צעיר זורק את הגרושים שאין לו על זה,כי זה מטחנת כסף, במקום להגיד,"אני בן/ת 24,אני ממש לא חייב/ת להחליט שאחרי בקושי שנה ביחד אנחנו צריכים טיפול". מי שרוצה- תפאדל.

לכל אחד זכות לעשות עם כספו כרצונו

לא יודעת על איזה גרושים שאין להם את מדברת
אבל תרבות הצריכה היום - היא שאנשים מבזבזים כסף על הרבה שטויות - ג'דג'טים / מותגים וכד'
טיפול זוגי זה פלטפורמה להעלאת המודעות האישית והבינאישית
אין מטרה יותר טובה מזה - לדעתי - להוציא כסף עליה.
לא כל טיפול זוגי מסתיים בזוגיות
העלאת המודעות מאפשרת בחירה חופשית יותר
אם הזוג ביחד מהסיבות ה"לא נכונות" וה"לא בריאות"

רואה 6 6

New member
...

ולדעתי מה שחסר בעיקר זה ניסיון חיים,דבר שלגמרי טבעי בגילאים צעירים. כמו המשפט היפה הזה שראיתי אתמול בסרט "העזרה" (פעם שניה שאני צופה בו) המשרתת הכושית אומרת על האדונית שלה, "התינוקת ילדה תינוקת" כהסבר לאימפוטנטיות המוחלטת שלה בגידול בתה.
בכל מקרה, לגבי הכסף, המציאות היא שרוב האנשים בגיל הזה ממש מקוששים כמה גרושים למחייה או לחומרי לימוד ועושים צעדים משמעותיים בהתמודדות כבוגרים.אני לא נכנסת לארנק של אף אחד אבל נראה לי שלפעמים בקבוק יין טוב מול הים וגילוי לב יכול לעשות את ההבדל.

אני פשוט לא מסכימה איתך

אם גיל וניסיון חיים היה המדד להצלחה בחיי זוגיות לא היינו רואים כל כך הרבה שבורי לב של פרק ב'
עם כל התופעות שאינן - זוגיות בריאה...
עם כל ההשפעה השלילית על ילדיהם.. מילא הם היו דופקים רק לעצמם את החיים ...

לא יודעת על איזה סרט את מדברת - אבל נשמע לי כמו חלף עם הרוח. את מכניסה לכאן תקופה לא רלוונטית ואורח חיים לא רלוונטי.

הילדים והצעירים היום - מרוב עודף מדיה ועודף מידע קלוקל - מוצפים בשיט שהחברה משדרת להם ומבולבלים ממסרים קלוקלים ומסרים סותרים
מאפליקציות זיונים ואלוהים יודע מה עוד..

פלוס זה דור - עידן הדלי - יש המון נשמות מפותחות שצמאות לכלים של מודעות והתפתחות אישית
היום בחור בן 24 זה לא כמו שאת ואני היינו בנות 24
לטוב ולרע.

רואה 6 6

New member
לא נורא,רוב הזמן אנחנו לא מסכימות

יש קטעים בחיים שצריך עזרה, צריך כיוון. האם שללתי?לא. אני באה ואומרת שאדם צעיר ממוצע לא צריך להיבהל מכך שיש המון ריבים ודרמות לעיתים. לפעמים זה סתם לא מתאים ולא יותר.
הסרט שדיברתי עליו נקרא "העזרה" כתבתי את השם בבירור,הוא הופק לפני שלוש שנים בערך. נורא פמיניסטי את בטח תידלקי עליו אבל הכורך לצבור קצת נסיון חיים חוצה גיל ותקופות. גם האדם הפרה הסטורי נאלץ לצבור נסיון חיים כדי..ובכן,לחיות.
אני כן מסכימה עם עודפי המדיה והמידע הקלוקל. הנה מצאנו משהו. מאוד מפריע הרעש הזה ומסיח דעת.

סרט על שנות ה60...

רואה 6 6

New member
תגגלי. אני ממליצה,בכולפן.

שילוב של העצמה נשית עם תקופת השיחרור ערב נאומו המפורסם של מרטין לוטר קינג. סרט על נשים עבור נשים.

הייתי

עם שני בני זוג בטיפול כזה ואני מרגישה שזה עזר לי לתקשר טוב יותר את עצמי ואת הצרכים שלי.
&nbsp
מכיוון שיש לנו היום ציפיות שונות מזוגיות מפעם אני חושבת שרובנו צריכים ללמוד לדבר הרבה יותר טוב ממה שלימדו אותנו.
גורם שלישי יכול לעזור בכך.
אגב, "טיפול זוגי" זו ממש לא המצאה חדשה. תמיד היה רב או אשת רב להתייעץ איתה, אדם מבוגר יותר בעל ניסיון או משהו דומה.

רואה 6 6

New member

מסכימה. אני פשוט נגד האינפלציה בענין.
הייתי באיזה טיפול לפני שנתיים,שלוש,משהו שהיה אמור יהיות רק לי אך בחיי אני לא היחידה והשיחה נסובה גם על בן זוגי ותלונות היו לי? בודאי שהיו. למה שלא יהיו?
.
הפסיכולוגית אמרה כמה דברים,אמת פשוטה וצרופה,מגובת מחקרים לגבי אורך הרוח הנחוץ והסבלנות כדי להקהות את הזויות וללמוד לתקשר היטב וציינה טווח של 10-15 שנים של נישואין. זה לא מעט זמן. היא נורא צדקה, לפחות לגבינו. המון מתגרשים לפני זה. יש עוד המון דברים שהסבלנות הנחוצה להם לא קיימת היום.
אני מאוד בבעיה עם הנושא הזה.
(היא נסתה כמובן לגרום לי להביא את בן זוגי לפגישה אחת משותפת לפחות ואומנם קצת התנגדתי אבל אמרתי,אם אני כבר כאן אז ננסה אבל עד ששיכנעתי אותו היא החליטה שכדאי להפסיק להיפגש כי אין לה מה לעזור לי).

אינפלציה

של טיפולים יש גם בתחומי הפרעות הקשב, בעיות מוטוריות ובעיות נפשיות/פיזיות למינהן.
&nbsp
לדעתי זה ממש לא רע.
זה רק מראה שאנחנו בתקופה שלא מתעסקים רק בהשרדות של היום-יום ויש לנו זמן לשפר את איכות חיינו.
אגב, נשים באות לטיפולים הרבה יותר מגברים.

רואה 6 6

New member
היתה לי מורה שהיתה אומרת

עקבות משיח-עדרים,עדרים יעני, יש בשורה - כולם באים.

ובסוף מתנפים.
אני מקוה שגם כאן יהיה סינון כלשהו שישאיר את מה שמהותי.

littlerunaway

New member
אני בעד ייעוץ זוגי במצבים קשים.

אבל עם דברים שהם פחות מזה צריך ללמוד להתמודד. אי אפשר להיות כמו ילדים קטנים ולרוץ לייעוץ על כל דבר ככה בחיים לא נלמד להתמודד.

לא הייתי אף פעם בייעוץ זוגי

אבל אני חושבת שזה די לא נכון להגיד, שאם לזוג אין גרוש אז שלא יכלו לייעוץ. אם הזוגיות חשובה להם, הכסף הזה שיילך על ייעוץ יכול להיות אחת ההשקעות הכי חשובות ונבונות שיעשו.
&nbsp
אני גם בעד ספרי ייעוץ, ואם יש נכונות אז אני חושבת שזה יכול לעבוד יותר טוב מייעוץ אפילו - ללכת כזוג לחנות ספרים (או סיפרייה אם ממש אין כסף) לראות למה שניהם מתחברים ולקרוא/לעשות את התרגילים.
&nbsp
&nbsp

למעלה