ייעוץ זוגי

littlerunaway

New member
קל להגיד בתיאוריה שהכסף על ייעוץ הוא השקעה טובה.

בפועל מחסור בכסף לכשעצמו הוא מקור להרבה ריבים בין זוגות.
חוץ מזה, זה לא בהכרח "נלך לייעוץ ולא נקנה אייפונים חדשים". זה יכול להיות גם "נלך לייעוץ ונצמצם ארוחות/נעבוד יותר שעות/נלווה כסף".

אפשר גם להישאר בזוגיות גרועה ולסבול כל דקה

כל אחד בוחר את ההשקעה שלו... וכמובן זה תלוי בגיל, מה הזוגיות (נשואים או סתם יחד שבועיים ורוצים להיפרד).
&nbsp
צריך גם לזכור שללכת לייעוץ זה לא = ללכת במשך שנים. זה יכולה להיות פגישה אחת או שתיים שכבר יעשו הבדל ענקי... ויסללו את הדרך לזוג כבר להמשיך הלאה יותר טוב.
&nbsp
או שכמובן אפשר להישאר בזוגיות גרועה, שהאנרגיה שהולכת על ריבים וסתם תחושה שזה לא זה אבל במקום להיפרד או למצוא פיתרון זה פשוט כל הזמן רע.
&nbsp

littlerunaway

New member
תשלום על פגישה או שתיים לא יכביד על רוב האנשים לאורך זמן

לדעתי, ולכן לא על זה אני מדברת. אני מדברת על סכומים שלאנשים פשוט אין מאיפה להביא.
והבא לא נשכח שטיפול לא מבטיח תוצאות, זו לא תרופת קסם.

אני חושבת שאנחנו אומרות אותו הדבר

אני חושבת שפגישה אחת או שתיים עדיפים מלא לעשות כלום כאשר המצב ממש גרוע. כמובן אפשר גם לקנות ספרי עזרה אם באמת אין ממש כסף..
&nbsp
הבעיה באמת שאי אפשר לדעת האם הטיפול יעזור או לא, ופשוט צריך לשאול ולקבל המלצות לפני שהולכים למישהו שזה לא יהיה בזבוז זמן וכסף.

יש היום

כל כך הרבה אפשריות זולות לטיפול:
דרך קופת החולים, דרך מרכזים של העירייה, האוניברסיטה והמתנסים.
זה סתם תירוץ..

העולם המודרני מציע פתרונות

הכוללים כלים בין השאר גם לטיפול זוגי.האימון האישי (קואוצ'ינג) מסייע לזוגות הממהרים להתגרש מול כל משבר הכי קטן בעוד ששיחה עם אדם נייטרלי מיומן עשוי לסייע לזוג צעיר או מבוגר יותר למצוא גשר חדש לדיאלוג ביניהם.הרי השנה הראשונה היא הכי קשה וזוגות רבים חסרי ניסיון מתגרשים.אני מברכת את נושא האימון האישי בהשוואה לטיפול פסיכולוגי ארוך טווח בו מתעסקים רבות עם העבר באימון אישי מתעסקים בכאן ועכשיו יוצרים שפה משותפת בין בני זוג שמריבות מסויימות גרמו להם לאבד את היכולת לדיאלוג בונה.דווקא ככל שאנשים ילכו לאימון אישי מגיל צעיר שעדיין עיצוב אישיותם לא מגובש הסיכוי שלהם למצוא זוגיות מתאימה עולה ולכן עולה גם הסיכוי לזוגיות בונה.אתאומרתשאת דינאוזאואר אז או שתשארי עם העולם הישן או שתבדקי את הפרוגרסיביותשל העולם המודרני.עלותטיפול אישי זוגי ע"י אימון אישי לא יקרה יחסית בהשוואה לטיפול פסיכולוגי וכמו כן הכול יחסי בחיים.אם זוג נאלץ להתגרש הרי שכל אחד אמור לשכור דירה ולהיכנס להוצאות כבדות ולכן עדיף שיחות מניעה מאשר גירושין.חשוב לציין כי שיחת הבהרה עם מאמן אישי לא אמורה לקחת זמן רב וכמו כן יש נושאים שנויים במחלוקת שמצביעים כי קיימות מחלוקות שלא ניתנות לגישור בין בני זוג וכי עדיף להם להתגרש.לדוגמא האישה מתגלה כבעלת התקפי זעם בלתי נשלטים אם היא לא תביע רצון ללכת לטיפול בכעסים הרי הנישואין יהיו ללא תוחלת,גבר שמתגלה שאגרסיבי בתחום הכלכלי בנישואין אם לא יטפל בנושא המערכת לא תחזיק מעמד.יש מס' נושאים שעולים בשיחה באימון אישי שאמורים להצביע על פערים שניתנים או לא ניתנים לגישור.כל אחד עורך רשימת סדרי עדיפויות בנושא כספים.יש אחד שמשקיע בנייד מתוחכם ויש אחר שמעדיף לנהל חיים זוגיים בריאים ומשקיע את הכסף באיכות חיים.אגב,כאשר אחר מבני הזוג מסרב לעבור טיפול זוגי והשני מסכים זו אינדיקציה מאוד חשובה שהקשר בעייתי ביותר.סיכום זו השקעה הכי חשובה שאדם עושה בחיו בין אם הוא רווק ואז הוא ימנע מבחירה מוטעית של בני /בנות זוג ובין אם מדובר בזוג נשוי שיברר אם הכלים החדשים ישפרו מאוד את איכות החיים.

ayaht

New member
הגעתי מהראשי ואני מסכימה איתך.

טיפול זוגי הפך להיות סוג של מילת קסם.
מעין תחליף לרופא אליל, שניתן לסמוך עליו בהכל ולכן לא צריך להתאמץ.
סוג של "המורה, תגידי לו" בגירסת המבוגרים.
(למרות שאני מנחשת שכל מטפל, זוגי או פרטני, יגיד שחייבים לעשות הרבה עבודה עצמית).

בעיני זו פשוט עוד דרך של החברה להשאיר אנשים בזוגיות בכל מחיר. גם אם לא טוב להם. גם אם זה לא מה שהם רוצים.

יותר מזה, אני חושבת שבמקום טיפול זוגי, צריך לקרוא לזה חצי טיפול.
למה?
כי כל אחד מבני הזוג מקבל טיפול חלקי ופחות מיטבי ממה שהיה מקבל אילו היה הולך לבד.

ובשורה התחתונה:
מי שנמצא עם בן/בת זוג שפוגעים בו,
שמתייחסים אליו לא יפה, שמזלזלים בו, ברצונות שלו, שלא מתחשבים בו, צריך להסביר טוב טוב,
קודם כל לעצמו למה הוא רוצה ומתעקש להישאר במערכת יחסים שכזו.

אם את/ה הצד הפוגע, את/ה צריכ/ה לעשות הכל כדי להפסיק להתנהג בצורה שכזו, כי אין לזה שום לגיטימציה.

את זה משיגים בטיפול פרטני.
זו אחריות של כל בנאדם כלפי עצמו.

באמת, בגיל 24, אם לא טוב לך בזוגיות, זה הזמן לקום וללכת.
אין טעם להיתקע על בחירה גרועה לכל החיים ולדפוק את הראש בקיר.
אם לא מתאים אז לא מתאים.
בעצם, כשחושבים על זה לעומק, זה נכון לכל גיל, לא רק לגיל 24...

Mor L

New member
איזה שטויות

יש דבר כזה קליק וכימיה מתחילת הקשר וידיעה שזהו מצאנו את האחד/האחת שלנו.
ומה לעשות אין שני בני אדם שווים בעולם הזה, ולכן תמיד אבל תמיד יהיו חילוקי דעות וגישה אחרת לחיים.
ומה לעשות כדי להישאר בזוגיות שכן מאושרים בה ומאוהבים עד השמיים ולא רוצים להיפרד רק בגלל דברים שפשוט מתנגשים בגלל האינדיבידואליות של כל אדם,
אז כן חייבים ללכת לטיפול זוגי או מגשר או מאמן או פסיכולוג.
מי שיש לו בעיות והולך לטיפול לא תגידי לו אל תבזבז את הכסף שלך, כי הוא עושה את זה בשביל לחיות
אז אותו דבר גם עם בני זוג

כמו שאמרתי לבן זוגי כבר שנה ועשרה חודשים, לכל זוג יש חילוקי דעות, ופוליטיקה היא המחלוקת שיש בינינו
אבל חוץ מזה כל השאר כמעט מושלם

ommerl

New member
ייעוץ זוגי לדעתי

לדעתי זוגות שעוד לא הספיקו להפליץ אחד ליד השנייה וכבר רצים לייעוץ זוגי- אולי עדיף להם פשוט להיפרד.
&nbsp
זוגות שיש להם אהבה חזקה אבל הרבה מתחים וכעסים במערכת היחסים- יכולים להרוויח הרבה מאוד מייעוץ זוגי. התפקיד של היועץ לתפיסתי הוא לנתח את דפוסי התקשורת ולמצוא את הדפוסים הבעייתיים ולהציף.
&nbsp
זוגות שכבר נשואים ויש להם ילדים- לפירוק החבילה יש משמעות רבה מאוד ולכן כדאי לנסות ייעוץ זוגי שאולי יעזור להם להצית מחדש את התשוקה והאהבה ולפתור את הדברים שחסמו אותם..
&nbsp

oneofus

New member
נשוי 30 שנה ....

רב עם אשתי כל יום
היא הפוך ממני כמעט בכל
ו לא היינו מוותרים אחד על השני בשום הון
מניסיון ,השנה שנתיים הראשונות הן הכי קשות, לומדים להתפשר ולהסתדר לקחת את הטוב ולהשלים עם מה שפחות.
והעיקר לא לגעת במטלית של המטבח - בשביל זה יש נייר .....

הזוגיות הכי חזקה

כשהייתי קטנה הייתי מתפללת שההורים שלי יתגרשו מרב ריבים וצעקות, היום אני מבינה שזה מרב שהם אוהבים אחד את השני

למעלה