ייקוב הדין או פשרות בחיים מה הרצוי

setonr

New member
ייקוב הדין או פשרות בחיים מה הרצוי

והמצוי בחברתנו - במשפחה, בפוליטיקה , בעסקים, בזוגיות-חברות....

בוקר טוב ../images/Emo42.gif

פשרות בחיים. האמת, זה משהו שאני לא כ"כ מסתדרת איתו. עם פשרות. זכיתי ללמוד את מה שאני הכי אוהבת, זכיתי להתגורר היכן שהכי רציתי, זכיתי לכל אלה..ואולי בגלל שאינני יודעת להתפשר - אז אני לבד. זו מחשבה שעוברת לי בראש.. לא בטוחה שהיא נכונה, משום שהשנה, ה"סטנדרטים" שלי צנחו מאד, ולא בגלל שהבטחון העצמי צנח (להפך), אלא בגלל שהתחלתי לחבב תכונות או מראה שבעבר לא חיבבתי. יש לי ידיד, שנשאר בתוך זוגיות, גם אם כבר אינו אוהב - הוא מעדיף את זה על להיות לבד, הוא אומר. זה משהו שאני לא יכולה לעשות, וגם קשה לי להבין.

setonr

New member
ללהב בוקר טוב לך ולכולם-מה אומר

לך הבחור... מזמן אני יודע שבפשרות משיגים יותר, בחיים הכלכליים ובעוד תחומים.. זה שהורדת צפיות זה מעיד על תובנה מעניינת שלך .פרטי במשורה...

לא בדיוק הורדתי ציפיות, אלא

הרצונות שלי השתנו. אם פעם חיפשתי את ה"מושלם" כי בעצמי ניסיתי בכל כוחי להיות "מושלמת", היום אני מחפשת מישהו אנושי. אנושי, ורגיש ובעיקר תקשורתי. אז בעצם זה לא שאני מנסה להתפשר, אלא שיניתי את ההעדפות שלי. אני מתארת לעצמי שבפשרות משיגים יותר בתחומים שונים. זה הגיוני. אבל האם צריך להתפשר באהבה? רק כדי לא להיות לבד? זו שאלה שממש מטרידה אותי.

setonr

New member
ללהבונת המתלבטת.- את כל כך צעירה

וחכמה שהתשובה משתמעת ונמצאת בדבריך . גם שינוי בסדר העדיפויות בחיים וכל תחום חשוב הוא סוג של פשרה והשלמה עם היכולות בזמן ובמקום...

אני לא כזו צעירה.

עוד 3 שבועות אני בת 30. במונחים של זוגיות במדינתנו, אני לא כזו צעירה..

setonr

New member
ללהבונת -מזל טוב לשנינו החודש אני

חוגג ב18 ואהיה קשיש בהגדרות הברוקרטיות. אם אני עדיין אופטימי מה לך כי תליני הצעירה.. הרי מעבר לפינה מחכים לך ההפתעות . הרי אין ווקום [כך למדנו בפיזיקה] וכל חלל מתמלא אולי בדברים טובים יותר. סליחה שאני היום קצת כבד ומתפלסף על הבוקר במקום ללכת ליום העיון...

BellA עלמה

New member
בקשר לאהבה

אז כן גם כאן צריך להתפשר (בתוך גבול מסויים). אנחנו כל החיים בונים לעצמנו בראש את ה בן זוג ה סו קולד מושלם (את יודעת, עיניים כחולות שער בלונדיני רגיש מתחשב וכו
) איפה נמצא אחד כזה? איפה נהיה אם לא נהיה מוכנים קצת להתפשר? (כמובן בתוך גבול מסויים. אני למשל לא הייתי מוכנה להיות בקשר עם מישהו שמעשן או שלא אוהב חיות) כל אחד והגבול שלו.

התפשרת פעם על אהוב?

נשארת לישון במיטה עם אדם שלא מעניין אותך? נשארת לשמוע את המשפטים שלו כל בוקר וכל ערב? נשארת פעם זמן ארוך עם מישהו שאולי אוהב חיות, אבל...משהו בהתנהלות שלו לא הכי מוצא חן בעיניך ואת אפילו לא יודעת על מה לשים את האצבע? אני לא אומרת שצריך בראד פיט (אפילו כתבתי שאני מרגישה את ההפך), אבל אני כן מרגישה שאינני יודעת להתפשר בתחום הזה. מישהו שלא מוצא חן בעיני - ברגע שביררתי זאת לעצמי, אני לא יכולה להישאר שם עוד יום אחד.

BellA עלמה

New member
כן התפשרתי

גם בתתחום הזה יותר מפחיד לי להיות לבד מאשרלהיות עם מישהו שלא מתאים ב100% לתוך משבצת המושלמות שבניתי לי בחלומות

אוקיי.

אני לא יודעת אם לאחל זאת לעצמי. אולי זה עניין של סוגי אנשים ואולי אני באמת קיצונית, ואולי אני לא מפחדת להיות לבד כפי שאני נוהגת לחשוב. תודה שענית.

BellA עלמה

New member
גם אני חושבת ככה

קשה מאוד להגיע לאידיאל אז רצוי להתפשר (אם אנחנו רוצים להתקדם) ולא לתת לעצמנו להתקע במקום.

BellA עלמה

New member
קשה להתפשר

הרי אני רוצה דברים כפי שאני מדמיינת אותם. אבל החיים לימדו אותי אחרת. אין ברירה לפעמים

Neora Barak

New member
בוקר טוב לשני חתני המומולדת ../images/Emo6.gif

ולכולם,
לשאלתך סטנור, במאבק תמידי בין פשרות מאולצות בחיים, וכניעה לתכתיבים ומצבים - שאינם תלויים בנו, לבין השאיפה הטבעית לשמר את רצונינו ו"איזור הנוחות" שלנו, עלינו להשתדל תמיד לדעתי למצות את האינטרס שלנו !!! בתוך כל הקונטקסט הכללי, בחברה שמחנכת שרצון לשימור צרכים אישיים, אנוכיות- [ עצמיות ] היא דבר מגונה, זה קצת קשה פתאום לקום ולהבין ש"גם לי מגיע", "גם אני זכאי/ת למיטב", ולכן קשה יותר להפסיק לרצות את הסביבה, ו"להתיישר" לפי תכתיבים ואילוצים, אך ברגע שנבין שגם !!! בתוך ארועים ואילוצים בחיים נוכל להתפשר תוך כדי שמירת האינטרסים שלנו, אני מניחה שחיינו יהיו פחותי תסכולים, חרטה, והאשמה עצמית.

setonr

New member
לנאורה- כרגיל תשובה מושכלת על

הנושא. מה שמעניין , איך נשלב בין רצוננו הלגטימי ובין החובה להתפשר כדי להגיע לאיזון בחיים בסביבה החברתית השוררת בארץ. כיום , סיפוק האני ללא מעצורי פשרה ולו בשוליים לפעמים מביא למצב של "כל דאלים גבר" .... ראי מה שקורה בקרב הנוער, בפוליטיקה בעסקים ובמסחר ....

Neora Barak

New member
setnor- you are telling me about

כל דאלים גבר?..
,, כמי שאחד מתחומי ההתמחות שלה זה אלימות במשפחה, אתה אפילו לא משער לעצמך עד כמה האלימות הולכת וכובשת כל חלקה טובה במצב של רוגז, השתלחות, תסכול, או סתם סיפוקים מיידיים, אלימות יכולה לנבוע ממס' סיבות, היא רק ביטוי אחד של חוסר פשרה אני מאמינה שלו האדם היה עושה חשבון של רווח והפסד, היה מגלה שפשרה יש לה יותר !!! תוצאות מהתבצרות בעמדות. אני מנצח- אתה מנצח. פשרה כשהיא באה מעמדת כח ולא כניעה, תוך התחשבות בצרכי, וצרכי הצד השני, תמנע הנצחה של תסכולים.

למעלה