יכולת שינוי

מאמיה

New member
יכולת שינוי

רובנו נשארים במסלול מסוים במשך שנים רבות עד שיש בנו העוז לנסות מסלול אחר. גם כשאני מקשיבה לדברים שיש בהם המון חוכמה, לרוב אפשר לראות דפוס מסויים בדברי החוכמה המגיעים מאדם מסויים. אנחנו יכולים להיות פתוחים, זורמים, מכילים.... אנחנו יכולים להיות מחוברים לקול הפנימי, למימדים אחרים (בכוונה לא כתבתי גבוהים)..... אנחנו יכולים לוותר על החסימות ולשמור על ערוצים פתוחים.... ועדיין..... אנחנו לא משתנים כל הזמן, השינויים שאנחנו עוברים קורים בתהליך כלשהו - ארוך/קצר - כל אחד והדפוס שלו. האם אנחנו צריכים להשתנות? מתי כן? מתי לא? איזה שינויים כל אחד בוחר לעצמו? למה הוא בוחר אותם? אולי זה לא שינוי, אולי זה דפוס של השתנות שאינו שונה?!

שבוע טוב

דפוסים והרגלים אתה מוצא אותם בכל מקום וכיוון שתביט אליו קיבוע קורה בדרך כלל במחשבה ובתפיסת עולם רב הנסתר על הנגלה ושאלותיך הן תהייה שלא תמצא במהרה את פתרונה

מתגובתי עולה בדיוק מה שהבנת

זו תשובה שקיבלתי כששאלתי אני והיה נראה לי שתתאים גם לך, אני מניח שהיא טובה לעוד כמה וכמה אנשים. אם זה יקרה בגלגול הזה או הבא אין לי שמץ של מושג ירוק, אך יש לי בטחון מוחלט שבין לבין יהיו הדברים ברורים כאור השמש בצהרי יום בהיר...עכשיו פשוט שכחת שאת יודעת.

neophile

New member
למעלה למטה למעלה למטה

יש דברים שלא יכולים להשתנות , מה שכן יכול להשתנות זה היחס שלנו אליהם(מנקודת יחס גבוהה או פנימית יותר)מה שמחייב את פיתוח המודעות על ידי מאבק(על אף שהוא לעיתים חסר תוחלת) כי ע"י המאבק אנו מתעמתים עם כל אותם גורמים קבועים דפוסים, תבניות ובאופן כללי חוקי הטבע בפעולה .... בלי כוח רצון זה לא יקרה... אם אדם אינו רוצה להתפתח מודעותית לא תהיה לו שום סיבה להכנס לקונפליקטים לכן שינוי הוא לא בהכרח באישיות אלה בפרספקטיבה ככל שאנחנו מתפתחים כך אנחנו מתקרבים למרכז הגלגל המסתובב כל עוד אנחנו קרובים לקצה אנחנו עולים ויורדים עולים ויורדים...מגיעים למצב של מודעות קבועה ולא מודעות מופעלת ונכבת למעלה למטה..

השתנות

שינוי נובע מנקודת מוצא אחת. מההכרה שאנו כמו כולם. לא יותר חכמים, ולא יותר רגישים, ולא יותר רוחניים. ממש כמו כולם. לא יותר ולא פחות. שאנו מכירים בכך, אנו יכולים להשתחרר מהדרמות של חיינו. מהצורך לשמור בכל מחיר על התדמית. על האגו, על היחודיות. אנו עסוקים כל החיים בהגנה על כל אלו. כל האנרגיה שלנו מכוונת לכך. ההשתנות דורשת אנרגיה. מהיכן ניקח אותה. אין לנו אנרגיה ספר. זה קשה להשתנות, היות וההשתנות עוברת דרך הכלום. וקשה לנו לוותר. ההשתנות כרוכה בויתור על המאבק, ואנו נולדנו להאבק. ואנו רואים את הכל מנקודת מבט של מאבק. אני חושב שאפשר להשתנות. שאין דבר שאינו יכול להשתנות. נקודת הארכימדס היא הויתור. ההשתנות היא טיבעית. המאבק מנציח את הקיים. יעקב

neophile

New member
האם הגוף הפיזי מסוגל להשתנות? האם האבן מסוגלת

"שינוי נובע מנקודת מוצא אחת. מההכרה שאנו כמו כולם. לא יותר חכמים, ולא יותר רגישים, ולא יותר רוחניים. ממש כמו כולם. לא יותר ולא פחות" אני לא מסכים , לדעת אף אחד הוא לא כמו כולם. לכל אחד אישיות ייחודית אך המאגר ממנו האישיות נבנית הוא מוגבל כך שהייחודיות היא בקומבינציה של המרכיבים המשותפים. אני מסכים עם כך שההשתנות(טרספורמציה) דורשת אנרגיה אך האנרגיה לא באה מוויתור על המאבק ללא רצון לטרנספורמצית התפתחות לא יקרה שום דבר והאדם ימשיך לפעול באופן מכני , אפילו לא נכון לכנות את האדם "אדם" במצב שבו הוא פועל באופן מכני בלבד . מה גם שאותו חלק מכני לעולם לא ישתנה ולעולם לא יהיה "מודע" או כל דבר כזה החלק המכני ישאר מכני ההתפתחות היא בכך שאת ההגה אוחז אחד המשרתים , אחד ה"אני" אנחנו פוגשים "אני"ים רבים כאלה כאן בפורום , שמתעניין ברוחניות חלק מבני האדם אשר יש בהם "אני" שכזה , במידה ואף אחד לא הוציא להם את הרוח מהמפרשים , ממשיכים להתפתח ובמידה וימצאו אימון והכשרה מתאימים יוכלו בבוא העת להגיע לעל מוות. שוב אני מדגיש , כי יש חלקים שאינם יכולים להשתנות , אשר פועלים באופן מכני תחת חוקי הטבע במסגרת זאת של חוקי הטבע אף התפתחות אינה אפשרית. האם הגוף הפיזי מסוגל להשתנות? שינויים מכנים מתרחשים במשך דורות על גבי דורות .

ניאו נידידי

הכל משתנה. והגוף הפיזי על אחת כמה וכמה. האבן נשחקת והופכת לחול. הגוף הפיזי חוזר לעפרו. אך אתה מחמיץ את עצם העיניין. כל עוד תאבק ,לא תשתנה. אולי נושא המאבק ישתנה. אולי הלפיד יעבור מיד ימין ליד שמאל. אך זה לא שינוי תודעתי, זה שינוי הכרתי. וזה משהו אחר. אתה שבוי בתפיסות של מאבק וניצחון. כי בכל מאבק יש מנצח ומנוצח. ואתה כל כך מכור למאבק עד שאתה מחפש כל הזמן אויבים. ושנגמרים האוייבים, האני הופך להיות האוייב. ואז אתה נאבק בעצמך, ונדמה לך שאתה רוצה להשתנות. אבל אינך רוצה באמת להשתנות. אתה רוצה להאבק ולנצח. ניאו ידידי. אתה נאבק על מנת לשמור על התדמית "האינטלקטואלית" שלך. על הדימוי העצמי של "האדם העליון". האם זה מועיל לך בחיים? האם אינך רוצה להשתנות לעיתים? ומה שאני שואל הוא, האם תוכל להשתנות ללא ויתור על המאבק הזה? ודרך אגב אני חוזר על דברי . אף אחד לא יכול להוציא רוח של אמת מהמפרשים. אפשר אבל לכבות וינטלטור. יעקב

maysabel

New member
:)

וכשמכבים אט אט כל ונטילטור עד שנידמים הם.. כל אשר נותר הוא רוח האמת והשקט השלוו הזה.. או אז תוכל להקשיב ללחישותיה או אז תוכל לתת למפרש שלך לקחת סירתך..ברוחה..לאן שהיא מובילה אותך אל עצמך.. ליבך מיאוו

netad169

New member
נזכרתי

בהוא שמנסה לעבור את הקיר. הוא נאבק בכל כוחו. מנסה לטפס אבל הקיר גבוה מדי, מנסה להפעיל כוחו על הקיר בכדי שישבר, והקיר משיב לו באותה עוצמה של כוח. מנסה לרוץ אל הקיר בכל כוחו, לנגוח בו בראשו. לא הולך. כשהוא מתיישב רגע לנוח מכל המאמץ, הוא מגלה את הדלת. :)

maysabel

New member
ואז הבין

שאין שם באמת קיר..רק ריק :) נב-הכנתי הודעה בעניין ישוע ולאשלחתי יש כבר אחד מכאן מאושפז..אז פוחדת להיסחף שגם אותי יקחו לשם עם חולצת כוח

למה

זו חיה שיורקת לך לפרצוף אם אתה מעסבן אותה, ולך דע מתי זה קורה לה ומדוע תעסבנה ממך. היא מתגוררת ונפוצה בארצות הצפון הקר כידוע זה למה

כמו כן הלמה

שכידוע שהיא ירקנית מדופלמת ויריקותיה יש והן בתפזורת ולעיתים ממורכזות היטב, שמאנים עתיקים היו קוראים ביריקות הללו (מחוסר קפה ותה שאינם מצויים בשפע רב בארצות אלה ) ומביאים לך את העתיד אמנם ברטוב אך די מדויק אפשר לומר מאיפה לי למה יקירה אלה שמועות ואני לא פגשתי גם לא אחת מהן לרפואה

למעלה