ייצור הLifeDrive הופסק.

מה הקשר?

לפני חודשיים חברת palm שילמה לחברת access סכום של 44 מיליון דולר עבור קוד המקור למערכת ההפעלה המיושנת PalmOS 5 ועבור הזכות התמידית להשתמש בזה ולעשות שינויים ככל העולה על דעתה. לדעתי זה אומר שפאלם דווקא כן רוצה להמשיך לעבוד עם מערכת ההפעלה הזו וההפך מלזנוח אותה. כאן יש לפאלם מוצר שהוא האחראי העיקרי לרווח שלה וכשחברה אחרת קיבלה עליו בעלות הם פחדו שזה יגרום לרווחים שלהם לרדת ולכן נעלו אותו אליהם. זה בערך ההיפך הגמור מהדוגמה של פורד ואסטון-מרטין.

haim9798

New member
אני מקווה שזה מעיד על קו מחשבה שונה

לLD היה הםוטנציאל גדול מאוד , אבל הוא היה פספוס הנדסי ענק. אני עדיין מקווה לLD 2 עם הארדדיסק גדול יותר (של באיזור ה8 , 10 ,12 גיגה) ועם זיכרון מיוחד להרצת תוכניות ,שבHD ישבו רק הנתונים. מעין TX עם HD מחובר אליו. אם כזה דבר יצא , אז אני בשמחה ישדרג את הLD שלי .

2cookie

New member
אתה יכול להחליף את המייקרודרייב

למרות שאין לי מושג מה יהיו ההשלכות ואם הפאלם ידע לטפל בכונן גדול יותר.

haim9798

New member
הבעיה היא לא המיקרודרייב

הבעיה היא בתצורת המערכת. כמו שאמרתי עוד כשיצא הLD ,הבעיה היא לא הדיסק או המקום , 4 ג'יגה בזמנו היה יותר מיפה מאוד , הבעיה הייתה בארכיטקטורת המערכת. במקום לבנות את המכשיר כמו הTX (כלומר עם זיכרון בלתי נדיף של XMB שמיועדים לתוכניות בלבד!) ולהוסיף לו מיקרודרייב כ"הרחבת זיכרון" פנימית ולנהל אותה כמו שאתה מנהל כרטיס זיכרון נשלף , הם משום מה החליטו לחסוך את הכסף של הזיכרון ולהשתמש בחלק מהמיקרודרייב כזיכרון תוכניות וכחלק אחר כעוד "כרטיס זיכרון". הבעיה הזאת היא שגרמה למכשיר להיות איטי ולזמני התגובה להיות קטסטרופליים, והיא האחראית העיקרית לכך שהמכשיר הוא פספוס גדול. בסופו של דבר , אין לי גם בעיה להחליף את המיקרודרייב לגודל הכי גדול שקיים , כיוון שכעת ניהול הקבצים הוא בFAT32 שתומך בגודל דיסק גדול בסדר גודל מהקיים היום. בסופו של דבר , אם פאלם יוציאו מכשיר כזה (עם מסך HVGA , WiFi וBT ) הם יגרמו לי לפתוח את הארנק ולשדרג , בנתיים אני חי עם הLD שלי למרות המגבלות שלו ונהנה ממנו מאוד.

2cookie

New member
יש מכשירים שיודעים לנהל זיכרון בכל

גודל, עם מסך יותר טוב מ-HVGA וגם BT וגם WIFI... אבל הם לא בשבילך

haim9798

New member
הבעיה היא שהם לא יודעים לנהל זיכרון

אם הם היו יודעים לנהל זיכרון כמו שצריך והייתי מקבל את התמורה לחומרה שאני קונה , הייתי מזמן עובר אליהם. לשמחתי הרבה , הבעיה היא לא בניהול הזיכרון , את זה יודעת הפלטפורה של פאלם לעשות בצורה הרבה (וזה עוד בעדינות) יותר טוב מהWM , אלא בעובדה שחברת החומרה לא בנתה את החומרה כמו שצריך. אני שוב חוזר ואומר , אם לLD היה עוד זיכרון שהיה מיועד להרצת תוכניות והתוכניות לא היו יושבות במיקרוקרייב אלא בו , זה היה המכשיר הטוב ביותר שיוצר בקטגוריה . הבעיה הגדולה ביותר של הLD היא העובדה שהתוכניות רצות מהדיסק הקשיח ולא מזכרון ייעודי (ושוב , אני מדבר על חומרה) , ואז הזמן עד שהם עולות פשוט ארוך עד כדי זוועה , אבל ברגע שרצה התוכנה היא רצה מהר יותר מבכל מכשיר אחר שאני מכיר . נ.ב. PalmOS בגירסא שרצה על הLD יודעת להתמודד עם כל גודל של הרחבת זיכרון ללא כל פאטץ' או תוספת אחרת, ככה שזאת בטח לא הבעיה . נ.ב. 2 אשמח אם יהיה לי ביד מכשיר VGA שיעבוד כמו שצריך , וייתן לי את הביצועים שאני מצפה ממכשיר . בנתיים עוד לא הגיע כזה ,וכשהוא יגיע , אני מקווה להיות בעלים שלו.

למעלה