ייצוגיות עסקית של אדם פרטי מול גוף גדול??

eyalda11

New member
ייצוגיות עסקית של אדם פרטי מול גוף גדול??

לחברי הפורום. אני בתחילת ייצוג עסקי של אדם פרטי אשר לו פטנט, מול גוף קמעונאי גדול. 1. איזה הסכם אני צריך מול האדם הפרטי ומול החברה? 2. איזה סוג עו"ד ( התמחות ) אני צריך לחפש? 3. האם יש לינק לאתרים המפרסמים חינמי, חוזים בסיסיים? אשמח לתשובתכם.

shno

New member
תשובות

1. מה מהות העסקה בין בעל הפטנט לבין הגוף הקמעונאי? האם הוא מתכוון לתת להם רישיון שימוש בפטנט? האם הוא מוכר להם את הפטנט עצמו ואת כל הזכויות בו? מה מהות העסקה? ממהות העסקה נגזר ההסכם הספציפי שצריך להכין בין בעל הפטנט לבין אותו גוף קמעונאי. לגבי ההסכם בינך לבין בעל הפטנט - שוב, תלוי מה מהות היחסים ביניכם. האם אתה מתווך? האם אתה נציג שלו? אילו שירותים אתה נותן לו? 2. בעיקרון כל עו"ד שעוסק בחוזים יכול לעזור לך, אבל לדעתי כדאי למצוא עו"ד שמתמחה בתחום העסקי-מסחרי. 3. גם אם יש אתר כזה: (א) אני לא מכיר, ו- (ב) ממש לא ממליץ להסתמך על חוזים חינמיים. כל סיטואציה חוזית עומדת בפני עצמה ועל מנת שהחוזה יסדיר בצורה הטובה ביותר את מערכת היחסים של הצדדים המתקשרים בו ואת מערך החובות והזכויות של כל צד - מומלץ לפנות לעו"ד שינסח חוזה פרטני ולא להשתמש בתבנית כזו או אחרת שמוצאים באינטרנט.

אדנדום

New member
רצוי מאוד למצוא עו"ד העוסק ברישוי טכנולוגיה

מתן רישיון לשימוש בפטנט הוא חוזה מסוג שונה מאוד מחוזים אזרחיים רגילים. ישנם המון אלמנטים שונים מדיני הקניין הרוחני שצריך לקחת בחשבון...

למעלה